Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Wzorkiem wyjściowym był Japończyk-pupa mikaduki czy jakoś tak.Oryginał miał pracę dobrą ale co chwile się wywalał do góry nogami i sterem do góry szedł.Ja to trochę pozmieniałem.Praca bardzo mocne X i dość stabilna.Na wędce petarda,myślę że Klenie na 100% na Jaśki może być za mocno,ale Brzana powinna na trzymanego przywalić tym bardziej że będą malowane na pijawkę.   

Oprócz pijawki pomyśl o białym kolorze, klenie i pstrągi powinny go polubić. Pływak lub neutral który przy prowadzeniu daje nura mmmm :) Przewidziana waga/długość? Super że nie tylko boleniówki robisz ;)

Edytowane przez ryba7

Raczki dostaną większą wagę i mniejszy ster.W trakcie ściągania V ale tu nie o to chodzi.Dobrze opadają wachlują coś tam przy tym.Przy podbiciu skok wygląda dość podobnie jak raczka w naturze.Praca jest delikatniejsza  no i lepiej się trzymają dna.Taka seria będzie niebawem dostępna.Dostaną trochę cieńszy ster bo 2mm to jednak trochę przegięcie i zgrabniejsze oczka.Waga-na tą chwilę 4gram po lakierowaniu powinno dojść do 4,5g.To sporo jak na takie gabaryty.

post-46714-0-41617400-1393604103_thumb.jpg

Nobla bym chciał.Chyba jakąś kasę dają.Poszła by inwestycja w pracownie.Wolę w sumie szacun.To prawda że będę robił parę wzorów na handel a może i jeden w większej ilości.Dla siebie zawsze będę coś kombinował to pijawkę,to raczka czy coś i jak wyjdzie obiecująco to zawsze będzie można zamówić.

Piękne to co napisałeś powyżej, a najistotniejsze że myślisz również o nas(stąd Wielki Szacun)

Fajny ten nowy raczek będzie ale sorry ja tego "gada" już nigdy nie użyje,mam swoje powody :angry:  :angry:

Edytowane przez jurkan

Tomy,

Nieczesto pisuje w wątkach lurebuildingowych ale dużo oglądam. Nie widzę jednak nikogo innego będącego w stanie wykończyć przynety w standardy obowiązujące np. w Japoni. Kiedy w takim razie zamierzasz pokazać balsowy rdzeń zalany przezroczysta żywica z zatopionymi hologramami, w dodatku domowym sposobem? Rapala może juz sie bać? :)

Jakby co to największy komplement jaki jestem w stanie wymyślić :)

Dawaj już te stynki w chromie :)

Bujo

Tomek... nie pier...

było dwóch takich co ukradli księżyc, ale było też dwóch takich, w tym jeden prawie z Polandu, co w garażu wymyślili... parafrazując Forresta Gumpa - przemysł sadowniczy i już nie musieli martwić się o pieniądze. 

Hej,

W sumie to przydały by sie ze dwie wersje, jedna na rzekę ale płytka, tak do metra a druga na jezioro, znowu lowienie na kamienistych plyciznach ale przynete prowadzi sie dość szybko.

Jak dopisze szczęście to połowie takie pstragowe kabany, ze nie wyrobisz zamówień z samej Skandynawii :) :) :)

W sumie to wystarczy jedna, dość ciężka bo na rzece i muszę rzucić tak z 50 metrów w dodatku zylka :) Najważniejsze by sie blyszczalo bo na takie reagują najbardziej :) Jest jeszcze jeden aspekt wykończenia, takie cos niewidziane w woblerach ja imitujacych ale znalazłem fajne zdjęcie sieji, podesle na priva :)

Bujo

Dobra.Panowie.Biorąc pod uwagę ilość nacisków na wobki drewniane.No!będą.Będzie ZZ"Rap7-drewno [bezsterowiec] i Raptor65-drewno [wobler ze sterem].

R65 powstał z połączenia konstrukcji R7 i R6.Ma masakrującą pracę-mocne ale drobne drgania.Na wiosnę bardzo dobry wybór,a ZZ"Rapka7 jest mocno dopracowana i w sumie szkoda by było z tego rezygnować.  

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Tomek, 

dodaj jej trochę czerwieni do oka... takie wiesz żyłki... będzie idealna. 

...i co jeszcze hehe.Adaś tylko proste malowanie.Koniec z wirtuozerią/rozmachem-jedynie na życzenie.

ZZ"Rap75 wersja ekonomiczna w przygotowaniu.Będzie również wobler ze sterem na tym korpusie i to wszystko.[Rusza biuro notarialne. :)]

Łuki skrzelowe będą jeszcze wybłyszczone perłą i dla Boleni starczy.Dla kieszeni/portfela też będą przyjazne.

post-46714-0-77515200-1393705524_thumb.jpgpost-46714-0-63414800-1393705540_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 5

Wersja ze sterem będzie miała również 7,5cm waga 11gram.Pracę można regulować uszkiem do mocowania linki od mocnej do drobnej.Ta pierwsza sprawdzi się na opaskowych Sandaczach,druga na Boleniach.Wobler w trakcie ściągania jest bardzo stabilny,w opadzie mimo steru mocno lusterkuje.

post-46714-0-98259200-1393711844_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Bardzo ładna perła na bokach. W słoneczne dni dobrze by było zamykać pudełka z tymi wabikami, żeby lakier nie pożółkł. Miałem kiedyś tak ładnie polakierowane perełki i po paru czerwcowych wypadach zrobiły się beżowe. Dodam jeszcze, że później przyklejałem kartkę papieru od wewnętrznej "przykrywki" pudełka, żeby światło nie przepływało do woblerów.. zdecydowanie dłużej trzymały barwę.

Polecam takie zabiegi.

Co oznacza wersja ekonomiczna? prostsze malowanie? Tomy jak tam mój szczurek i raczek? O obiecanym jazgarzu nie wspomnę :P

Wersja ekonomiczna znaczy się tańsza wersja. :)

Bedzie szczurek,raczek i jazgarz.Cholera strasznie Ci naobiecywałem :o  

Edytowane przez Tomy
  • Like 1