Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

To są początki.Do takiej jakości jaką chcę uzyskać to czuje że będzie długa droga.Iras jest na topie z gumami.Jest jeszcze jeden gość który robi z tym ale nie ujawnia się na forum.Jak zobaczyłem jego ryby silikonowe to powiem szczerze że poczułem się bezsilny.Trochę ręce opadły i zrównać z nim to będzie bardzo ciężki temat.Możliwe że nie do przeskoczenia.Pewne rzeczy dzięki niemu zrozumiałem,na dużą skalę takiej jakości chyba się nie da robić.To jest bardzo mozolna praca i koszty takiej rybki w handlu mogłyby być spore.Uprościć i pójść na skróty-no da się,ale to zawsze jakość ucierpi i z drugiej strony robić takie gumy jak są ogólnie dostępne w sklepach?-bez sensu.

Muszę znaleźć złoty środek coś pośrodku :)  

• Like 4

Tomy, dla siebie można się gimnastykować i robić cacuszka, ale dla klienta, to trudny temat.. ciężko wycenić taką robotę. Wkrótce zobaczysz.

Są klienci, którzy rozumieją i doceniają robotę każdego rękodzielnika. A że jest trochę maruderów, chrzanić ich  :lol: .

Tomy, dla siebie można się gimnastykować i robić cacuszka, ale dla klienta, to trudny temat.. ciężko wycenić taką robotę. Wkrótce zobaczysz.

Nawet po wskazówkach jakie otrzymałem wiem.Aż się trochę boję że temat po prostu mnie przerasta.Ja nie jestem zbyt cierpliwy i to może położyć cały plan.

Są klienci, którzy rozumieją i doceniają robotę każdego rękodzielnika. A że jest trochę maruderów, chrzanić ich  :lol: .

Może i tak ale wiesz cena za gumę wyższa niż cena woblera to jest trochę kosmos.Chyba że się uda pójść na skróty a efekt będzie dalej ok.Gumy duże na szczupaki to jeszcze pół biedy.Kosztują i tak sporo ale takie maluchy?.A robić to co jest w sklepach bez sensu i robi się kieta  :)

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Na skróty to ruski biega na setkę w 5 sekund  :lol: . Będą łowne to i klienci się znajdą.

Na 100% próby będą.Za daleko już jestem żeby zrezygnować.Tym czasem Raptory7 [drewno] ukończone.Wiem że zima i nie sezon ale tylko teraz mam trochę luzu i czas na woblery z tego materiału.  :)

post-46714-0-24267200-1418761962_thumb.jpg

Jezu Chryste ale mam uczulenie na tą francę przy szlifowaniu.Nic to przejdzie.Karaś po licznych modyfikacjach.No może teraz już nie Karaś a Amurek lub wyrośnięty mocno Czebaczek  :D .Bardzo sprytny jerk o bardzo żwawej pracy.Pięknie odbija-po to modyfikowałem ten kształt.Może mieć zastosowanie również przy Boleniach.Wersja tylko tonąca z lusterkowaniem w opadzie,bardzo dobrze robi na boki przy podbiciu.

post-46714-0-88570300-1418849857_thumb.jpg

Wzorek do odbicia już gotowy.Na dniach robię formy i jadę z nimi.

post-46714-0-14279100-1418849986_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 2