Tomy Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) hmmm wydaje mi się, że RH było wałkowane u ciebiehttp://jerkbait.pl/topic/12539-tomy-hand-made/page-246#entry1262591Teraz to już inny kierunek.Największy wobler jaki robię/będę robił to 8cm [R8BS] no i tylko własne pomysły.Oprócz boleniówek można się spodziewać w najbliższym czasie sporo małych wobków na pstrągi,klenie,jazie i przynęt silikonowych real fish.Te ostatnie będą pakowane po 5-10sztuk do samodzielnego zbrojenia [główka/offset itp.] małe gumki [robactwo wodne] też spróbuje zrobić. Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Nowy artykuł na stronie.Zapraszam do lektury http://www.tomysbait.pl/newsy/nie-tylko-z-brzegu.aspx 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Tak mi chodzi po głowie..... ale najpierw silikonowe wabiki.Wszystko po kolei i jak starczy czasu to się pobawię trochę w wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Profecha. Ale po co jak jest MB;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Poszło pięknie odlewanie w jeden dzień.Karasie trochę chłoną tego materiału .Będzie ich 15sztuk-1korpus na próby obciążenia=14.Następne woblery na tym korpusie będzie działał inny luremaker.Wzorek został sprzedany.Teraz robię Okonia 20cm pod zamówienie.Zrobię 5sztuk tak żeby się trochę rozerwać i tak samo jak wyżej,następne woblery to już kto inny i zza miedzy. Raptory8BS/6BS/Raptor65 real fish-ZE STEREM ....i dobijam się teraz jaziowo/kleniowymi PampeRap28 Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Profecha. Ale po co jak jest MB;)w sumie tak ale i tak kusi. Zobaczę najpierw silikon bo do gumowych rybek okropnie ciągnie Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Karasie trochę chłoną tego materiału Tomy co Ty wiesz o zabijaniu jeden trout ciągnie w okolicach 60g zywicy plus tonę wypelniacza te Twoje karaski to jest nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 w sumie tak ale i tak kusi. Zobaczę najpierw silikon bo do gumowych rybek okropnie ciągnie Piszesz, że będzie możliwość offset'a - to znaczy się, że gumki będą pod to przygotowane pod względem konstrukcji, jak np. magic swimmer? Byłoby klawo, ale pewnie to dość ciężkie do uzyskania w produkcji jak na moje amatorskie oko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Tomy co Ty wiesz o zabijaniu jeden trout ciągnie w okolicach 60g zywicy plus tonę wypelniacza te Twoje karaski to jest nic choćby nie wiem co na to brało to z ręki na takie klepy bym nie łowił Piszesz, że będzie możliwość offset'a - to znaczy się, że gumki będą pod to przygotowane pod względem konstrukcji, jak np. magic swimmer? Byłoby klawo, ale pewnie to dość ciężkie do uzyskania w produkcji jak na moje amatorskie oko??Kwestia zrobienia odpowiedniej formy a formy do silikonu to jest bajuszka.To tak nie będzie że zrobię gumy i was tu do strzału w szok w.....le.Wątpię żeby tak przy pierwszym podejściu zaparło dech w piersiach.Choć różnie bywa.Będę się mocno starał.Temat materiału już ruszony.Patrzyłem właśnie na te magic swimmer.No cena dobra,warto się za to zabrać .Na początek będą małe rybki pod pasiaki bo się stęskniłem za nimi i chętnie bym połowił. Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Dawaj te gumy pod okunia Moje powoli się ruszają i chętnie bym coś wziął nowego. Gumy takie 8-10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 R75 ze sterem 7,5cm/11g. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Mogę prosić o odłożenie 2 sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Mogę prosić o odłożenie 2 sztuk?Wbijaj na giełdę Ezehiel.Wystawiłem a są 3szt.tylko do wzięcia. http://jerkbait.pl/topic/44348-tomys-bait-tomy-hand-made-boleniowe-ukleja75-real-fish-ze-sterem/#entry1505259 Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Czemu tak mało? Już się spóźniłem Kiedy następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Dzisiaj siadam do nich.R75 real fish będą już ostatnie woblery.Forma się wypaliła a nowej nie chcę mi się robić.Raptor65 real fish w wersji ze sterem i bez to teraz będę robił w większej ilości.Na giełdzie nie ma co polować bo wystawiam raczej mało i to co zostało.Najlepsza forma to zamówić i woblery do 1,5 tygodnia są gotowe i na miejscu u nabywcy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Podbieraki są.Kawał konkretnego sitka na Rapy i nie tylko.Siata gumowa,zero plątania kotwic,bezinwazyjna dla ryb.Lepsze fotki zrobię nad wodą.Jak by ktoś był chętny pisać na priv. Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Tomek podeślij priv co do ceny podbieraka. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Podaj wymiary kosza i jego głębokość Tomku, oraz długość sztancy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 No no ,jak by była konkretna to bym się skusił .Mój z żyłkowy Cormorana jest duży ,ale guma zamiast żyłki to jest to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zaraz pomierzę.Podbierak spokojnie nadaję się na Rapy.Sobie zostawiłem dwa.Raptory8BS i 6BS na gotowo. Raptor65 R&L wersja ze sterem i bez.Serię szacuje na 100-200 sztuk i koniec.Potem znowu coś nowego 100-200sztuk i koniec itd.Wersja bez szaleństw designerskich co najlepsze wyjdzie po lakierowaniu.Za tydzień gotowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 PampeRap28.Kleniowo/Jaziowy bardzo lotny i stabilny o agresywnej pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Podaj wymiary kosza i jego głębokość Tomku, oraz długość sztancy.Wymiary kosza szerokość 51,długość 61,głębokość 35-55 siata się naciąga pod ciężarem.Raczej każdy Boleń w to "wlezie".Fotki tak może bardziej zobrazują rozmiary. Siata jest gruba i mocna.Ogólnie cała konstrukcja jest mocarna. Dzisiaj był testowany Lariat.Świetna maszynka o bajecznej pracy. Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) jeszcze dokupić : http://www.hedgehog-studio.com/product/3412 i będzie pięknisty i wygodniejszy w obsłudze Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Cacucho! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 jeszcze ciepłe, ja zamawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi