Tomy Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 To są początki.Do takiej jakości jaką chcę uzyskać to czuje że będzie długa droga.Iras jest na topie z gumami.Jest jeszcze jeden gość który robi z tym ale nie ujawnia się na forum.Jak zobaczyłem jego ryby silikonowe to powiem szczerze że poczułem się bezsilny.Trochę ręce opadły i zrównać z nim to będzie bardzo ciężki temat.Możliwe że nie do przeskoczenia.Pewne rzeczy dzięki niemu zrozumiałem,na dużą skalę takiej jakości chyba się nie da robić.To jest bardzo mozolna praca i koszty takiej rybki w handlu mogłyby być spore.Uprościć i pójść na skróty-no da się,ale to zawsze jakość ucierpi i z drugiej strony robić takie gumy jak są ogólnie dostępne w sklepach?-bez sensu.Muszę znaleźć złoty środek coś pośrodku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Tomy, dla siebie można się gimnastykować i robić cacuszka, ale dla klienta, to trudny temat.. ciężko wycenić taką robotę. Wkrótce zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Tomy, dla siebie można się gimnastykować i robić cacuszka, ale dla klienta, to trudny temat.. ciężko wycenić taką robotę. Wkrótce zobaczysz.Są klienci, którzy rozumieją i doceniają robotę każdego rękodzielnika. A że jest trochę maruderów, chrzanić ich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Tomy, dla siebie można się gimnastykować i robić cacuszka, ale dla klienta, to trudny temat.. ciężko wycenić taką robotę. Wkrótce zobaczysz.Nawet po wskazówkach jakie otrzymałem wiem.Aż się trochę boję że temat po prostu mnie przerasta.Ja nie jestem zbyt cierpliwy i to może położyć cały plan. Są klienci, którzy rozumieją i doceniają robotę każdego rękodzielnika. A że jest trochę maruderów, chrzanić ich .Może i tak ale wiesz cena za gumę wyższa niż cena woblera to jest trochę kosmos.Chyba że się uda pójść na skróty a efekt będzie dalej ok.Gumy duże na szczupaki to jeszcze pół biedy.Kosztują i tak sporo ale takie maluchy?.A robić to co jest w sklepach bez sensu i robi się kieta Edytowane 16 Grudnia 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Na skróty to ruski biega na setkę w 5 sekund . Będą łowne to i klienci się znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Na skróty to ruski biega na setkę w 5 sekund . Będą łowne to i klienci się znajdą.Na 100% próby będą.Za daleko już jestem żeby zrezygnować.Tym czasem Raptory7 [drewno] ukończone.Wiem że zima i nie sezon ale tylko teraz mam trochę luzu i czas na woblery z tego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Trzymam kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Niech się dzieje co chce.To pójdzie na pierwszy ogień.Może coś z tego wyjdzie. Wobler też z tego będzie. Edytowane 16 Grudnia 2014 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seint Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Na 100% próby będą.Za daleko już jestem żeby zrezygnować.Tym czasem Raptory7 [drewno] ukończone.Wiem że zima i nie sezon ale tylko teraz mam trochę luzu i czas na woblery z tego materiału. P1240874.JPGWitam, ze dwie sztuki tych raptorów chętnie bym popodziwiał na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Stery się uszczelnią-wodowanie i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Taki nowy wzorek.Jutro cały dzionek na doszlifowanie itd.Może od takich gum zacząć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seint Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Świetna ta rybka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 zdjecie z gory wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Bardziej z myślą o silikonie robiłem ten wzlorek.Taki odchudzony Kleń i wyszła Ukleja zwana mamuchą.Długość z ogonem 15cm.Słabo widac szczegóły na fotkach.W realu mocno wyraźne nawet przyrosty na łuskach. Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1b Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Taki nowy wzorek.Jutro cały dzionek na doszlifowanie itd.Może od takich gum zacząć. P1240892.JPGP1240885.JPGP1240889.JPGOd takich od takich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Bardzo dobrze wygląda . Po nadaniu reszty tzn. kolorów na pewno będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 No nie wiem trochę psiakrewka wysoka i co z pracą będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) PampeRap25 gotowe. Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Tomy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Jezu Chryste ale mam uczulenie na tą francę przy szlifowaniu.Nic to przejdzie.Karaś po licznych modyfikacjach.No może teraz już nie Karaś a Amurek lub wyrośnięty mocno Czebaczek .Bardzo sprytny jerk o bardzo żwawej pracy.Pięknie odbija-po to modyfikowałem ten kształt.Może mieć zastosowanie również przy Boleniach.Wersja tylko tonąca z lusterkowaniem w opadzie,bardzo dobrze robi na boki przy podbiciu. Wzorek do odbicia już gotowy.Na dniach robię formy i jadę z nimi. Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jakiego typu uczulenie.. koszmarny katar? Może się pojawić przy odlewaniu gum. Jeśli katar, to tabletki cezera dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Albo dobra lufa Edytowane 18 Grudnia 2014 przez kotwitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Albo dobra lufa Może na zwykły katar daje radę, ale na alergiczny raczej nie pomoże. Nawet maski przeciwpyłowe mało co pomagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 W moim wypadku lufa=więzienie.Jak odlewam to nic się nie dzieje ale jak jest pył to koszmar.Na szczęście rzadko szlifuję żywicę.Zobaczymy co będzie z silikonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K...k Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Tomasz, mam kilka dni urlopu, więc możemy się umówić w ten sposób: masz ochotę na "lufę" - daj cynk. Zrobię to za Ciebię, a rozliczymy się przy okazji :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) To jest myśl. Niedługo jadę po karpie na święta.Jak mi zostawią drób-jazgarzyki,kiełbiki,okonki,sandaczyki to będzie materiał na gumki R&L. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi