Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Ja obstawiam że przywali w Raptora8BS.Uklejka Real Fish jest ok i łowi nawet u mnie na bezrybiu ale R8BS,no ja najlepiej się czuje z tym wobkiem i czekam na wzorek R10BS moim zdaniem będzie mocno łowny.U mnie woda płynie szybko tylko na tej miejscówce z filmu.Potem już nie za bardzo. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Klonki10-Jerk. Tomy te płetwy na klonkach to wersja estetyczna czy wpływają one na prace jerka? w pierwowzorze mialy one swoje zadanie - cofnij się pare postow / stron do mojego posta... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 I tak mają chodzić, bo na wolnych uciągach idzie płycej, można wolniej poprowadzić a mocniej pracuje. Do ekspresu to mniejsze startują a duże wolą inaczej. Do tego dochodzą płytkie kanty przy których trzeba subtelniej popracować przynętą. Twoja woda Tomku z filmiku i nasze odcinki to dwa różne światy.Takie lżejsze ze sterem też cyknij i będziemy z Krystkiem happy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Ja obstawiam że przywali w Raptora8BS.Uklejka Real Fish jest ok i łowi nawet u mnie na bezrybiu ale R8BS,no ja najlepiej się czuje z tym wobkiem i czekam na wzorek R10BS moim zdaniem będzie mocno łowny.U mnie woda płynie szybko tylko na tej miejscówce z filmu.Potem już nie za bardzo. Być może i przywali ,to dobre miejsce pod tą przynętę Wielka rapa się tym zainteresowała, to jest powód do myślenia ...Nie ta oczywiście co pacnęła ,tylko ta co wcześniej pukała w wobek .Nie ukuta, może weżmie raz jeszcze, bardziej zdecydowanie .Młody miał branie na tego raptora ze sterem z żywicy ,mało mu kija z ręki nie wyjęło ,a ja go spisałem na straty ,po braniu mówię... oddaj wobka Edytowane 1 Lipca 2014 przez Krystekwolf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 w pierwowzorze mialy one swoje zadanie - cofnij się pare postow / stron do mojego posta...Szybciej wychodziły do powierzchni ,czy tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Hehe dobre.Zrobię wam parę prototypów o dziwnej pracy jak na boleniówki.Darek to jedna miejscówka która jest na filmie reszta to raczej wolniaki. ....u mnie świetnie się sprawdzały Raptory 7 bez steru.Obciążenie jak w sterowcach to i się wykładały.Do handlu czegoś takiego nie puszczę ale powiem tylko tyle że właśnie w czasie wykładania na bok było najwięcej brań.Następne Raptor7 ze sterem ulubiona wersja klientów to ten wobek idący prościutko z mocnymi i drobnymi drganiami jak po sznurku.Najwięcej brań na ten wobler ale taki który się mocno wychyla idzie sinusoidą przy tym drgając.Dla 90% to jest wobler niedopracowany tym czasem mnie on najwięcej czasu i prób kosztował.Konstrukcje która idzie prosto i jest przy tym mocno stabilna to dziecko zrobi.To jest prościzna zwłaszcza w boleniówce gdzie można napchać sporo obciążenia.Też są łowne ale nie zawsze no i nudne.Taki dobry start jak ktoś zaczyna robić woblery pod rapę. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ja ci zrobię foto miejscówki To se zobaczysz ...Weż przyjedż ,bo się nie dogadamy ,he he :lol: :lol: Weżmie Ci konkret ,pojedziesz do domu i popłaczesz, i styknie ...Powoli do celu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Hehe dobre.Zrobię wam parę prototypów o dziwnej pracy jak na boleniówki.Darek to jedna miejscówka która jest na filmie reszta to raczej wolniaki. Bolki Smolice (1).JPGP1010844 - Kopia.JPGO tą pracę chodzi, bo u mnie przynęt o typowej boleniowej pracy bolenie w sezonie oglądają tyle że po miesiącu każdy powie że boleń jest nie do złowienia. Woda inna całkowicie ale presja taka jak oglądających mistrzostwa. Na jesieni łodzie stoją w kolejce i jedna spływa to wpływa następna. Było u mnie kilku kolegów z forum i byli załamani. Z Kubą rozpracowywaliśmy główkę i chciał na nią wejść gość bo stwierdził że nie łowimy tylko się patrzymy. Łowią jednak ci którzy mają rozpracowane miejscówki i potrafią coś zrobić z przynętą. Wizualnie jest super i ryby do nich startują . Są jednak dni że pukają i odchodzą bez brania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Być może i przywali ,to dobre miejsce pod tą przynętę Wielka rapa się tym zainteresowała, to jest powód do myślenia ...Nie ta oczywiście co pacnęła ,tylko ta co wcześniej pukała w wobek .Nie ukuta, może weżmie raz jeszcze, bardziej zdecydowanie .Młody miał branie na tego raptora ze sterem z żywicy ,mało mu kija z ręki nie wyjęło ,a ja go spisałem na straty ,po braniu ...mówię oddaj wobka Tak R8BS ze sterem ma bardzo nietypową pracę.Niby stabilny ale ciężko przewidzieć co za chwilę zrobi.Cały czas ta jego praca się mocno zmienia przy minimalnej zmianie kąta nurtu itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) O tą pracę chodzi, bo u mnie przynęt o typowej boleniowej pracy bolenie w sezonie oglądają tyle że po miesiącu każdy powie że boleń jest nie do złowienia. Woda inna całkowicie ale presja taka jak oglądających mistrzostwa. Na jesieni łodzie stoją w kolejce i jedna spływa to wpływa następna. Było u mnie kilku kolegów z forum i byli załamani. Z Kubą rozpracowywaliśmy główkę i chciał na nią wejść gość bo stwierdził że nie łowimy tylko się patrzymy. Łowią jednak ci którzy mają rozpracowane miejscówki i potrafią coś zrobić z przynętą. Wizualnie jest super i ryby do nich startują . Są jednak dni że pukają i odchodzą bez brania.Może mają wtedy ochotę po prostu na pukanie a nie jedzenie Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Hehe dobre.Zrobię wam parę prototypów o dziwnej pracy jak na boleniówki.Darek to jedna miejscówka która jest na filmie reszta to raczej wolniaki. Bolki Smolice (1).JPGP1010844 - Kopia.JPG ....u mnie świetnie się sprawdzały Raptory 7 bez steru.Obciążenie jak w sterowcach to i się wykładały.Do handlu czegoś takiego nie puszczę ale powiem tylko tyle że właśnie w czasie wykładania na bok było najwięcej brań.Następne Raptor7 ze sterem ulubiona wersja klientów to ten wobek idący prościutko z mocnymi i drobnymi drganiami jak po sznurku.Najwięcej brań na ten wobler ale taki który się mocno wychyla idzie sinusoidą przy tym drgając.Dla 90% to jest wobler niedopracowany tym czasem mnie on najwięcej czasu i prób kosztował.Konstrukcje która idzie prosto i jest przy tym mocno stabilna to dziecko zrobi.To jest prościzna zwłaszcza w boleniówce gdzie można napchać sporo obciążenia.Też są łowne ale nie zawsze no i nudne.Taki dobry start jak ktoś zaczyna robić woblery pod rapę. Tomek,jak bym chciał typową boleniówkę to bym sobie w sklepie kupił ...Ja je łowię kilkadziesiąt lat już ,coraz ciężej jest z dużymi ,ale to wiesz ...Te grube ryby są inne ,jak będziesz robił z siebie idiotę to lipa , coś takiego żeby pracowało inaczej...Dlaczego te duże rapy padają na inne przynęty niż zwykle,bo są prowadzone inaczej i gdzie indziej ...Posłuchaj ,kombinuj .Opłaca się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 No pokombinuje i powinno wyjść ale to dla was bo te wobki handlowe to nie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Tak R8BS ze sterem ma bardzo nietypową pracę.Niby stabilny ale ciężko przewidzieć co za chwilę zrobi.Cały czas ta jego praca się mocno zmienia przy minimalnej zmianie kąta nurtu itd. Tak jest... Może mają wtedy ochotę po prostu na pukanie a nie jedzenie He ,he nie nie Tom ,samo to że puka to jest coś wspaniałego .Taka ryba nie pakuje w byle co . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Jak jest praca to nie pukają tylko zasysają.Wiem Tomku że jeden woli sterowca inny bs-a czy też jerka. Z Krystkiem jednak znaleźliśmy wspólne cechy dobrego wobka i mówiłem ci przez telefon co i jak. Będzie git, ale rzuć mięsem, powyzywaj nas upierdliwców w pracowni i dla świętego spokoju zrób nam te ukleje. Jak nam się nie sprawdzą to pojedziemy do Ciebie z przeprosinami i poprosimy oczywiście o inne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Dla mnie Darku i Kryst nie ma problemu.Lubię kombinacje.Jutro robię korpus z przesuwnym obciążeniem i dość szybko powstaną nowe wariaty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zrób coś dla chorych ludzi :lol: Może nie handlowe ,ale za to mogą się okazać cudowne ...Dla jednej ryby poświęcić i kilka tysięcy pln ... ja tak mam ...Myślę ,że jest tu więcej takich oszołomów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Płocie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 *.* efekt wow jeszcze tylko pletwy i bedzie nie jeden drapieznik za nimi ganial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Gapie sie na okonie a tu jeszcze płociara.... Jak można to okonia i płoć poproszę ... sos mam na miejcu Mogę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 To sie nazywa miec talent do lurebuildingu. Szacun dla Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Płocie P1200637.JPGTony czy to testowe stadko dla Melka? Fajne, ale i tak okon sliczniejszy. Pewnie dlatego ze nie lubie ploci, no ale jako przyneta beda sie spisywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Klonki10-Jerk. Tomy te płetwy na klonkach to wersja estetyczna czy wpływają one na prace jerka? Szybciej wychodziły do powierzchni ,czy tak ... Co do pletw - MOIM ZDANIEM ich pozioma krawedz dolna w polaczeniu z brzuszkiem daje tzw. plaszczyzne slizgowa / a'la płozę, która zdecydowanie ułatwia szybkie wyjscie do powierzchni. Widac to prz prowadzeniu. Dajesz przynęcie zatonąc na chwile. Później nieco mocniejsze pociągniecie i wobek pieknie wyjezdza do powierzchni oczkując lub wręcz wyskakując, niczym spłoszona rybka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jak by nic nie dawały to najchętniej bym je zlikwidował.Mi się to średnio podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Płocie P1200637.JPGNo, to pomaluj mi tak te stynki i będzie miód Masakryczne malowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 No, to pomaluj mi tak te stynki i będzie miód Masakryczne malowanie ...Również jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi