Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Kijanki [balsiane].  :)  100% Hand Made.

O w morde....  :o

Surówki mnie bardzo zaciekawiły, ale gotowe wymiatają. Niesamowita robota.

Przy okazji (już dawno miałem to napisać) - ostatnio na forum pojawia się coraz więcej woblerów na bazie odlewów ryb - moim zdaniem Twoje Tomy są najfajniejsze. Wyglądają jak zdrowe osobniki - w innych próbach odlewy wyglądają jak zdechłe, przetrącone ryby. Drapieżnikom pewnie wszystko jedno, ale wizualnie Twoje są the best!

Preparujesz je jakoś przed odlewem żeby zachować kształt?

Na youtub jest filmik jak odleć real fisha .Trupka trzeba najpierw zamrozić.

Zamrażanie to jest przedszkole i wychodzi dziadostwo.Suszenie też nie za bardzo bo wychodzą jak zdechłe.

Tomy preparowanie ma w małym palcu ;) .Przechodził przeszkolenie w mauzoleum Lenina :D

Tak Lenin to moje dzieło  :)

Dawno tu nie zaglądałem, a fajnie "zapachniało" szlifowanym drewienkiem :)

Kijanka fajnie wyszła, konstrukcja i malowanie super. Nie myślałeś nad miękką falbanką (ogonkiem)? Kiedyś wycinałem z ogonów czarnych twisterów, ale Ty byś pewnie znalazł jakieś bardziej ekonomiczny zamiennik na drgające ogonki...

A ta ostatnia konstrukcja pewnie w wielu głowach styki grzeje :P

Jak mam być szczery to wolę robić woblery z drewna.Przerobiłem już sporo tematów jeśli chodzi o syntetyki.Dają sporo możliwości stosunkowo niskim nakładem pracy ale drewno np.lipowe ciężko zastąpić w niektórych konstrukcjach.Balsy nie da się zastąpić niczym a ona daje największe możliwości co do pracy.

• Like 1

Na Raptora8BS biorą.Łowi się podobnie jak gumami.

attachicon.gifP1190954.JPGattachicon.gifP1190956.JPGattachicon.gif

Tomy

czyżby to było to miejsce ???

graty zdobyczy może nie rekordowych rozmiarów ale widac ze coś się dzieje

a ja odpadam z jakich kolowiek połówów - uszkodzoną rogówke mam w oku lewym i uziemiony jestem do konca roku w domu

chyba zaczne składać długopisy

a te boleniowy Jumper - juz sobie wyobrażam jaki będzie popłoch robił

Nowy kolorek R8BS i R6BS pod Zanderki [tylko na zamówienie] .Prosta jest to robota więc i cena 25zł/szt.Miały być jeszcze prążki ale nie mam tak szerokiego widelca.

post-46714-0-59189600-1413658193_thumb.jpgpost-46714-0-93141000-1413658206_thumb.jpg

.....i takie krowiaste powierzchniowce w trakcie malowania.

post-46714-0-04097900-1413658342_thumb.jpgpost-46714-0-75825200-1413658356_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1