Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Świetne te twoje wobki :D

Dzieki.Pamperap25 ma potencjał.Jednak bez jaja się nie obeszło.Żeby przy tej wadze był stabilny i żwawo zasuwał.Będzie kosił pięknie Jaśki i Klenie.Waga 4gramy przy długości 2,5cm to już masa mocno skupiona.Można będzie daleko nim sięgnąć,łowić w różnych warstwach nurtu,opuścić do dna itd. 

Edytowane przez Tomy

Raptory75 -7,5cm/11g

post-46714-0-70023500-1400499219_thumb.jpgpost-46714-0-39518500-1400499235_thumb.jpgpost-46714-0-05431100-1400499249_thumb.jpg

Ten model przeszedł chyba najwięcej modyfikacji i powrócił do punktu wyjścia.Po drodze pozbierał jeszcze najlepsze cechy kolejnych prototypów. Ze sterem pod bolenie będzie dostępna ta właśnie konstrukcja.Lotna,mocno i bardzo drobno pracująca.Wobler dla każdego.Prosty w prowadzeniu.Idzie prosto jak po sznurku,przy większym bocznym nurcie np.przy przejściu przez warkocz może zrobić zmyłkę [nie mylić w wykładaniem].Na 100% skuteczny choć ja nie przepadam za wobkami ze sterem,w pewnych jednak sytuacjach ciężko je zastąpić wersjami bezsterowymi.

.....i nic nie będę zmieniał!!!Po kolejnych modyfikacjach pod klientów a było tego masę nie mogłem dojść jak ja te Raptory robiłem na początku.Te które mi najbardziej pasowały.Sytuację uratowało to że moja żona wszystko co leciało do kosza po np.nie udanym malowaniu z sentymentu i może szacunku do mojej pracy,wybierała i robiła takie....no nie wiem jak to nazwać archiwum.Tam były między innymi Raptory.

Żona-nie podziękujesz mi?

Ja-dzięki śmieciaro ;)

Edytowane przez Tomy
  • Like 7

Zrobię parę sztuk-pomaluje.Zobaczymy jak na gotowo to będzie wyglądać.Czy powtarzalność w tak małym wobku będzie zadowalająca i coś się postanowi.Tym czasem jest to dalej prototyp.Wczoraj trochę podgoniłem.Dzisiaj kończę odlewanie.RapSticki tak jak obiecałem będą.

post-46714-0-14572000-1400650668_thumb.jpgpost-46714-0-25612800-1400650679_thumb.jpgpost-46714-0-73614000-1400650691_thumb.jpg

Dzisiaj dostawa Drewna.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1