Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

..a jak wam siadły te Bolki?Kotwa była w pysku czy zapięte na zewnętrznej?Po zewnętrznej za pysk jak jest zapięty znaczy się że celował wyżej. 

Mój miał w ryju, ale po poprawce bo pierwszy raz nie trafił,- biły od dołu.

Właśnie wróciłem z krótkiego wypadu na Ren i zabrałem po Twojej sugestii Rap-Sticka z dwoma kotwicami i faktycznie na spokojnej wodzie trzeba troszkę poruszać szczytówką żeby go wprawić w taką pracę jak w wersji z jedną ale tragedii nie ma.

Jak jedzie po wodzie ze zmiennymi prądami to prawie nie ma różnicy. Może trochę takich i takich :rolleyes: 

W Wojtka łowiskach powinny siadać na niego także szczupaki choć to nie typowy popper szczupakowy to jednak w średnim tempie też się nim pojedzie :)

Znalazłem jeszcze parę sztuk odlanych to wam zrobię.Konstrukcja jest niestety dość podatna na urazy.Jak klepnie o kamienie to jest po nim.Dość wąski korpus,spore obciążenie.Dlatego je odpuściłem ale jak trzeba to tam zawsze się coś zmota.Na tą chwilę są mocniejsze od pierwszej wersji ale ryzyko jest.

Ja na tego wobka miałem największego Bolka/życiówkę ale najwięcej brań na ZZ"Rap85-Jerk w 2013 a na tą chwile w 2014 rządzi -Ukleja75 real fish.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Tomy nie zdychaj bo jeszcze paru ludzi czeka na twoje wobki, a motocykla zamień na paralotnie może będzie mniej spadów.

Jak będą Slimy 75, ZZ75 i banany to daj koszty na priv.

Widziałem że nabywasz mono Variva, będzie lepszy od FC na przypony?

Nie mono tylko Vepa nabyłem,Vepa! :lol: Lepiej się wiąże od FC.

Edytowane przez Tomy

Przy szybkim prowadzeniu rapsticka mamy jeden, góra dwa ataki i ryba odpuszcza. Prowadząc go trochę wolniej ale energiczniej z przystankami ryba wyprowadzi nawet 5-6 ataków i któryś z nich będzie skuteczny. Dodatkowo fakt gonienia przez rybę woblerka bardzo podnosi adrenalinę. Osobiście uważam, że tylko kotwica na brzuszku by wystarczyła, ale czy wobler byłby wtedy podobnie skuteczny?

nDlBg6P.jpg

Edytowane przez spy
  • Like 2

Tomy nie spodziewałem się, że ZZ-ki da się poprowadzić na tyle różnych sposobów. Byłem w szoku co tym wariatem można wyczyniać. Jest to mój debiut jeżeli chodzi o bezstery więc nauki mam jeszcze sporo ale potencjał jest niesamowity. W życiu bym nie przypuszczał, że tak ciężką przynętą można nawet zygzakować po powierzchni czy utrzymać wobka ciut pod nią, a jaki zasięg :blink: :blink: :blink: .Teraz przynajmniej nie będę miał stracha przed posyłaniem ZZ nawet na niezbyt głębokie miejscówki. Super robota.

Pozdrawiam

Dobra.Piszę.Dzisiaj mi się udało kupić parę sprzętów okazyjnie.Fajna boczna pukawka 600 FPS z blow back,full metal.Mocno wali,wagę ma hehe :lol:

Duke Nukem . :lol:

post-46714-0-65375000-1399382499_thumb.jpg

Testy oczywiście na rzeczach martwych.

post-46714-0-05288200-1399382515_thumb.jpg 

Tomek fajny sprzęt, choć lepiej skupmy się na sprawach wędkarskich.

Edytowane przez milupa
  • Like 1