krystiano1981r Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 No i mikrowobki.Najmniejsze a zarazem największe wyzwanie. P1170775.JPG................ ................... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Jak wielkie te maluchy i czy dostana ster? A i jaka wage planujesz dla nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Malutki. A wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Co do konstrukcji mikro woblerów wszystkie informacje będą jak przejdą testy.1.Narybek 3cm ale optycznie to jest bardzo mały wobler.Raczej bez steru.2.Kiełż zdrojowy 1,5cm możliwe że będzie ze sterem.Panowie to jest początek drogi i jak wyjdą pierwsze w tym roku to będzie sukces.Na 100% będzie w tym roku narybek podrośnięty 5cm-bez sterowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Co nie znaczy że nad tym nie pracuje .,Tylko żeby robić takie mikrusy to tak z 50 gniazd trzeba wykonać.Potem doprowadzić krycie folią lub szlag metalem to takiej technologii żebym nie musiał każdego z osobnego robić bo bym oślepł przy tym w tydzień-to tak optymistycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Co nie znaczy że nad tym nie pracuje .,Tylko żeby robić takie mikrusy to tak z 50 gniazd trzeba wykonać.Potem doprowadzić krycie folią lub szlag metalem to takiej technologii żebym nie musiał każdego z osobnego robić bo bym oślepł przy tym w tydzień-to tak optymistycznie. P1170777.JPGMoże się powtórzę ale...... .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Co nie znaczy że nad tym nie pracuje .,Tylko żeby robić takie mikrusy to tak z 50 gniazd trzeba wykonać.Potem doprowadzić krycie folią lub szlag metalem to takiej technologii żebym nie musiał każdego z osobnego robić bo bym oślepł przy tym w tydzień-to tak optymistycznie. P1170777.JPGJa już temat odpuściłem.. kryłem foliami, lakierami perłowymi, srebrem.. Życzę powodzenia w pracy z tymi materiałami.Tak z ciekawości zapytam o tego mikro-wobka.. Czym/w jaki sposób była robiona łuska? Po nałożeniu klaru nie pomarszczy się/zmatowieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Łuska jest wytrasowana na wzorku i jak wychodzi z formy to już z łuską.łukami skrzelowymi itd.jak to by się to miało pomarszczyć to nie wiem.No chyba jak nadepniesz ale to też nie tak prędko bo materiał na korpusy przewidziany jest dość mocny. Tak dla zobrazowania jakiej wielkości jest ten najmniejszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) Tomy to on jest na moje cienkie bolki? Tak poważnie to może być hit na klony. Edytowane 7 Marca 2014 przez jurkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Łuska jest wytrasowana na wzorku i jak wychodzi z formy to już z łuską.łukami skrzelowymi itd.jak to by się to miało pomarszczyć to nie wiem.No chyba jak nadepniesz ale to też nie tak prędko bo materiał na korpusy przewidziany jest dość mocny. Tak dla zobrazowania jakiej wielkości jest ten najmniejszy P1170785.JPGMiałeś palenie rzucić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Nie do końca się rozumiemy.. chodziło mi o kolor łuski, a nie o fakturę. Jak na srebro w płatkach kładłem lakier, to dużo straciło na efekcie.Pisałeś coś o kryciu szlagmetalem i pod tym kątem zadałem pytanie.Aluminium pozostawia zawsze ten sam efekt, a te folie ze srebra itp wynalazki marszczą się i matowieją po lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 To ja mam inną folię można ją rozetrzeć na pył i po polerce wychodzi lustro.Kiedyś robiłem wobka z tym i nie zmatowiło po lakierze.Jak nie pójdzie tak to zawsze moge zastosować patent taki jak przy ZZ"Rapach perłę w masie.Można też zrobić korpus transparentny i środek dać w alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 To ja mam inną folię można ją rozetrzeć na pył i po polerce wychodzi lustro.Kiedyś robiłem wobka z tym i nie zmatowiło po lakierze.Jak nie pójdzie tak to zawsze moge zastosować patent taki jak przy ZZ"Rapach perłę w masie.Można też zrobić korpus transparentny i środek dać w alu. No i powoli dochodzimy do sedna.. Co to za folia?Jak nie chcesz pisać, to zrozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Tomy to on jest na moje cienkie bolki? Tak poważnie to może być hit na klony.Na 100% Kleksy będą w to pakować.To zależy czy ktoś będzie w stanie się przestawić na łowienie tych ryb wobkiem bezsterowym.Ja już łowiłem w zeszłym roku i to na wobler 8cm.Tu będzie trochę trudniej bo przynęta mała.Najlepiej prowadzić jak przy muszce na długą nimfę.Nie liczę tu jednak na jakiś sukces rynkowy.Robię to bardziej z ciekawości.Cała moc w pracy która jest zbliżona do żywego narybku i w designie który odbiegał wiele nie będzie od natury. Miałeś palenie rzucić... ....to nie moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) No i powoli dochodzimy do sedna.. Co to za folia?Jak nie chcesz pisać, to zrozumiem. Zapytam,mam z kolegą taki mały handel wymienny.Jak powie to napisze. Edytowane 7 Marca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Łuska jest wytrasowana na wzorku i jak wychodzi z formy to już z łuską.łukami skrzelowymi itd.jak to by się to miało pomarszczyć to nie wiem.No chyba jak nadepniesz ale to też nie tak prędko bo materiał na korpusy przewidziany jest dość mocny. Tak dla zobrazowania jakiej wielkości jest ten najmniejszy P1170785.JPG Tomy a przygladales sie takiej metodzie? Troszu sledzikami jedzie ale nie chcialo mi sie szukac strikte modelarskich filmow. Moze ciut szybciej by ci szlo Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Dobry sposób na ból głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Kolejne ZZ"Rap65 w różnych kolorkach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Dobry sposób na ból głowy Tomy jak byłem u fitzka w Bieruniu to tak kolano mi leczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Kolejne ZZ"Rap65 w różnych kolorkach.P1170793.JPGP1170791.JPGP1170792.JPGJednak kolorystyka tych pierwszych z lewej najbardziej mi pasi, chociaż wszystkie so pikne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Walczę z tymi mikrusami.To będzie jubilerska robota.Kolorki ZZ"Rap65 to będą dwa-grzbiet-zielona perła i ta siwo niebieska też jest bardzo ok.Wrzos na zamówienie. Edytowane 8 Marca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 No teraz to lepiej być skupionym i gotowym.Wojna jest blisko. Tomek, a co wyngiel je we wiosce, że wojnę prorokujesz? Może i nie będzie.Geje z zachodu już Krym olały.Wielka szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Jak nas w 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Nie ma co rozwijać tematu bo się zrobi politycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi