Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tomy, a pamiętasz jak na jerkbait jeździli po tym chłopaku: 

Na filmie nie byłeś ani lepszy, ani gorszy od niego. Tylko tamtego gościa zjechali i zwyzywali od mięsiarza itp.. Wiocha ci użytkownicy z jerkbaita, co? 

Uważaj, żeby po tobie nie zaczęli jeździć.  ;)

Fajny film. :)

Iras nie wiem o co tam poszło i nie interesuje mnie to.Ja wiem czy jerkbait to wiocha?Dla mnie nie.Po prostu czasem coś wyjdzie nie tak.Na własnej skórze też odczułem nie raz ale i tak jest spokojniej niż na innych portalach.

Tam poszło o to, że koleś uciął film podobnie jak ty - przed wypuszczeniem ryby - no i jeździli po nim strasznie. Pisząc wiocha, miałem na myśli własnie ludzi z tamtego wątku.. pewnie teraz im głupio.  ;)

Do przemyślenia..

Edytowane przez Iras1975

Jakbym spotkał takiego dresiarza nad woda zaraz bym sie zastanawiał ile juz dziś ryb zberetowal :D

Haha no  :D .Taki typowy dresik adidasa też mam i kietę po przodku.Dziadek zaraz po wojnie skupował złoto a z tego co Babcia mi opowiadała często były to głowy ze złotymi zębami.Wtedy ponoć to nie robiło jakiegoś wielkiego wrażenia.Taka trochę znieczulica panowała.

Babcia była równa kobieta.Siedziała w komunie za handel metalami kolorowymi-miedź,mosiądz i takie tam różne.Potem handlowaliśmy razem to już ciężko nas było dybnąć.Oj szkoda mi Babuni super była kobieta szła na ryzyko,często na jedną kartę. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 4

Rodzice już niestety byli spokojnymi ludźmi po studiach itd.na które nestorka rodu zarobiła i dała.Miała u mnie szacun za odwagę i całokształt.Piłem pół roku nad jej grobem.Od świąt wielkanocnych do świąt Bożego narodzenia.Potem rzuciłem "bom" się chyba przepił i nie wchodziło.Zawsze miała Rottweilera i szczuła go na ojczyma.Ku....a jak ten pies go nienawidził.Prawie jak ja na komunę ustawiony negatywnie.

Dobrze piszesz Janusz.Musimy się kiedyś wybrać na wspólne łowienie.Przysiąść nad Wisłą i powspominać.

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Melanż Sony HDR AS 15 taka będzie,często używana w ASG przez moich znajomków.Na jakiś czas musi wystarczyć.Priorytetem jest teraz doposażenie pracowni a efekt będzie widać już na jesieni.

Mam sentyment do tej firmy.Przez konsole i TV COLOR!!!Trinitron który sobie sam kupiłem za własną kasę w peweksie mając 12lat.W "mieście" tylko ja miałem i córka cukiernika do której uderzałem celem połączenia kapitałów.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Odlewaj te real fish-e  ,a nie gadasz ;)

Od kilku dni katujemy jeziorowe(bo na Wiśle u nas sztorm) z młodym ,katastrofa ;) Sama drobnica, max może 60 parę centów ,sporo ale drobne.

Pokazują się stworki ale weż się przebij przez te przedszkole .Żywca drobnego w cholerę i drapieżników drobnych też w cholerę .

Dzisiaj testowaliśmy te nowe real-fishe i stynkę ,luksio .Styna na jeziorko wypada super ,ten real to na głębszą wodę albo lekki uciąg ,co nie znaczy że na jeziorze nie łowi  B) 

Na Wisełce będą prały ryby że aż miło .

Dlatego odlewaj te reale i stynki .

W przyszłym roku jedziemy na te twoje wode :) :rolleyes: podoba mi się .Nawet w powodziówkę jak się przelewa przez główki to tak szybko nie płynie u nas .

Ps. Babcia coooolll :D ,moja była super jak każda babcia ,ale takiej czapuli by w życiu nie założyła :o .

Młody na ZZ -ta miał branko fajne ,pierwsze i zmyła :P

Zaoczkował i bum , luzik na plećce i zaciął ale hebelek za lużo .Jak mówiłem żeby dokręcił to się krzywił ,a tak 5 sek. i po rybie .

Potem już lepiej  :P 

Tom i o stynkach nie zapomnij ,tylko malowane jak te real fish .Będę miał na koniec września i pażdziernik ,na jeziorowe tłuściochy.

Super łatwo ta stynka wychodzi do powierzchni ,lekko się prowadzi .coś jak drewienko .Mnie i moim rybkom (na razie tym jeziorowym) pasuje .

• Like 1

To luks ,ale dorób coś jeszcze .

Mam nocha i pasuje mnie ich lekkość pracy ,udała Ci się ta konstrukcja .

Na jeziorze jest super ,to na przykosy na rzece się nada jak złoto .

Można przytrzymać jak opływa w leciutkim nurcie i też będzie bum.

Ino maluj na real fish :wub: żadnych fajerwerków .

• Like 2

Tomy uderzales do laski w wieku 12lat celem połączenia kapitałów? Dobre haha :D

Ja chce okonia, dużego okonia :(

Płocia mnie jakoś nie kreci, kocham szczupaki, moja żona kocha okonie, ja je też baaardzo lubię. Pstragi akceptuje. Tak właśnie to unie wygląda :D

A ploc, hmm.... Dobrze wygląda z dwiema kotwiczkami 1/0, wiadomo w jakim celu :D

To luks ,ale dorób coś jeszcze .

Mam nocha i pasuje mnie ich lekkość pracy ,udała Ci się ta konstrukcja .

Na jeziorze jest super ,to na przykosy na rzece się nada jak złoto .

Można przytrzymać jak opływa w leciutkim nurcie i też będzie bum.

Ino maluj na real fish :wub: żadnych fajerwerków .

To jeszcze z 5sztuk dam radę odlać.Potem się doleje.Forma jest i tak żywicę muszę jeszcze dokupić pod nowe wzorki R&L.

Tomy uderzales do laski w wieku 12lat celem połączenia kapitałów? Dobre haha :D

Ja chce okonia, dużego okonia :(

Płocia mnie jakoś nie kreci, kocham szczupaki, moja żona kocha okonie, ja je też baaardzo lubię. Pstragi akceptuje. Tak właśnie to unie wygląda :D

A ploc, hmm.... Dobrze wygląda z dwiema kotwiczkami 1/0, wiadomo w jakim celu :D

Tak Melanż kiedyś były inne czasy jak nie zadbałeś sam o siebie to dupa blada.Rodzice wykształceni to wiesz jakie zarobki mieli za komuny-głodowe!Babcia ciągła wszystko.Najlepszy biznes robiło się wtedy na sztucznych owocach.Kupowali ludziska i kładło się to stół.Plastikowe banany,pomarańcze itd.przy czym banany były na topie.

Ludzie jednak byli o wiele lepsi dla siebie.Mimo wszystko.

Marcin ,tak nie łowię :) ;)

Z resztą po co, jak Tom robi prawie jak żywe :wub:

Jedna jak mi wyszła dziś do styny pod nogami ,to bym kumpla wobkiem zabił ,tak zaciąłem :ph34r:

Na razie mają jeszcze dużo uklejek do jedzenia cwaniary,pogadamy z nimi póżniej jak się żniwa im skończą .

Tak Stynka może tą swoją bezwładnością kusić na stojącej.Zobaczę u mnie jak to będzie i czy im się spodoba.

Edytowane przez Tomy