Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Na zębacze będą drewniane jerki które na 100% będą skuteczne.

Nowy wobler boleniowy ze sterem i bez .Wersja ze sterem na gotowo wyjdzie ok.,15g wersja bezsterowa 19g.Taki powrót do przeszłości lekko udoskonalony.

-9cm 

-15g

-ver. BS 19g

attachicon.gifP1230956.JPGattachicon.gifP1230960.JPGattachicon.gifP1230959.JPG

Fajny pomysł Tomku. W swoich woblerach  montowałeś  2 rodzaje steru. Prosty i lekko łamany - taki jak w tym wobku. Lepiej pracowały  te z prostym stertem niż z lekko łamanym. Chyba opływ był bardziej laminarny. Łatwiej można było je również korygować. Sprawdź więc sobie i takie z prostymi sterami. Praca może być ciekawa. ;)

Fajny pomysł Tomku. W swoich woblerach  montowałeś  2 rodzaje steru. Prosty i lekko łamany - taki jak w tym wobku. Lepiej pracowały  te z prostym stertem niż z lekko łamanym. Chyba opływ był bardziej laminarny. Łatwiej można było je również korygować. Sprawdź więc sobie i takie z prostymi sterami. Praca może być ciekawa.  ;)

..z prostym to dla Ciebie i dla fachowców.Myszkują wtedy dość ostro.

• Like 1

Płoteczka R&L nieco zmodyfikowana w kształcie.Rybka ma ok. 5cm i ma służyć do łowienia Okoni i nie tylko.Kształt nie wyklucza jej zastosowania przy Boleniach.Wobler bezsterowy przy podbiciu WTD w opadzie mocne lusterkowanie-taki plan i myślę że wyjdzie :)

post-46714-0-53493000-1415292971_thumb.jpgpost-46714-0-47259700-1415292985_thumb.jpgpost-46714-0-38647800-1415292998_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 4

Tomy jak myślisz, że wyjdzie to wiadomo, że wyjdzie :good: . Fajna koncepcja, tym bardziej, że ostatnio te garbate, pasiaste zbóje coś są mocno ostrożne i próbują "innych" przynęt, tzn. przynajmniej u mnie tak się dzieje. Standardy można sobie wsadzić w............pudełko ;) No skurkowańce spać mi nie dają. Wiem, że są w łowisku całkiem spore bo sporadycznie się trafiają ale sporadycznie to trochę mało. Na Twoje żarówiaste Raptorki skaczą u mnie same zębate ale niezbyt duże a co w tym roku zaskakujące, że te większe szczupaki skaczą do takich małych popierdółek, że zastanawiałbym się czy na garby coś takiego założyć. No dziwny jakiś ten sezon, oj dziwny.

Zanim włożysz w lakier, zrób lekką korektę oczek, weź je oderwij i przyklej odwrotnie - czerwonym do góry. Może jeszcze trochę delikatniej płetwy maluj, małe płoteczki mają dużo bledsze od tych starych płoci.. ale i tak jest ok. Kolory lepsze niż Bryka zrobiłeś, ta jego "płotka" wzdręgę przypomina.  

Trzymam kciuki za garby ze żwirowni.

Taki w sam razik pod Okonka.W następnym sezonie wracam na po faszystowskie żwirownie połowić pasiaków :)

No ale zrobisz też kilka na sprzedaż? Bo o ile na ZZ mi szkoda takich cacek, to mam jeziora, gdzie o wabie bać się nie trzeba (wyłączając esoxy) i okoń jest obecny.

Jaką wagę będzie miało to maleństwo? Ogonek pozostanie?

Ogonka nie będzie chyba że z silikonu go zrobię tzn.samą płetwę,może chwost na kotwie albo nic.To zależy jak to wpłynie na pracę.Woda na zbiornikach czysta imitacja musi być dograna.Łowiłem tam z powodzeniem na przeciążone woblery kleniowe,w sumie ze sterem ale był on zbędny bo brania w 99% w opadzie.Podstawa mocne lusterkowanie.

post-46714-0-23024000-1415383362_thumb.jpgpost-46714-0-19288800-1415383383_thumb.jpgpost-46714-0-56813600-1415383396_thumb.jpgpost-46714-0-94330600-1415383406_thumb.jpgpost-46714-0-15274200-1415383420_thumb.jpgpost-46714-0-87623700-1415383429_thumb.jpg

• Like 4

Zanim włożysz w lakier, zrób lekką korektę oczek, weź je oderwij i przyklej odwrotnie - czerwonym do góry. Może jeszcze trochę delikatniej płetwy maluj, małe płoteczki mają dużo bledsze od tych starych płoci.. ale i tak jest ok. Kolory lepsze niż Bryka zrobiłeś, ta jego "płotka" wzdręgę przypomina.  

Trzymam kciuki za garby ze żwirowni.

Iras to jest tylko ćwiczenie malowania na połówce :) .Faktycznie to oczko na opak dałem.Płetwy zrobiłem czerwonym a będą delikatnie zaznaczone pomarańczowym.Było trochę kombinacji z pogrubieniem korpusu ale jakoś poszło.Całą zimę będę o tych kolorowych rybach myślał i kombinował nowe przynęty. 

No ale zrobisz też kilka na sprzedaż? Bo o ile na ZZ mi szkoda takich cacek, to mam jeziora, gdzie o wabie bać się nie trzeba (wyłączając esoxy) i okoń jest obecny.

Zrobię,zrobię.Jak tylko praca mi wyjdzie taka jak chcę a myślę że tak :)