Tomy Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) No i Korpusy R8BS ostatki zostały pomalowane. Dzisiaj R6BS ...i https://www.youtube.com/watch?v=9UzAl9PqGDM Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Dostałem dzisiaj okonka i jazgarzyka, no bomba. Zdjęcia nie oddają wszystkich szczegółów, naprawdę szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 No okoniowate fajnie się maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonyopole Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Super! Muszę w końcu się w coś od Ciebie zaopatrzyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Reszta korpusów żywicznych już pomalowana.Teraz do wiosny robię tylko drewno.Na pierwszy ogień idą Hooligans 2,5cm ok.3g. Raptory6 i 7.Leviathany 10/12.Jumpery10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Tomek odlozyc prosze dwie sztuki hooli 2,5 cm 3gr. Na kupke;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Tomek odlozyc prosze dwie sztuki hooli 2,5 cm 3gr. Na kupke;)ok.Teraz kończę żywicę. R8BS gotowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 a strzebelek nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Nie ma.Następne będę odlewał na wiosnę.Chyba że z gumami dobrze pójdzie.Wtedy jest też opcja że woblerów nie będę robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek238 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Wogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Czas pokaże.Tym czasem robię. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek238 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Tomy na wiosnę zamówię coś na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Takie "prościzny" 12,5cm ok.20g Floater Walk The Dog. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Małe Mrówy/Hooligansy25 L.C-żywicaRaptor7-drewno.Tak za tydzień będą gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Myki&Smyki PopX5.Zrobione na korpusach 2sort ale nie wyszły źle. W realu dużo lepiej to wygląda.Taki lekki walk the dog neutral.Przeznaczone na gwiazdkę dla moich wiernych klientów.Okonie i Bolenie powinny polubić PampeRap25 malowanie na strzeble. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Mała Mrówa po kolorkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korczas Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Myki&Smyki PopX5.Zrobione na korpusach 2sort ale nie wyszły źle. W realu dużo lepiej to wygląda.Taki lekki walk the dog neutral.Przeznaczone na gwiazdkę dla moich wiernych klientów.Okonie i Bolenie powinny polubić P1240755.JPG PampeRap25 malowanie na strzeble. P1240757.JPGTo chyba sie Tomy załapie na tą gwiazdke!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 No a jak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) R6BS gotowe. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Vespa Crabro35. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Jak jeskieś salamandry :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Nie ważne z czym Ci się kojarzą.Ważne że działają na Klenie i Jazie.Było mnóstwo modyfikacji żeby zostało co nie co R&L i jeszcze żeby pracę z tego wydusić jaką chcę.Projekt nowego jerka WTD.Malowanie będzie mocno realistyczne ale nie koniecznie na Okonia.Przewidziana wersja pływająca i tonąca.Długość 12,5cm. Większe przynęty tego typu też są już w trakcie dokańczania wzorków pod formy.Dość mocno spłaszczone bocznie po sporych modyfikacjach,jednak cechy R&L będą zachowane.Taki kompromis na plus co do pracy,na minus co do repliki.Niedługo silikony .Oprócz rybek R&L zdecydowałem się na kontynuację linii Raptor6BS w wersji gumowej.Korpus zostanie przedłużony i ścieniony w partii ogonowej.Będzie to typowe kopytko o stonowanej ale wyraźnej pracy w barwach mocno realistycznych.Zakładając że te silikony mi w ogóle wyjdą Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 No w końcu pokazałbyś jakieś gumy, ciekawi mnie jak wyjdzie kopytko.. ja ten temat odpuściłem, ale ciągle chodzi mi po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Jeszcze trochę się zejdzie.Robię formy a ten silikon pod nie musi mieć pewną cechę o której nie chcę pisać.Ty wiesz jaką Kopyto będzie miało stonowaną pracę.Ja tych wywijaków z mocną nie lubię i nie wierzę w nie.Tzn.dobre są ale te przygaszone zdecydowanie lepsze.Poważna przeszkoda to to że nie mogę rzeźbić.Nie mam cierpliwości.Idzie przez godzinę jako tako,potem następuje rzut o ścianę lub wzorek dostaje nogą z półobrotu.Zależy jak bardzo mnie to wku....i Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Ja próbowałem do wystruganej uklejki przymocować na superglue ogonek od lunatica, ale nie wyszło po mojej myśli i dałem spokój. Może by trzeba do odlanego korpusu doczepić kopytko uformowane z modeliny, bo nie widzę strugania płetewki z lipy. Ogólnie nie ma lekko.. domowe sposoby pochłaniają sporo czasu i nerwów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi