Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dla siebie zupełnie inaczej nacinam folię, nie robię na czarnym podkładzie, tylko bezbarwnym i bardziej elastycznym. 

Na Leviathany by się przydały takie folie:)

Wczoraj powstało stanowisko do lakierowania i odlewania.Dużo mniej smrodu na pracowni.

post-46714-0-26441200-1414738889_thumb.jpgpost-46714-0-18803800-1414738901_thumb.jpgpost-46714-0-55533600-1414739226_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Na Leviathany by się przydały takie folie:)

Wczoraj powstało stanowisko do lakierowania i odlewania.Dużo mniej smrodu na pracowni.

attachicon.gifP1230834.JPGattachicon.gifP1230838.JPGattachicon.gifP1230833.JPG

A jak masz zrobione nawietrzaki do szafy? Przy wymuszony wyciągu nie zasysa "szafa" syfu z otoczenia?

Dlatego prosiłem o nacięcie na Avery, a nie Oracle.

Krzychu, ale nie mam dostępu do czarnej Averki na metry, musiałbym kupić rolkę 50mb na 1m, możliwe że wyciąłem Ci kiedyś na jakimś skrawku który nam po czymś został. Ogarnę temat i popytam, może się załatwi. Do moich nie używam ani Oracle ani Avery. Zupełnie coś innego.

Nie lepiej stołową? Czołg ma zalety Ale tak jak trzymasz to tylko poza..

Nie zrobisz tej operacji na taśmówce poprawnie.

Tomy szacunek za porzadek w warsztacie. Ja zawsze po tym jak posprzatam max pol godz i dalej burdel :D

Ważne żeby mieć wszytko pod ręką.Wtedy nie ma bałaganu.Zdarza się przy odlewaniu ale to robię na papierze,potem wszystko się w ten arkusz zawija i do kosza.Jeszcze stanowisko do kręcenia much i jigów robię.

No stanowisko do much to cos pieknego. Musze o takim pomyslec bo juz z rok zadnej muchy nie zrobilem :/

Ja z odlewaniem mam podobnie, rozkladam worek na smieci 50l ktory zajmuje wiekszosc stanowiska a na koniec to zwijam i do kosza.

Szukam obecnie jakiegos biurka/stolu co by sobie osobne stanowisko do lakierowania zrobic.

Zmykam na kilja h poznawac miejscowe rybne kanaly.

Pozdro

Malowanie Popper Perch rozpoczęte.Tym czasem próby na korpusie do tego przeznaczonym.Jak by ktoś chciał sobie odlewać takie wobki to jestem otwarty na propozycje.Wzorek pod formę=200zł.

attachicon.gifP1230883.JPG

Bajka. Szykuję się pod okonia jerkowego. Tomo paski malujesz aero czy z puchy od szablonu?

Sprytnie :))))

Malujesz całość na czarno ale lekko.Taką mgiełkę.Potem patyczek do ucha w nitro i wycierasz tak żeby zostały prążki.Daje to efekt najbardziej zbliżony do realnego.Po za tym farba zostaje w zarysach łusek.Prążki na Okoniach maluje się jako pierwsze potem na nie kładzie się farbę tak żeby przebijały i wyglądały podobnie jak na żywej rybie. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1