Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Ladne te raptorki nowe. Tydzien mnie nid bylo, a tu prosze, ile sie dzieje. Do przodu:)

Tak,dzisiaj zalałem formę z tym korpusem tylko część tylna mu lekko dźwignąłem do góry i dodałem ogon.Będą odlewane pierwsze gumy.Okonia też miałem robic pod slikon ale narazie nie wiem czym na tej gumie paski pomalować to odpuściłem.Będą za to Jagarze w silikonie-przynajmniej dwa rozmiary 5-7cm.Mniej więcej wiem coś mi świta jak je zrobić,jakich barwników użyć.

• Like 1

Ladne te raptorki nowe. Tydzien mnie nid bylo, a tu prosze, ile sie dzieje. Do przodu:)

Jeszcze muszę Bazyllosowi i Tobie zrobić te okonki w wersji popper.Tylko to większa robota.Trzeba je poszerzyć przynamniej z przodu.Może Zelldo namówię ale teraz działa tyle wzorów że chyba się załamie. :) .Zdolny chłopak z jerków pod zębatego będziecie bardzo zadowoleni.Dzisiaj już były na testach.Zelldo je wodował ja już staruszek i szybko marznę  :D

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Jeszcze muszę Bazyllosowi i Tobie zrobić te okonki w wersji popper.Tylko to większa robota.Trzeba je poszerzyć przynamniej z przodu.Może Zelldo namówię ale teraz działa tyle wzorów że chyba się załamie. :) .Zdolny chłopak z jerków pod zębatego będziecie bardzo zadowoleni.Dzisiaj już były na testach.Zelldo je wodował ja już staruszek i szybko marznę  :D

No, to byłoby pięknie.

Mam nadzieję, że @Zelldo pamięta o mnie i innych lajtowych zwolennikach jerków - tak do 3/4oz poprosim...

Dawajcie Panowie, mało czasu już zostało do sezonu!!!!

• Like 1

No, to byłoby pięknie.

Mam nadzieję, że @Zelldo pamięta o mnie i innych lajtowych zwolennikach jerków - tak do 3/4oz poprosim...

Dawajcie Panowie, mało czasu już zostało do sezonu!!!!

3/4 oz to dziewiąteczka Ci siądzie.Miał być jeden kooperacyjny wabik ale tak jakoś nam razem po drodze że do strzału są już dwa a w planach następne.Odbitki ryb na tą chwilę to już wychodzą tak że lepiej się nie da.Mnóstwo mi to nerwów i kasy zeżarło ale w końcu wypracowałem metodę która daje idealną kopię ryby.Modyfikacje korpusu która jest konieczna do uzyskania naprawdę odjazdowej pracy jerka,Zelldo opanował bez problemowo.

Myślę że będzie dobrze.

Oczywiście nie byłbym sobą gdybym w spokoju działał.Po opanowaniu odbitek,żywic,mikrobalonów itd.wymyśliłem sobie że silikoooony będę robił.

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

18 to minimum i jak dla mnie 22 to max i 120gr . Większymi i cięższymi klocami nie mam zamiaru chlapać  .  Jak się coś pojawi interesującego to zdecydowanie kupię :)  Nie będę zamawiał bo od tego dostaję bólu głowy . Terminy na jerku coraz odleglejsze etc... Będę śledził wątek regularnie to może wstrzelę się w odpowiedni moment i capnę jakiegoś mega trouta ,  zeda lub percha .... najlepiej wszystkie trzy ;)

• Like 1

18 to minimum i jak dla mnie 22 to max i 120gr . Większymi i cięższymi klocami nie mam zamiaru chlapać  .  Jak się coś pojawi interesującego to zdecydowanie kupię :)  Nie będę zamawiał bo od tego dostaję bólu głowy . Terminy na jerku coraz odleglejsze etc... Będę śledził wątek regularnie to może wstrzelę się w odpowiedni moment i capnę jakiegoś mega trouta ,  zeda lub percha .... najlepiej wszystkie trzy ;)

22 to już z ryby 25cm można zrobić a takie pstrągi są dostępne do strzału.Zainteresowanie jest bo połączyliśmy z Zelldo i siły i kontakty.Będziemy się starać żeby były dostępne non stop.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

22 to już z ryby 25cm można zrobić a takie pstrągi są dostępne do strzału.Zainteresowanie jest bo połączyliśmy z Zelldo i siły i kontakty.Będziemy się starać żeby były dostępne non stop.

To i pewnie dwudziestaka okonia z krwistymi płetewkami nie byłoby problemu zrobić .... i na jego bazie ( jakiegoś węższego ) barwy sandaczowe i trio jest dla matta ;)

Te cierniki nigdy w życiu.

Może za jakiś czas po modyfikacji wentylacji.To jest syf nad syfy.Na 100% nie będą to gumy tego typu.Za dużo pracy przy jednej głupiej gumce.Coś pomyślę na formach otwartych.To zrobiłem bo chciałem sobie coś tam udowodnić.Mniej więcej wiem już o co chodzi.Kiedyś na 100% do tego wrócę.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Te cierniki nigdy w życiu.

Może za jakiś czas po modyfikacji wentylacji.To jest syf nad syfy.Na 100% nie będą to gumy tego typu.Za dużo pracy przy jednej głupiej gumce.Coś pomyślę na formach otwartych.To zrobiłem bo chciałem sobie coś tam udowodnić.Mniej więcej wiem już o co chodzi.Kiedyś na 100% do tego wrócę.

Ale one wyglądają rewelacyjnie  :o  :good:

Jak dla mnie soft plastic to gówniany materiał.Co najwyżej do twisterów czy prostych gumek.Lepienie z tego ładnych przynęt to jak rzeźbienie w lodzie.Bardzo słaby materiał.Rwie się to w rękach.Cienizna.Śmierdzi przy robocie .Lakiery przy tym to łąka kwiatowa,sanatorium.Szczawnica.Na 100% materiał jest cholernie toksyczny.Spróbować musiałem. 

Robiłem to równocześnie z żywicą transparentną.Powiedziałem sobie to albo to.Zdecydowanie żywica.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1