Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Szykuje sie niezły odstrzał w ten upał???

To był taki żarcik dla często odwiedzających wątek.Już usunąłem po co dawać satysfakcję jakiejś  "pannie" że sobie zgłosi :D

Tak uklejeczka jedna z tej partii powyżej jest Twoja i gwarantuje Ci na nią częste brania.

Edytowane przez Tomy

U mnie na razie bez szaleństw pomijając 80 na  kiju na początku sezonu. Może z Krystkiem coś wyczarujemy.Jeden chudy, drugi długi, ale i tak jeden  rocznik :) Najwięcej na Raptory ale skręcę filmik to zobaczysz dlaczego są takie skuteczne. A jeśli chodzi o konstrukcje bezsterowe to ZZRapka 85 mi się sprawdza bo można ją poprowadzić górą i trochę inaczej. Każda ZZ-ka pracuje inaczej więc jak dla mnie ma inne zastosowanie oraz porę. Przez ostatni miesiąc mieliśmy przejście od niżówki przez stan alarmowy po wysoki. Woda mocno pracuje więc i rapy chodzą po całej Wiśle. Można coś ustrzelić ale trzeba się nałazić bo dojazdy w błocie popowodziowym są nieprzejezdne. Rybki często zmieniają miejsca bo i woda potrafiła opadać po kilkadziesiąt cm na dobę. Dlatego problem jest z dużymi bo jak namierzy się coś ciekawego jednego dnia to następnego pusto przy takich wahaniach wody -  to daje inne łowisko. Teraz już powinno być lepiej chyba że znowu gdzieś popada.

Edytowane przez siwypike
  • Like 1

Woda leci w dół ,coraz lepiej się robi pod duże .

Kilka wyszło już ostatnio, ale pajace na skuterach skutecznie je zniechęcili do dalszego jedzenia.

Darek ,jak ta woda zrobi się taka jak trzeba ,i zobaczę że jest szansa na konkreta ,dzwonię .

Tak czy siak pojedziemy na moją potworówkę ,tam jak wyjdzie to będzie coś.

• Like 1

Sen z powiek spędza mi jednak taka 90+. Trudno jest przestać o takiej myśleć.

Ekhm....   :o Mam podobny problem ale z taką 22+ :lol:

Mulciory naszykowane.Nowe Liny nawinięte i zapsikane,Nowe przypony 25-30Lb założone.Agrafki 20-30kg.

post-46714-0-50468300-1402486335_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Tomy a gdzie mozna kupic ten preparacik do plećki???Super sprawa pobawic się takim zestawem  a jaka finezja i relaks widac???Tomy spokojknie zbiera siły na pana wąsa???

u MefistoFishing.Prełny relaks byłby przy braniach kleksów 50+ :)

Chyba troszkę niedouczony jestem. To taka muchówka do mini wobków? :D

To w sumie zestaw do wypuszczanki ze spławikiem.Moja wędka jest na blanku muchowym klasy 7.Radzi sobie z dużą rybą bardzo ok.Był już Bolek konkretny na ten zestaw.

post-46714-0-20402500-1402514556_thumb.jpg