Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Malujesz całość na czarno ale lekko.Taką mgiełkę.Potem patyczek do ucha w nitro i wycierasz tak żeby zostały prążki.Daje to efekt najbardziej zbliżony do realnego.Po za tym farba zostaje w zarysach łusek.Prążki na Okoniach maluje się jako pierwsze potem na nie kładzie się farbę tak żeby przebijały i wyglądały podobnie jak na żywej rybie.

Kolega ktòry preparuje ryby kupuje w stanach jakieś specjalne farby właśnie do przecierek. Szczegòlnie czadowo wygláda to na sandaczach. Będę musiał zgłębić temat ;)

Jakbys popper okoniozaura nie wystawial na gielde odloz prosze jednego mnie.

Ok.Karasia Jerka zrobiłem z żywicy tonącej.Będzie miał nazwę-Psycho-.Niesamowite rzeczy wyprawia. Przy podbiciu jest totalnie nieprzewidywalny,w opadzie lusterkuje.Myślę że przy dobrym malowaniu powinna ta praca zadziałać a może i czynić cuda.Czegoś takiego zębacze na 100% jeszcze nie widziały. 

Ok.Karasia Jerka zrobiłem z żywicy tonącej.Będzie miał nazwę-Psycho-.Niesamowite rzeczy wyprawia. Przy podbiciu jest totalnie nieprzewidywalny,w opadzie lusterkuje.Myślę że przy dobrym malowaniu powinna ta praca zadziałać a może i czynić cuda.Czegoś takiego zębacze na 100% jeszcze nie widziały.

Super, fajnie ze pamietales o karasku;) Psycho, hmm... moze byc grubo.

Jutro odlewanie.Potem odpoczynek od żywicy.Teraz głównie Leviathany.Po analizie wszystkich fotek od znajomych i klientów będą głównie w takim designie który okazał strzałem w 10tkę.

post-46714-0-40647500-1415126070_thumb.jpgpost-46714-0-72559600-1415126083_thumb.jpgpost-46714-0-80962000-1415126214_thumb.jpg

Kareta .

post-46714-0-74130100-1415126384_thumb.jpg

Powróci też Boleniówka ze Sterem w rozmiarze 8,5cm która łowiła Bolenie,Sandacze i Sumy.

post-46714-0-37001900-1415127087_thumb.jpgpost-46714-0-21589100-1415127099_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 4

Suma też będziesz odlewał ?[emoji12]

Nie! ale mam fajne zamówienie na korpus szczupaka ok.25-30cm.To akurat jest ciężkie zadanie bo to jest flak miękkawy i trzeba go będzie jakoś napompować.  :lol:. Mam nadzieję że gość zmieni zdanie i przyjmie propozycje żebym zrobił pstrąga.Bez problemu można kupić i łatwiej odbić.

Takie będzie do szybkiego przemieszczania się  z punktu A do punktu B.

post-46714-0-24769400-1415134102_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Po ryby na odlewy? :P

Szczupaka takiego... Ciężki temat... Wyklną cię na całym forum:p

Odlanie rybki jest paskudne... Ostatnio ćwiczyłem...

Mrożona Free... Krzywo idzie i kiepsko.

Ale świeża plus pewny zabieg dał radę, ale to masakra...

Szkoda ryby... I mięsa.

Ostatnio kombinowałem aby mieć coś na nurt, tak by długo stało i ciut szalało tam bez wychodzenia z warkocza, mówię zrobić przelotowe cudo...

Zacząłem już nawet pracę nad tym.. szukałem czegoś i ... Zonk...

https://www.facebook.com/piranafishinglures

Już jest....