Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Parę ZZ"Rap85 gotowych.Wersja Ekonomiczna po 25zł/sztukas.Nie cieszą już tak oka wędkarza ale dla ryb najprawdopodobniej będzie to bez znaczenia.Skuteczne na Bolenie i Szczupaki.Te pierwsze to z moich doświadczeń a gatunek zębaty to już z doniesień od klientów/kolegów.

Ezehiel wybierz sobie jednego.Fotki słabe ale nie chcę mi się nimi kombinować,ustawiać do światła na milion sposobów,w realu zaskoczą pozytywnie :)

Dzień dobry.

Tomy, bez wybierania weź odłóż mi dwie sztuki do torebki z moim nickiem.

Wolę bliźniaczki, jakby jakiś szczupły porwał jedną sztukę.

Skończyły mi się małe slimy 55 czy tam 65.... Masz chociaż 1 sztukę?

Szukam też czegoś w Japan style lub odwrotnie mocno ciemne.

Dobra moja wtopa.

slim'y ZZ"Rap 65 to były bananki

mi chodzi o ZZ'Rap 75

gubię się w tych twoich modelach już...

posty dla ZZ''Rap 75 i ZZ''Rap 90

Chodzi mi o wąskie bezsterowce

http://jerkbait.pl/topic/12539-tomy-hand-made/?p=1451206
http://jerkbait.pl/topic/12539-tomy-hand-made/?p=1451682

To jest wersja ekonomiczna.Można to pomalować dużo lepiej.Małe testy.Młynek spoko.Dokładna rekonstrukcja tego co było dawno temu.Rzutowo od 3g da się ale tak od 5 gada najlepiej.Niestety nie zostanie bo stopkę nie za bardzo łapie ten uchwyt i pójdzie na sprzedaż.Piłować tego nie mam serca.

post-46714-0-63961200-1412786244_thumb.jpg

Ok

To poprosze 2 sztuki z uzbrojeniem, jesli są to różne kolory.

DO tego  Raptor 7

Hej Macieju ale dosłownie przed chwilą wstawiłem na giełdę i zabrał kolega wszystkie.

http://jerkbait.pl/topic/46466-s-woblery-tomy-hand-made-pamperap25/

Robić następne? Do 5dni gotowe.

Edytowane przez Tomy

Żrą sporo materiału.Mogę zrobić ale cena będzie dość wysoka jak na goły korpus.Po za tym będę chyba odsprzedawał te formy bo mi się trochę rynek zmienił.Spore zapotrzebowanie na woblery typu walk the dog,poppery,głównie pływające.Przynęty na Bassy ale w Polsce też znajdą zastosowanie-tak myślę. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Żrą sporo materiału.Mogę zrobić ale cena będzie dość wysoka jak na goły korpus.Po za tym będę chyba odsprzedawał te formy bo mi się trochę rynek zmienił.Spore zapotrzebowanie na woblery typu walk the dog,poppery,głównie pływające.Przynęty na Bassy ale w Polsce też znajdą zastosowanie-tak myślę.

Dokladnie, w tych przynetach tkwi duzy potencjal. Trzeba je tylko umiejetnie wykorzystac.

Dokladnie, w tych przynetach tkwi duzy potencjal. Trzeba je tylko umiejetnie wykorzystac.

...w Polsce idealnym miejscem do ich zastosowania są wszelkie starorzecza.Fajne łowienie.Po za tym ileż można robić boleniówki  :lol:

Jest jeszcze jedna fajna przynęta którą chcę robić.Główka jigowa pływajaca kształ trochę podobny do poppera.Na to zapinało się gumę z twardego  silikonu[imitację ryby,żaby itp].Hak był skierowany do góry.Niesamowicie do tego wychodziły.Bardzo wysoka skuteczność zacięć a przy tym niska czepliwość.Można było tym grać między grążelami.

Dwa lata temu robiłem takie pływające woblery.Oczko do mocowania linki było na boku.Przy delikatnych szarpnięciach wobek kołysał się tylko na boki wzdłuż osi poziomej.Dobrze to działało ale rzucać tym był dramat.   

Edytowane przez Tomy

Bolki w Warcie zrobiły się już bardzo kapryśne... trzy wypady i tylko ciut przed świtem jakieś zainteresowanie, ale bez holu. 

Może zrobisz BSa całkiem przezroczystego... niech reagują tylko na ruch w wodzie, taka mi myśl dziś przyszła. 

:)