Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Jak zawsze nie możesz spać...

Tomy przyznam, że niezłe zabawki.

Ale jeszcze musisz się ciut postarać ;p

Jeszcze to nie to :)

To jest to i tak ma być.To jeszcze nie jest seria Real Fish.Odłożyłem temat na rok 2015.Teraz w sezonie nie mam czasu.No i cena Real Fish to minimum 50zł/szt [małe woblery do 8cm] 80zł/szt [większe woblery od 9-15cm.]

Raptor8BS ten co powyżej 35zł/szt.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Jelec odłożony.Spokojny jestem tylko tłumaczę że wersja real fish a Raptor8BS to dwie różne rzeczy.W woblerach real fish i tak trzeba będzie nieco modyfikować kształt żeby wyszła z niego zamierzona praca.Wszystkie woblery real fish będą bezsterowcami.

Wracając do serii R-BS niedługo pojawi się Raptor6BS.Dorobiłem wzorki,zeszła nocka.Teraz formę zrobić i można zalewać.

post-46714-0-01264400-1402723974_thumb.jpg

• Like 1

Tomku, dziś Jazgarz zrobił furorę w wędkarskim - pojechałem dobrać kotwice, bo słabo u mnie z dopasowaniem "na numer". Cmokom i ochom nie było końca. Komentarze zaczynały się klasycznie - od "skóry z ryby" i "wygląda jak prawdziwy" :P . Pogoda wyjątkowo chimeryczna i znad wody przegonił mnie apokaliptyczny deszcz. Udało mi się jednak porzucać nieco i już teraz jestem bardzo zadowolony - nie miałem w pudle wabika o takiej pracy. Przy podbiciu dobrze wyczuwalna praca na kiju. Do tego dobrze leci pod bardzo silny wiatr, co również jest plusem. Będzie dobrym wyborem przy połowach z łodzi na głębokiej wodzie, bo szybko ją penetruje. Tu uzbrojony i po serii testowych rzutów:

20140614_112926_zpsf665ede7.jpg

Edytowane przez Dienekes
  • Like 2

Będzie cała seria takich woblerów Real Fish ale teraz pracuje nad powiedzmy standardem.R11BS/R8BS/R6BS.

Żeby nie było że nic nie robię w obiecanym kierunku wstawiam fotki Płoć Jerk i Okoń.To będą takie próby różnych sposobów obciążenia i malowania przed ruszeniem pełną parą z tematem.

post-46714-0-41163000-1402742881_thumb.jpgpost-46714-0-86661500-1402742896_thumb.jpgpost-46714-0-17967100-1402742913_thumb.jpg

Oczy będę robił sam.Aparat z dobrym makro fotka oka Jazgarza/Uklejki itd,rodzinka ma poligrafię tak więc z odbitką nie będzie problemu.Potem tylko dozownik i zakropić żywicą[chyba wybiorę crystal clear] .Fotkę oka trzeba zrobić żywej ryby prosto z wody. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1