Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek widzę pewne inspiracje ;)

aż się nie mogę doczekać efektu końcowego ;)

No!Od razu się lepiej przyznam na bazie Izumi to jest robione.Tak z ciekawości co dają te płetewki.Większych serii nie ma się co spodziewać.Obciążenie rozwiązałem inaczej dla mnie musi mieć większą wagę.Chodzi bombowo!Niedługo odbitka z prawdziwego Klenia.

Tomy znów pokazujesz żywe ryby okaleczone i z drutami... Ehhh.... :P

Ey! to tam daleko jeszcze do R&L.Trzeba by pogłębiać łuskę żeby uzyskać ciemną kratę pod malowaniem. 

e tam - izumi czy nie. Jakiś punkt startowy zawsze jest. Tak czy siak - ciekaw jestem Twojej interpretacji tego korpusu...

Co do pletw  - MOIM ZDANIEM ich pozioma krawedz dolna w polaczeniu z brzuszkiem daje tzw. plaszczyzne slizgowa / a'la płozę, która zdecydowanie ułatwia szybkie wyjscie do powierzchni. Widac to prz prowadzeniu. Dajesz przynęcie zatonąc na chwile. Później nieco mocniejsze pociągniecie i wobek pieknie wyjezdza do powierzchni oczkując lub wręczwyskakując, niczym spłoszona rybka :)

A co do samego korpusu - to, faktycznie też doszedłem do wniosku, że mimo niezłęj lotności tego wobka, z kubatury tego korpusu mozna wycisnać trochę wiecej :)

• Like 1

:D Mifas nie rozśmieszaj mnie bo mam wargi spierzchnięte.

Teraz zasuwam z R8BS,R6BS,Ukleje R&L.Materiały do serii Real Fish zgromadzone.Dobrze że jest Darek bo mnie podtrzymuje na duchu.Ciężki to temat ale postanowiłem to muszę osiągnąć cel.

Edytowane przez Tomy
  • Like 2