Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

No chyba ze to tajemnica....

Romeo masz tu coś do poczytania.Adam pisz jak prowadzisz nie graj w-uja.

http://www.tomysbait.pl/newsy/raptor-bs-w-akcji!.aspx

Raptory7 i 6 niebawem na giełdzie,Cena w granicach 25zł z uzbrojeniem standard.

post-46714-0-54245600-1391854782_thumb.jpgpost-46714-0-32569000-1391854800_thumb.jpgpost-46714-0-35522200-1391854821_thumb.jpgpost-46714-0-28132100-1391854837_thumb.jpgpost-46714-0-81615500-1391854853_thumb.jpg

...no i nowe ZZ'Rap75 Jeszcze główka i płetwy będą podmalowane.Jak na to nie będą walić to mi kaktus na czole wyrośnie :D

post-46714-0-57808600-1391854936_thumb.jpgpost-46714-0-12982500-1391854952_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

łe Jezu... podroczyć się nie można... 

Można go fajnie "zawiesić" w warkoczu tuż przy główce. Rzucam w warkocz i ściągam do podstawy głowki, jak już jest metr półtora do główki to zatrzymuję i czekam kilkanaście sekund machając szczytówką tak by zaoczkował i spłynął, zaoczkował i spłynął. Główki na Wacie nie maja 100 metrów, trzeba stanąć dość daleko by woda nie zmywała wobka, on musi "stanąć" na granicy warkocza albo od brzegu, albo od nurtu. 

Jak walę w warkocz to na kotwice daję ołów. Lepiej się trzyma wody. :)

Na prostce. Rzut pod prąd i prowadzić tempem wody, równolegle do brzegu, ale żeby szedł wierzchem i robił V na wodzie, albo ciut pod powierzchnią i szczytówką podnosić (nie szarpać) go co kilka metrów do oczkowania. 

Nie bać się ciągnąć przy samym brzegu. Jak jest 1 metr wody i płynie, tam zwłaszcza w maju i czerwcu będą ukleje, a pod nimi patrolujące bolenie. Popatrzcie jak często na wiosnę ukleje "migrują", pływają stadami w górę rzeki pod samym brzegiem (prostym brzegiem, jak są główki tego nie widać). Jak posiedzicie cicho i popatrzycie na stadko tych uklejek, to jak będą obok was można zobaczyć bolenie pod nimi. Jak spojrzycie w kierunku, którym płyną to dziwnym trafem pojawią się bolenie, co 10 - 30 metrów, ataki będą jak zaprogramowane. Podpływają ofiary, drapieżca się aktywizuje, przepłyną i będzie cisza do następnego stadka uklejek. Wówczas znów się pojawią bolki i co ciekawe w tych samych miejscach.  

Na małej główce. Też pod prąd na godzinę 10, 11 i ciągnąć w tempie wody, ale żeby przeszedł po skosie przez warkoczyk dosłownie kilkanaście centymetrów od szczytu. Poważnie... jak pójdzie metr, dwa od brzegu... dupa. 

Oczywiście nie jestem magikiem. Jak bolek żeruje i trafimy z przynętą to pogoni, że hej, ale jak jest cwany, leniwy, dziwnie nie biorący... trzeba kombinować. Ja kombinowałem tak jak opisałem. 

Teraz ja czekam na wasze kombinacje... :)

• Like 1

A ja jeżeli można ...

Po prostu ustawię kamerę na wodę,wezmę patyk do łapy  i postaram się pokazać ja bolek zasysa lub zagryza :o  woba spod powierzchni.

Ja maluczki jestem :) ale może się uda :ph34r: .

No i wtedy ciśnienie się trochę podniesie...mam nadzieję ,jak główny aktor będzie chciał współpracować.

Moje zdanie...

Pokazać komuś jak merdać przynętą,to jak wsadzić początkującego kierowcę do sportowego auta ,pokazać jak się śmiga i kazać mu zrobić to samemu :blink: :huh: No chyba że ten który chce poznać nowe sztuczki chce wszystko dostać na tacy i nie jest znowu taki początkujący  :P

Może żle zobrazowałem ale mnie się to tak kojarzy...

• Like 3

Pany,jeśli ktoś ma ździebko wyobraźni i doświadczenia w spinie , a nigdy nie próbował BS-a  (ja) to prosty instruktarz na pewno pomoże w pojęciu istoty prowadzenia tego wabia i zachęci do jego zastosowania w praktyce.

Pomysły filmowe są świetne i na bank wszyscy odwiedzający wątek Tomka będą zachwyceni (oczywiście zainteresowani).

Tomy, daleko do wiosny więc wszyscy nie łowiący zimą mają ciężkie dni. :angry: :wacko:

Byłem na testach z nowym ZZ'Rap75.O tych mowa co są na załączonej fotce.Powiem jedno-udało się wycisnąć to czego chciałem.Bardzo mocne lusterkowanie [widać je na kiju :) ] .Zdecydowane odejścia na boki przy podbiciu z jednoczesnym wychyleniem wobka wynikiem czego jest błyśnięcie boczkiem.Jednostajne prowadzenie też bardzo ok.praca migocząca.Sumując ZZ'Rap75 -turbo-.Na 100% będą efekty i najprawdopodobniej będzie jeszcze mniejszy i większy model.Może w tym roku.Ten ZZ'Rap75 wchodzi do "produkcji" i będzie dostępny może już za m-c.Ja w roku 2014 będę łowił głównie na to.

Woblery ze sterem odpuszczam Panowie.To jest inny kierunek,inna fizyka a ja chcę się skupić na bez sterowcach i wszystkiego nie dam rady.Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy.Wiek jest jaki jest.Człowiek stary trochę ślepy.Trzeba lekko dać na luz. 

post-46714-0-62632900-1391938599_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1