Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Waga minimu ok.10-12gram.Nie ważyłem jeszcze tych swoich.Tak na oko.Lżejsze też będą bo mam takie zamówienie.No i to jeszcze nie wszystko.

Robię formy woblerów bezsterowych:

3,5cm

5cm

7,5cm

9cm

Wszystko pod Bolenie.Potem zakładam forum poświęcone tylko i wyłącznie temu gatunkowi.Najprawdopodobniej jeszcze w tym roku.

Taka ciekawostka na tego dead fisha doskonale reagują Klenie to też zdecydowałem się zrobić też mniejszą wersję na którą powinny reagować jeszcze lepiej.

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

One są ze sterem ale ciężkie.Na wodzie stojącej należy pozwolić mu opaść na dno i podbijać.Jak są Okonie muszą brać.Na rzece Jazie i Klenie konnstrukcja bardzo stabilna można  wzdłuż opaski pod prąd jechać.Wobler w stałej ofercie niebawem będzie na stronie.

Jazgarz praca posiowa migotanie.Po opadnięciu na dno pozycja lekko ogonem do góry i o to szło.Przy podbiciu robi wystarczająco tyle żeby Sandacz się nim zajął.Nie wiem co prawda kto będzie orał tym dno w rzece.Ja nie!bo mnie na to nie stać.

Jako wobler trollingowy też powinien się sprawdzić.Będą też naprawdę duże woblery tego typu.Głównie pod trolling.Na 100% Okoń ok.25cm i może jeszcze coś.Tego raczej wystawiał nie będę ale na mojej stronie będzie+możliwość zamówienia.  

post-46714-0-58123100-1393947888_thumb.jpg

Praca na zamówienie-nie ma możliwości zakupu.

Edytowane przez Tomy

Tak zostanie.Stynka 9tka będzie ważyć ok.13,5-14 gram na gotowo.Praca drobna migotliwa po osiowa i lekki X.Stabilny.Bardzo mocne lusterkowanie w opadzie.

Ważony korpus jeden z kilku które są właśnie na warsztacie.

post-46714-0-18217500-1393951358_thumb.jpg

Praca na zamówienie-nie ma możliwości zakupu.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Waga minimu ok.10-12gram.Nie ważyłem jeszcze tych swoich.Tak na oko.Lżejsze też będą bo mam takie zamówienie.No i to jeszcze nie wszystko.

Robię formy woblerów bezsterowych:

3,5cm

5cm

7,5cm

9cm

Wszystko pod Bolenie.Potem zakładam forum poświęcone tylko i wyłącznie temu gatunkowi.Najprawdopodobniej jeszcze w tym roku.

Taka ciekawostka na tego dead fisha doskonale reagują Klenie to też zdecydowałem się zrobić też mniejszą wersję na którą powinny reagować jeszcze lepiej.

Zaszalałeś po całości, a jeszcze niedawno pisałem , ze u Ciebie jakiś nienormalny spokój (zastój w działaniu).

Oj kusisz mnie Tomy kusisz bezsterami (kleniowe, boleniowe), czekam pierwszego wypadu nad wodę z Twoimi "zabawkami" i jak będą problemy to Cię zamęczę pytaniami(albo zapiszę na lekcję, ile bierzesz za godzinę nauki?)

O kuźwa Tomy, te raczki wymiatają! Te szare z czerwonym to są raczki do opadu i stukania po dnie?

Biorę 3 sztuki :D

Dla mnie te raczki są obrzydliwe :)  ale powinny być kuszące dla ryb.A!pomyłka na priv.Raczki kosztują 22zł/szt. od tej partii.

Edytowane przez Tomy

Jeszcze jest inny patent w planach.Masa jasno szara z perłą polerka a potem szlag metal i znowu polerka.Muszę się w końcu zabrać za silikonowe ryby i nie tylko.Może jeszcze w tym roku się uda.Materiały dostępne jedynie w USA ale rynek też mi się poszerzył i w trakcie poszukiwań trafiłem ludzi którzy chcą moje woblery Boleniowe stosować na Bassy.Cena nawet ta za wypasione wersje okazała się tam bardzo atrakcyjna.Jedno jest pewne pracownię trzeba doinwestować bo skala ilości się nieco zmieniła.Sporo różnych pomysłów ale to pozornie chaos.Zostanie to co ludzie będą kupować.   

Edytowane przez Tomy

Sie ma Tomo! Dokładnie jest jak piszesz. W Stanach hand made się ceni bo ludzie szanujà ręcznà robotę I sà świadomi, że sà to małe niepowtarzalne dzieła sztuki :-) że wymagajà wiele pracy, środkòw finansowych i doświadzcenia twòrcy ktòre przedkłada się na skuteczność tej właśnie konkretnej przynęty ktòrej nie kupi się nigdzie indziej. Jeden warunek-produkt musi byc wykonany na tip top i ludziska 30 usd płacà z pocałowaniem w rękę u nas 30 zł i psioczã, że ktoś z nich skòrę zdziera. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesòw. Zdròwka.

Na rzece nizinnej będę się bawił Tenkarą.W wodach górskich PZW  i tak za parę lat-to tak optymistycznie-nie będzie co łowić.Jazie i Klenie mnie interesują i jak się uda P.Krzyśkowi będę robił wędki Tenkara i rozwinę ten kierunek.Woblery mnie już trochę nudzą.

(...).Muszę się w końcu zabrać za silikonowe ryby i nie tylko.Może jeszcze w tym roku się uda.Materiały dostępne jedynie w USA ale rynek też mi się poszerzył i w trakcie poszukiwań trafiłem ludzi którzy chcą moje woblery Boleniowe stosować na Bassy.Cena nawet ta za wypasione wersje okazała się tam bardzo atrakcyjna.Jedno jest pewne pracownię trzeba doinwestować bo skala ilości się nieco zmieniła.Sporo różnych pomysłów ale to pozornie chaos.Zostanie to co ludzie będą kupować.   

B)

Jakoś w to znudzenie woblerami nie do końca uwierzyłem ;)  :)

post-46714-0-58123100-1393947888_thumb.j

Nudzą na zasadzie że na tydzień,dwa muszę się czasem z tego wyłączyć i zająć czymś innym.

Jazgarze.

step one

post-46714-0-30265300-1394014839_thumb.j

step two

post-46714-0-15287400-1394014878_thumb.jpost-46714-0-57007400-1394014903_thumb.j

I tu widać cały Twój kunszt. Wielkie graty Tomo i nie bajdurz o znudzeniu po prostu artysta musi czasem odpocząć od powtarzalności by nie zwariować. :o  :D  ;)