Matrix Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) właśnie jaka waga będzie? Edytowane 3 Marca 2014 przez Matrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Tomek z dead fishem dobry pomysł jak ogarniesz cięższą wersje jak bent i z taką pracą to może być kozak na bolki. Z chęcią przetestuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) Waga minimu ok.10-12gram.Nie ważyłem jeszcze tych swoich.Tak na oko.Lżejsze też będą bo mam takie zamówienie.No i to jeszcze nie wszystko.Robię formy woblerów bezsterowych:3,5cm5cm7,5cm9cmWszystko pod Bolenie.Potem zakładam forum poświęcone tylko i wyłącznie temu gatunkowi.Najprawdopodobniej jeszcze w tym roku.Taka ciekawostka na tego dead fisha doskonale reagują Klenie to też zdecydowałem się zrobić też mniejszą wersję na którą powinny reagować jeszcze lepiej. Edytowane 3 Marca 2014 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) Następna gromadka ZZ"Rap75 się robi. Edytowane 4 Marca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) Raczki L.C. na ukończeniu. Edytowane 4 Marca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 O kuźwa Tomy, te raczki wymiatają! Te szare z czerwonym to są raczki do opadu i stukania po dnie?Biorę 3 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) One są ze sterem ale ciężkie.Na wodzie stojącej należy pozwolić mu opaść na dno i podbijać.Jak są Okonie muszą brać.Na rzece Jazie i Klenie konnstrukcja bardzo stabilna można wzdłuż opaski pod prąd jechać.Wobler w stałej ofercie niebawem będzie na stronie.Jazgarz praca posiowa migotanie.Po opadnięciu na dno pozycja lekko ogonem do góry i o to szło.Przy podbiciu robi wystarczająco tyle żeby Sandacz się nim zajął.Nie wiem co prawda kto będzie orał tym dno w rzece.Ja nie!bo mnie na to nie stać.Jako wobler trollingowy też powinien się sprawdzić.Będą też naprawdę duże woblery tego typu.Głównie pod trolling.Na 100% Okoń ok.25cm i może jeszcze coś.Tego raczej wystawiał nie będę ale na mojej stronie będzie+możliwość zamówienia. Praca na zamówienie-nie ma możliwości zakupu. Edytowane 4 Marca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Mówiłem, że kształt pod takie mocowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) Tak zostanie.Stynka 9tka będzie ważyć ok.13,5-14 gram na gotowo.Praca drobna migotliwa po osiowa i lekki X.Stabilny.Bardzo mocne lusterkowanie w opadzie.Ważony korpus jeden z kilku które są właśnie na warsztacie. Praca na zamówienie-nie ma możliwości zakupu. Edytowane 4 Marca 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Znajdzie się taka jedna stynka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Waga minimu ok.10-12gram.Nie ważyłem jeszcze tych swoich.Tak na oko.Lżejsze też będą bo mam takie zamówienie.No i to jeszcze nie wszystko.Robię formy woblerów bezsterowych:3,5cm5cm7,5cm9cmWszystko pod Bolenie.Potem zakładam forum poświęcone tylko i wyłącznie temu gatunkowi.Najprawdopodobniej jeszcze w tym roku.Taka ciekawostka na tego dead fisha doskonale reagują Klenie to też zdecydowałem się zrobić też mniejszą wersję na którą powinny reagować jeszcze lepiej.Zaszalałeś po całości, a jeszcze niedawno pisałem , ze u Ciebie jakiś nienormalny spokój (zastój w działaniu).Oj kusisz mnie Tomy kusisz bezsterami (kleniowe, boleniowe), czekam pierwszego wypadu nad wodę z Twoimi "zabawkami" i jak będą problemy to Cię zamęczę pytaniami(albo zapiszę na lekcję, ile bierzesz za godzinę nauki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) O kuźwa Tomy, te raczki wymiatają! Te szare z czerwonym to są raczki do opadu i stukania po dnie?Biorę 3 sztuki Dla mnie te raczki są obrzydliwe ale powinny być kuszące dla ryb.A!pomyłka na priv.Raczki kosztują 22zł/szt. od tej partii. Edytowane 4 Marca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Znajdzie się taka jedna stynka?Z następnej partii.Te mam wyliczone dokładnie.Już niedługo.Żywica w drodze.Ku...a jak sobie pomyślę o odlewaniu-znowu trzy dni zarąbiście ciekawej czynności.Nie cierpię tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Tomy, Jak juz masz robić duże woblery to pierdyknij jerki, takie po 25-30 cm, najlepiej co by zeszły na ponad 10 metrów, okon, sieja czy teczak Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Tęczaka można kupić i odbić.No problem.Tyle że takie coś to wyjdzie cena min.150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) Jazgarze tak z pieć sztuk na początek.Jutro pierwsze kolorki.Jutro też polerka Stynek co najmniej z 5godzin monotonnego bzzzzzzzzzzzzzzzzzz,bzzzzzzzzzzzzz.Dzisiaj nie wytrzymałem i zrobiłem sobie trzy Edytowane 4 Marca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Dajesz czadu z tymi stynkami Jerk teczak jak najbardziej ale jak zlowie na niego w Polsce szczupca pow 18 kg to następny gratis a reszta płaci stówę wiecej Nawet Mifek :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Jeszcze jest inny patent w planach.Masa jasno szara z perłą polerka a potem szlag metal i znowu polerka.Muszę się w końcu zabrać za silikonowe ryby i nie tylko.Może jeszcze w tym roku się uda.Materiały dostępne jedynie w USA ale rynek też mi się poszerzył i w trakcie poszukiwań trafiłem ludzi którzy chcą moje woblery Boleniowe stosować na Bassy.Cena nawet ta za wypasione wersje okazała się tam bardzo atrakcyjna.Jedno jest pewne pracownię trzeba doinwestować bo skala ilości się nieco zmieniła.Sporo różnych pomysłów ale to pozornie chaos.Zostanie to co ludzie będą kupować. Edytowane 5 Marca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Sie ma Tomo! Dokładnie jest jak piszesz. W Stanach hand made się ceni bo ludzie szanujà ręcznà robotę I sà świadomi, że sà to małe niepowtarzalne dzieła sztuki :-) że wymagajà wiele pracy, środkòw finansowych i doświadzcenia twòrcy ktòre przedkłada się na skuteczność tej właśnie konkretnej przynęty ktòrej nie kupi się nigdzie indziej. Jeden warunek-produkt musi byc wykonany na tip top i ludziska 30 usd płacà z pocałowaniem w rękę u nas 30 zł i psioczã, że ktoś z nich skòrę zdziera. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesòw. Zdròwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Na rzece nizinnej będę się bawił Tenkarą.W wodach górskich PZW i tak za parę lat-to tak optymistycznie-nie będzie co łowić.Jazie i Klenie mnie interesują i jak się uda P.Krzyśkowi będę robił wędki Tenkara i rozwinę ten kierunek.Woblery mnie już trochę nudzą. (...).Muszę się w końcu zabrać za silikonowe ryby i nie tylko.Może jeszcze w tym roku się uda.Materiały dostępne jedynie w USA ale rynek też mi się poszerzył i w trakcie poszukiwań trafiłem ludzi którzy chcą moje woblery Boleniowe stosować na Bassy.Cena nawet ta za wypasione wersje okazała się tam bardzo atrakcyjna.Jedno jest pewne pracownię trzeba doinwestować bo skala ilości się nieco zmieniła.Sporo różnych pomysłów ale to pozornie chaos.Zostanie to co ludzie będą kupować. Jakoś w to znudzenie woblerami nie do końca uwierzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Nudzą na zasadzie że na tydzień,dwa muszę się czasem z tego wyłączyć i zająć czymś innym.Jazgarze.step one step two Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Nudzą na zasadzie że na tydzień,dwa muszę się czasem z tego wyłączyć i zająć czymś innym.Jazgarze.step one step two I tu widać cały Twój kunszt. Wielkie graty Tomo i nie bajdurz o znudzeniu po prostu artysta musi czasem odpocząć od powtarzalności by nie zwariować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 step three Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) step four Teraz klar/malowanie ciapek/klar/klar i finał. Szczury na Tajmienie wjeżdżają na warsztat.Nie ma możliwości zakupu-praca na zamówienie. Giętarka do sterów. Edytowane 5 Marca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Tomy, kiedy tym jazgarom zacznie bić serducho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi