Tomy Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Dobra.Piszę.Dzisiaj mi się udało kupić parę sprzętów okazyjnie.Fajna boczna pukawka 600 FPS z blow back,full metal.Mocno wali,wagę ma hehe Duke Nukem . P1190242.JPGTesty oczywiście na rzeczach martwych.P1190247.JPG Tomek fajny sprzęt, choć lepiej skupmy się na sprawach wędkarskich.Milupa nawet byś nie przypuszczał jak wiele ma to wspólnego z wędkarstwem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Dzien dobry.Tomy, patrząc na twoje zainteresowania militarne oraz przynęty z pod twojej ręki, czy mamy się spodziewać na jesieni uzbrojonej wersji uklei lub lewiatana? Ukleja Fire-and-forgetOna nigdy nie zawiedzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Tak na jesień powinny ujrzeć światło dzienne moje nowości.Tym czasem muszę trochę kasy zebrać za drewienka.Inwestycja jest sporawa Dobra!Dzisiaj testy Slim'y75 czy ZZ"Rap75 bo to jeden "pieron".Parę rybek w okolicach 70cm może z plusem.Brania z opadu i z przytrzymania w warkoczu. Bohater dnia. Rapki. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Jednak co mistrz to mistrz...Gratulacje pięknych okazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Co to za siateczka w tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Co to za siateczka w tle?Żyłowa ale supły są jakoś tak zrobione jak by nie dowiązane i się nie zaciskają.Ryb nie kaleczy ani pół łuski nie zostaje na siacie.No i nie ma mowy żeby się przynęta w tym zamotała kotwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Pampuchy L.C.Jutro stery i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Tak na jesień powinny ujrzeć światło dzienne moje nowości.Tym czasem muszę trochę kasy zebrać za drewienka.Inwestycja jest sporawa Dobra!Dzisiaj testy Slim'y75 czy ZZ"Rap75 bo to jeden "pieron".Parę rybek w okolicach 70cm może z plusem.Brania z opadu i z przytrzymania w warkoczu. Bohater dnia.P1190291.JPG Rapki.P1190284.JPGP1190286.JPGP1190289.JPGP1190277.JPGP1190278.JPGP1190281.JPGTomy, bolki pierwsza klasa - gratki.Slim 75 i ZZ 75 to jeden czort ? Czy dobrze widzę ,Slim ma podwójną kotwice tylną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Tomy, bolki pierwsza klasa - gratki.Slim 75 i ZZ 75 to jeden czort ? Czy dobrze widzę ,Slim ma podwójną kotwice tylną?Tak to jest w sumie to samo.Jedynie ZZ"R75 re'al fish to jest inna bajka ale ten wobler dostał nazwę po prostu-UKLEJA-.Grot w kotwie został przeze mnie ułamany żeby było łatwiej wyciągnąć z pyska ryby.Wracając do woblera UKLEJA.Stawiałem go w warkoczu i brania są wszystko elegancko.Drugi sposób obławianie wachlarzem od czasu do czasu można go podbić.Każdy wie jak pływa ukleja i wystarczy w podobny sposób prowadzić ten wobler. Jest to w sumie bardzo proste.Łowienie ciekawe,efekty zadowalające.Można się tym wabikiem pobawić.Ale!!!jeszcze próbuje zrobić łamańca na tej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Tak to jest w sumie to samo.Jedynie ZZ"R75 re'al fish to jest inna bajka ale ten wobler dostał nazwę po prostu-UKLEJA-.Grot w kotwie został przeze mnie ułamany żeby było łatwiej wyciągnąć z pyska ryby.Wracając do woblera UKLEJA.Stawiałem go w warkoczu i brania są wszystko elegancko.Drugi sposób obławianie wachlarzem od czasu do czasu można go podbić.Każdy wie jak pływa ukleja i wystarczy w podobny sposób prowadzić ten wobler. Jest to w sumie bardzo proste.Łowienie ciekawe,efekty zadowalające.Można się tym wabikiem pobawić.Ale!!!jeszcze próbuje zrobić łamańca na tej konstrukcji. Rozumiem że ZZ75 o których pisałeś w privie już nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Jurkan będzie i nawet robi się 30sztuk.Tylko nie wiem pod jaka nazwą.Czy!zmieniać na Slim'y czy zostawić ZZ"Rap.Dzisiaj te Bolenie były złowione właśnie przy testach 75tek t;o jak miało by ich nie być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Będzie wersja holograficzna.Boleniówek i Jaziówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 woblery w opalizacji będą też w dalszym ciągu. Slim'y90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Panowie jedna sprawa.Jak składacie zamówienie przez moją stronę to podajecie nick z jerkbaita i piszecie że to jest nick z jerkbaita.Wtedy są niższe ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 No i taką fotkę wyszperałem na forum.Leviathan chyba 9tka bardzo krótka seria.Coraz częściej meldują się Klenie na bezsterowce.Trzeba będzie rozwinąć ten temat.Co ważne są to ryby zawsze spore. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Będzie wersja holograficzna.Boleniówek i Jaziówek. P1190308.JPGTomek, a kiedy będą z pozytywką i ledami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coco_bryce Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Leviathany12P1190226.JPG Tomy zrobiłbyś 3 raptorki 8 i 1 leviatana 10 w takim malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Dzisiaj testy mikro Boleniówek-Nie ma bata4-Świetnie sprawdzają się w warkoczu,przy opasce wolne ściąganie pod prąd w postoju na mocnym uciągu.Do łowienia wachlarzem.Wobler uniwersalny cholernie stabilny,dość lotny.Sprzęcik nowy przetestowany dzisiaj dość solidnie.Kijek na blanku FA Blaas S 2,60m 2-14g moc 6-10lb sparowany z Ryogą 1016HL+szpula SW.Ten patyk powstał właśnie pod takie woblery.Ma też ogarniać połowy Jazi/Kleni.Wracając do woblera-praca jest odczuwalna na kiju,nazwałbym to mrowienie,mocne i bardzo drobne drgania.Można go zbroić na dwa sposoby-jedna kotwa nr8 na brzuch lub dwie kotwy nr 10 na brzuch i ogon.Ten drugi sposób jak mamy Klenie i Jazie w łowisku.Na Bolenia spokojnie wystarczy jedna kotwica.Branie największej Rapki z dzisiaj było w warkoczu z bardzo mocnym uciągiem.Wobler powoli ściągany pod prąd z długimi przystankami.Branie było w postoju.Kijek wytrzymał ale było naprawdę potężne i od razu gejzer na powierzchni.Boluś dostarczył sporo wrażeń a hol był dość długi jak na mnie ok.4-5minut. Edytowane 8 Maja 2014 przez Tomy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Leviathany12P1190226.JPG Tomy zrobiłbyś 3 raptorki 8 i 1 leviatana 10 w takim malowaniu? Jasne a czemu miałbym nie zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 W jak bardzo ostryn nurcie ten woblerek moze pracowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) W jak bardzo ostryn nurcie ten woblerek moze pracowac?Nawet ścinającym z nóg.Wobler jest bardzo wąski patrząc z góry.Idzie jak żyleta.Spy Ty dawaj mi namiary żebym Ci posłał Leviathany12 stki albo się spikniemy gdzieś na rybach. Edytowane 8 Maja 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Czy to ten którego oglądałem u Ciebie Tomek? I zamówiłem 5 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Tak właśnie ten.Zrobiłem 3sztukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Pampuchy L.C.Taka dość konkretna gromadka z 50sztuk.Część się suszy.Taka ilość jest przewidziana na m-c.P1190176.JPG To jak dam radę zrobić powtarzalne a raczej na 99% tak to będzie strasznie kosić od Jazi po Bolenie.P1190179.JPGP1190177.JPGCześć Tomy.Można się zapisać na dwa takie małe cudeńka?Chodzi o te boleniowe. Edytowane 8 Maja 2014 przez rapia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Muszę na nie znaleźć trochę czasu.Myślę że tak ale to jak wstawię w wątku większą ilość wtedy się przypomnijcie Panowie bo się pogubimy.Dzisiejsza dniówka ZZ'Rap85-JerkRapStick-końcówa muszę robić formę ale to raz dwa pójdzie i jadę z nimi.Te trochę takie "Dżapan stajl" Po opalizacji będzie miazga........i do suszarni. Jeszcze idę trochę popracować potem mocna kawa i na ryby o świcie. Edytowane 8 Maja 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi