Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

To już muszą zweryfikować Bolenie które mi już nie raz nosa utarły :) .Bywało też tak że wobler jak dla mnie miał pracę beznadziejną a Rapy w niego waliły jak w bęben.

ZZ"Rap85 WTD w kolorkach uklejowych.Skuteczne na Rapy i Szczupaki.

post-46714-0-08469200-1413667155_thumb.jpgpost-46714-0-69209500-1413667168_thumb.jpg

Nowy model WTD rzeźbię wzór pod formę.Łuska po łusce itd.Będzie miał ok.15cm

Edytowane przez Tomy

Kijanka fajnie wyszła, konstrukcja i malowanie super. Nie myślałeś nad miękką falbanką (ogonkiem)? Kiedyś wycinałem z ogonów czarnych twisterów, ale Ty byś pewnie znalazł jakieś bardziej ekonomiczny zamiennik na drgające ogonki...

Do takiej kijanki można by w dupkę wsadzić spory pęczek czarnego marabuta lub jakiegokolwiek substytutu tego materiału i po pomalowaniu na ciemny kolor np czarny, czy hitynowy idealnie udaje pijawkę czy kijankę,- jedynym warunkiem żeby to miało sens jest agresywna praca wobka i jedna kotwica przesunieta do tyłu.

Jest to arcy łowna przynęta pstrągowa zarówno na zimę jak i wiosnę. Łowiłem kiedyś takim cudem zrobionym przez Zieleniaka i naprawdę piękne ryby do tego wychodziły aż do urwania w jakimś leśnym zwalisku....

Raptor 4 - fajnie wyszedł  :) udało Ci się Tomku zrealizować cele o których mi mówiłeś w stosunku do niego?

PS

Hektor,- jest łatwy sposób na wymienność ogonków twisterowych  ;) wystarczy za wobek wypuścić kawałek drutu stelaża  ok 1 cm z oczkiem odgiętym w dół i potem można wkleić każdy twister i to wielokrotnie pod warunkiem że klejem smaruje sie jedynie drut a nie zakończenie dupki wobka ;)

Edytowane przez Rheinangler

Wiedziałem, że te fluosy ożywią nasze wody :D

PAMPUCH71 gratki za rybki no a dla Ciebie Tomy za jak zwykle zarąbistą robotę.

Eh co za piękny poranek.Bardzo się cieszę że woblery robią. :)

Dzięki Mateusz,

naprawdę woda się otworzyła, sam byłem w szoku jak momentami siadały po każdym rzucie.

Świetnie a ja ani pół Fluosa w pudełku  :(

post-46714-0-07797400-1413789950_thumb.jpg

To może gumy zrobić na tym korpusie?Dorobić kopyto żaden problem :)

Edytowane przez Tomy

zgadza się, wszystkie brania przy lusterkowym opadzie a garbik to 40-taczek

Robię Tobie i Maciejowi te śnieżno białe z czerwonym grzbietem.Tak przy okazji.dzisiaj zaczynam działać z Leviathanami 12cm ok.35g [drewno] .Wobler skuteczny raczej na większych rzekach.Idealny do łowienia w opadzie i "orania" dna.Gatunki które skusił do tej pory-Bolenie,Sandacze,Sumy,Brzany.Przez jesień i zimę uruchamiam produkcję przynęt pod Spinn XUL-

mini woblery.

post-46714-0-71043100-1413863897_thumb.jpgpost-46714-0-02395700-1413863927_thumb.jpgpost-46714-0-56508900-1413863958_thumb.jpg

mini blaszki wahadłowe.Coś podobnego do przynęt Illex.

post-46714-0-17848600-1413864059_thumb.jpg

z większych przynęt dojdą najprawdopodobniej  blachy wahadłowe na Bolenie.

Edytowane przez Tomy
  • Like 4