Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzisiaj miałem strzał i X-Zoga do 120g nie pomogła.Nie szło tego zatrzymać prawie na butach jechałem.Mój prześladowca z miejscówki.To już chyba trzeci raz.

Będziesz musiał się na niego wybrać z Xzogą 15ką ;). Jak go trochę po prześladujesz, to może on sobie odpuści

Co nie wytrzymało linka, kotwica, kółko czy może sam rwałeś?

20lb.Problem w tym że zawsze odbija mi ten parowóz na płytką wodę,gdzie jest przewężenie i mocne przyspieszenie nurtu i to jest po ptokach.

Slim'y90 i Slim'y75 w przygotowaniu.

post-46714-0-96718800-1399116909_thumb.jpg

Pampuchy

post-46714-0-78797800-1399116938_thumb.jpg

Panowie dziękuję za fotki w wątku z Rapami złowionymi na moje woblery.Takie z was chłopaki!!

post-46714-0-78956200-1399117047_thumb.jpg

Klajstry po kopyrtku tym razem na Hondzie CRF.Kask mi się zdeformował i zaklinował , darliśmy na siłę.Ja już w panikę wpadłem że już z tym garnkiem do końca życia zostanę.Żona ma polewkę i woła na mnie Wolverine.

Pozdrowienia.Łówcie Rapy.To co do tej pory pokazałem w wątku to jest nic w porównaniu z tym co szykuje z przynęt na Jesień+filmy na You Tube.

Tomy. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 4

Jakbym nie jezdzil na ryby tu w Irl gdy pizdzi to bym moze ze 2 wyprawy dał radę odhaczyc rocznie :)

Tomy to pierwszy lakierowany wobek ze nie masz żadnych babli w puszce? U mnie zawsze po kilku szt tworza sie babelki ktorych ciężko sie pozbyć.

Jakbym nie jezdzil na ryby tu w Irl gdy pizdzi to bym moze ze 2 wyprawy dał radę odhaczyc rocznie :)

Tomy to pierwszy lakierowany wobek ze nie masz żadnych babli w puszce? U mnie zawsze po kilku szt tworza sie babelki ktorych ciężko sie pozbyć.

Ty jesteś małolat i w Twoim wieku nie takie extremy robiłem :D .

To jest fotka z lakierowania chyba 80 wobka.Musisz wkładać pomału, wyciągać też pomału i tak żeby na finiszu się zlało na zewnątrz.Wtedy nie będziesz miał problemów :lol:  :lol:   :lol:  

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Tomek,- po bardzo fajnym spotkaniu  ;) polecieliśmy na Oderkę 1-go i co łowiło????? Rap sticki  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Wojtek w pierwszym rzucie a ja w przed-ostatnim,- ale mój większy  :P

Tak na te!

post-46714-0-65031200-1399208468_thumb.jpgpost-46714-0-76356900-1399208581_thumb.png

Dzwonił do mnie Baars  :lol:  lekko spanikowany że już ich nie robię.Jak trzeba to się zrobi!.Wzorki już zmotałem.Jutro zamawiam silikon i żywice.No i jedziemy.

Tak na te!

attachicon.gifrapstick.jpgattachicon.gifp1120055-1-.png

Dzwonił do mnie Baars  :lol:  lekko spanikowany że już ich nie robię.Jak trzeba to się zrobi!.Wzorki już zmotałem.Jutro zamawiam silikon i żywice.No i jedziemy.

OO to i ja sie skusze jak beda :) Zapisał byś mi 1 ? :)

Tak na te!

attachicon.gifrapstick.jpgattachicon.gifp1120055-1-.png

Tak Tomek,- własnie te  :)

Miąłem dwie szt i jedną podarowałem własnie Wojtkowi @Baars-owi, po czy na drugiej miejscówce w pierwszym rzucie pacnął bolka :)

Może warto by zrobić w wersji dwukotwiczkowej?

Wstawię w wątku jak już będą gotowe.Zrobię taką startową setkę.Wzorki już są.Formy robię sam a ja nie mówię-muszę,muszę zrobić tylko biorę i robię.

post-46714-0-21305500-1399209781_thumb.jpg

Dzisiaj byłem porzucać X-Zogą 7kg do 120g [realnie z 50g dobrze już ładuje od 15g.] zapięta Ryoga 2020HL.Jedna konkretna ryba już była na tym zestawie ale warunki były takie że i dźwigiem by jej nie wlyjął.Pobawiłem się Jazgarzem w nurcie.Całkiem fajnie chodzi.Jak dla mnie bardzo realistycznie.

post-46714-0-20527000-1399210114_thumb.jpgpost-46714-0-37661600-1399210131_thumb.jpgpost-46714-0-35718900-1399210150_thumb.jpgpost-46714-0-29582200-1399210097_thumb.jpg

Wersja wypasiona tego wobka jest dość droga ale będzie też taka do łowienia w miarę bezstresowego za ok.50zł/szt.

Edytowane przez Tomy

Do tygodnia będą gotowe.Chyba że zdechnę bo spać nie mogę.Tak się obtłukłem na tym motorku że ani tak ani tak.Pojechałbym na ryby ale piździ na zewnątrz i ciemno.  

Tomy nie zdychaj bo jeszcze paru ludzi czeka na twoje wobki, a motocykla zamień na paralotnie może będzie mniej spadów.

Jak będą Slimy 75, ZZ75 i banany to daj koszty na priv.

Widziałem że nabywasz mono Variva, będzie lepszy od FC na przypony?

Edytowane przez jurkan