Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tym czasem to jest parę woblerów bo nie mam czasu.Robię teraz wzory Real Fish pod formy dla ludzi,w kraju średnie było zaintreresowanie ale za miedzą jest całkiem ok.Jerki robię dla zabawy jak jest czas.Teraz też sporo boleniówek które sprawdziły się w rybnych wodach również na Kleniach i Sandaczach.Nawet z giełdy pościągałem ogłoszenia ale wrócę jeszcze tylko parę dzionków i będę odrobiony.Na jerka przygotowałem R8BS/R6BS/Raptor65 real fish ze sterem w wersjach ekonomicznych.Trochę okrojony design ale wystarczy.Zrobię fotki i wstawię jak się odrobię a potem na giełdę.Cena pójdzie w dół o 10zł na woblerze.Wersje "wypasione" też będą.

Tym czasem doszedł Megabasik pod Black Jungle :).Wyważenie kijaszka z BJ jets wzorowe.Praktycznie w miejscu trzymania multika.Uchwyt ARMS dla miazga leży w łapie jak by pod moją robiony.Coś pięknego.Tak zadowolony z wędki to już dawno nie byłem.

post-46714-0-04396900-1409135665_thumb.jpgpost-46714-0-95677100-1409135679_thumb.jpgpost-46714-0-97514400-1409135695_thumb.jpgpost-46714-0-92461900-1409135707_thumb.jpgpost-46714-0-15725300-1409135826_thumb.jpgpost-46714-0-70226400-1409135835_thumb.jpgpost-46714-0-33370600-1409135850_thumb.jpgpost-46714-0-27055500-1409135861_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Kuźwa skąd Ty chłopie bierzesz siły na to wszystko. Nektar jakiś pijesz czy co? A właśnie........Karmi, które czasem na Twoich fotkach zagości to Karmi czy tylko przykrywka? ;)

A przynęty jak zwykle pierwsza klasa.

No!Karmi tak daje :D .Teraz się uczę rzeźbić korpusy w glince.Jako fan Megabassa zrealizowałem swoje cele.Podstawowy sprzęt MB skompletowany.Teraz pora na woblery w stylu tej firmy-nie kopie-ale będzie widać wyraźne podobieństwo.Pierwsza będzie ukleja real ale przy tym nieco przerysowana i w stylu MB.   

raptorek jak oklejony kalkomanią ale o wiele lepiej to wygląda :P :D

To takie proste malowanie.Trzeba tylko brać pod uwagę te szczegóły które są najbardziej charakterystyczne dla gatunku który się chce jako tako odtworzyć  :D.Ten korpus będzie jeszcze modyfikowany pod imitację kiełbia.Będzie też jego modyfikacja  pod strzeble.pstrążki itp.W pierwszym przypadku przebudowa głowy,w drugim przebudowa łusek.

Edytowane przez Tomy

gdyby takiego kiełbia z sylikonu odlać z zatopinym obciążeniem i takim malowaniem był by killerek na sandała :)

Gumy powinny wyjść duuużo lepiej ale zintegrowanego obciążenia nie będzie zbyt to jest awaryjne.Po za tym każdy ma inne warunki i różne obciążenia są potrzebne.Jak wyjdą dobrze silikony to przewiduje pakowanie po 5-10sztuk.Wszystkie gumy będą w wersji real fish.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1