Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś na dobrym tropie.Właśnie tak to sobie wymyśliłem.Oczko w mordce,kotwa od spodu,ogon zostanie jak w żywej uklejce ale żeby merdał trzeba zrobić przed nim coś podobbnego jak w gumach knight.  :)

Tomek, 

po Tobie to spodziewam się raczej kanaliku wewnątrz przynęty, przez który to popłynie woda i zastawki/zapadki przed rozgałęzieniem tegoż kanaliku, a rozgałęzienie u podstawy ogonka, która to zastawka zapadka bedzie się otwierać raz to na prawy kanalik raz lewy i w ten oto sposób wprawiać ogonek w ruch. Im więcej wody -  szybszy nurt lub szybsze prowdzenie - ogon będzie pracował szybciej lub wolniej... 

Taka myśl... 

:)  :)  :)

• Like 1

Robert, 

pewnie.  :)

Mi jednak - starającemu się łowić bolenie - bardziej idzie o pracę horyzontalną, niż wertykalną, czyli odmiennie zupełnie niż w relacjach o charakterze... innym.

Choć z drugiej strony imitacja uklejki, która lusterkuje wypływając, a nie tonąc... hmmm... to mógłby być strzał w 10. 

• Like 2

hehe.Ja już o tym trąbie od roku tylko nie było się jak wziąć do tego.Iras moje gumy będą odbitką z "żywych" ryb.Zwłaszcza kopytko Kiełbik pod Sandałki mnie mocno interesuje. :)  

Zażartowałem sobie. ;) 

Wizualnie/kolorystycznie nie powinno być problemu z kiełbikiem, piaskowy kolor grzbietu z odrobiną czarnego brokatu i sandacz się może pomylić. Gorzej jest z ustawieniem pracy przynęty, ale wszystko jest do zrobienia. 

romanogobio_vladykovi_he8557.jpg

Tomek, 

po Tobie to spodziewam się raczej kanaliku wewnątrz przynęty, przez który to popłynie woda i zastawki/zapadki przed rozgałęzieniem tegoż kanaliku, a rozgałęzienie u podstawy ogonka, która to zastawka zapadka bedzie się otwierać raz to na prawy kanalik raz lewy i w ten oto sposób wprawiać ogonek w ruch. Im więcej wody -  szybszy nurt lub szybsze prowdzenie - ogon będzie pracował szybciej lub wolniej... 

Taka myśl... 

Adaś daj mi namiary na priv.do gościa u którego się zaopatrujesz.Ja muszę to mieć!!! :D

Dzisiaj ciężki dzień ale dwa "umęczyłem" Jeden dość fajny,ale zdjęty po snajpersku.Namierzony rzut i bęc.Na R6BS.,Zaraz wstawię jakieś foto.Nakręciłem też filmik z pracą w szybkim nurcie R6BS i trochę holu bolka :)  .Za jakiś czas lepsze filmy na kamerkę już fundusze są.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

post-46714-0-66315800-1406228251_thumb.jpg

Praca w mocnym uciągu/postój np. w warkoczu bywa bardzo skuteczny.Podobnie przy średnio szybkim prowadzeniu.Coś tam pod wodą ale mętna i słabo widać.Filmy będą jak zapowiedziałem.Tym czasem namiastki ale lepszy rydz niż nic.

...i dzisiejsza Rapka ale kręcić korbką ręką w której się trzyma aparat trochę ciężko.

To jest szpic ale nie wiem jaka pełna nazwa.Pies jest po prostu niesamowity.Jego Panem jest kolo który nie potrzebuje killera to obrony bo sam jak przyłoży to przeciwnik widzi swoje buty w powietrzu  :D .Drugi jego i mój kumpel ma Yorka.Twarz taka że portfel na kiju podać i spierdzielać.Jak zawita ze swoim pupilem zrobię im zdjęcie.Kiedyś jak wychodził od nas z gabinetu mijał się z dzieciakiem który się rozdarł na cały dom-MAMO,MAMO "SZREK" MA "JORKA" :lol:  

• Like 2