Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Matt ja  na stanie nic nie mam.Chciałem wzmocnić team zatrudniając żonę ale to by się skończyło rozwodem albo zabójstwem o pracownikach z zewnątrz nie wspomnę.Po prostu ja przy kontakcie z ludźmi mam do strzału trupie czaszki w oczach.Wolę robić sam nawet 18godzin na dobę niż tłumaczyć komuś jak krowie na rowie co i jak.

Jazgarze skończone.Jeden zostaje u mnie i będę próbował coś na niego ustrzelić.Zdam relację,no chyba że mi strzeli do tego Rapa 100+ wtedy nie bo będę już tylko pił do końca sezonu.

attachicon.gifP1170997.JPG

Panie Tomku,

Kiedy pojawi się wersja Perch :)

Pozdrawiam

Masakra!! :) rapy rosną powyżej 100cm? Cholerka

Na Rożnowie widziałem takie z tamy.J.Wideł chyba ma taki rekord.Ja liczę na chłopaków w tym sezonie SiwyPike i KrystekWolf.

Tomku, proszę o peemkę w sprawie jazgarza. Wiesz, stosowne dane itp. Nie wiedzieć czemu, inicjowanie prywatnych wiadomości na tym forum jest arcytrudne w Chrome na Androida. 5 cali ekranu to wciąż za mało, najwyraźniej :/

się robi.

Panie Tomku,

Kiedy pojawi się wersja Perch :)

Pozdrawiam

do m-ca.

X-Zoga 120g to jest pobożne życzenie przy rzucaniu.Może przy verticalu tak.To jest taki mocny kij boleniowy oceniłbym go do 50-60g.Dzisiaj był też pan wąs.Raz się pokazał.Oceniam na 180cm.Nie było najmniejszych szans go zatrzymać na tym patyku i będzie zbrojona wersja mocniejsza.

Po za tym przy woblerach w mocnym uciągu nie ma pstrykania jak do gumy,tylko jest po prostu zebranie.Nic nie ciąłem,nie docinałem itp.

Edytowane przez Tomy

Jutro będą zakwasy.Takie sobie dzisiaj połowiłem.

attachicon.gifP1190956.JPGattachicon.gifP1190961.JPGattachicon.gifP1190960.JPGattachicon.gifP1190963.JPG

Sprzętowo-X-Zoga Taka66 7kg max.120g/Daiwa Ryoga 2020HL/Przynęta Raptor8BS[wersja bladziuch].

attachicon.gifP1190968.JPGattachicon.gifP1190969.JPGattachicon.gifP1190954.JPGattachicon.gifP1190970.JPG

Tomek graty, piękne wilczysko i jednak BS.

Nowy design "drewniaków" [bez folii alu]   :) .Zmiany-mniej kolorowo ale bardziej naturalnie,powiększone oko epoxy.

attachicon.gifP1190978.JPGattachicon.gifP1190980.JPG

Będą wymiatać na 100% , a ja od jutra 2 tyg. na Mazurach, dużo spławika (lin, karp, karaś) czyli ulubione zasiadki mojej Pani, ale spina też popróbuje chociaż nie liczę na takie rybska jak Twoje.

Edytowane przez jurkan

Nowy design "drewniaków" [bez folii alu]   :) .Zmiany-mniej kolorowo ale bardziej naturalnie,powiększone oko epoxy.

attachicon.gifP1190978.JPGattachicon.gifP1190980.JPG

Masakra :o  :wub: :wub: :wub:  B)

Bardzo chętnie bym przytulił takie ,tyle że ZZ Rap-y z drewna .Choć w sumie takiego ze sterem też , tak dla zasady,he he.

X-Zoga 120g to jest pobożne życzenie przy rzucaniu.Może przy verticalu tak.To jest taki mocny kij boleniowy oceniłbym go do 50-60g.

Nic nie kumam. Coraz dziwniejsze to opisy na wędziskach. Rano rzucałem Majorem 1-4oz. Pełen zakres, aż się zdziwiłem. Jedynie jerków powyżej 60g nie da się dobrze prowadzić, zbyt ustępliwy szczyt. Poza tym świetny kij.

Nic nie kumam. Coraz dziwniejsze to opisy na wędziskach. Rano rzucałem Majorem 1-4oz. Pełen zakres, aż się zdziwiłem. Jedynie jerków powyżej 60g nie da się dobrze prowadzić, zbyt ustępliwy szczyt. Poza tym świetny kij.

Bo to jest 120g przy wertykalnym łowieniu.Kij cholernie mocny ale sum był po prostu przerażający.Ja nie odpuszczę.Zbroję X-Zogę 15kg do 300g.Choćbym miał na butach za nim jechać po żwirze do Krakowa.

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Bo to jest 120g przy wertykalnym łowieniu.

Chyba, że tak.

Ten Major Arrival ARC-70XX @franca wspaniale leży w rękach, bardzo lekki, idealnie wyważony. Nie łowiłem nigdy wertykalnie, ale może on też do takiego łowienia stworzony. Ta płynnie pracująca szczytówka mnie w nim zaciekawiła. 

Jak Darek do Ciebie przyjedzie to będą takie przykosy że aż się boję.Ja bym dołączył ale z moim zdrowiem to by było jednorazowe przeżycie.Trzyma kciuki i liczę na was,na Rapę 100+ no!90 też super by było.

No kurde zobaczymy ,albo będzie konkret, albo nic .

Nie będziemy kurdupli wstawiać, i tak się rozmieniłem w tamtym sezonie... to starczy .

Pojedziemy w kilka fajnych miejsc ,komuś musi wyjść .Obaj nie możemy mieć pechozolu ...

Jak trafi ,będzie co pokazać .

O przykosy się nie martw ;) :P łajba wysokie burty ma :D ...

No te opisy są dziwne. Ja do szczupakow używam Beast Mastera 20-50g i tym kijem spokojnie radzę sobie z przynetami 25g jak i 100g. Ostatnio trouta tym kijem machalem a waży jakieś 90g i mogę tym walić ile farbryka dała.