Rudy Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Tu akurat do moderacji/administracji nic nie mam.No tam to było faktycznie.Obiło mi się o uszy że admin z tamtego forum dostał ciężki w....ol. Żyje to to jeszcze?Nie Borsuk podarował sobie na razie wskrzeszenie forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Nie Borsuk podarował sobie na razie wskrzeszenie forum .i niech się tego trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Ladne te raptorki nowe. Tydzien mnie nid bylo, a tu prosze, ile sie dzieje. Do przodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Ladne te raptorki nowe. Tydzien mnie nid bylo, a tu prosze, ile sie dzieje. Do przodu:)Tak,dzisiaj zalałem formę z tym korpusem tylko część tylna mu lekko dźwignąłem do góry i dodałem ogon.Będą odlewane pierwsze gumy.Okonia też miałem robic pod slikon ale narazie nie wiem czym na tej gumie paski pomalować to odpuściłem.Będą za to Jagarze w silikonie-przynajmniej dwa rozmiary 5-7cm.Mniej więcej wiem coś mi świta jak je zrobić,jakich barwników użyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Ladne te raptorki nowe. Tydzien mnie nid bylo, a tu prosze, ile sie dzieje. Do przodu:)Jeszcze muszę Bazyllosowi i Tobie zrobić te okonki w wersji popper.Tylko to większa robota.Trzeba je poszerzyć przynamniej z przodu.Może Zelldo namówię ale teraz działa tyle wzorów że chyba się załamie. .Zdolny chłopak z jerków pod zębatego będziecie bardzo zadowoleni.Dzisiaj już były na testach.Zelldo je wodował ja już staruszek i szybko marznę Edytowane 1 Lutego 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Jeszcze muszę Bazyllosowi i Tobie zrobić te okonki w wersji popper.Tylko to większa robota.Trzeba je poszerzyć przynamniej z przodu.Może Zelldo namówię ale teraz działa tyle wzorów że chyba się załamie. .Zdolny chłopak z jerków pod zębatego będziecie bardzo zadowoleni.Dzisiaj już były na testach.Zelldo je wodował ja już staruszek i szybko marznę No, to byłoby pięknie. Mam nadzieję, że @Zelldo pamięta o mnie i innych lajtowych zwolennikach jerków - tak do 3/4oz poprosim... Dawajcie Panowie, mało czasu już zostało do sezonu!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) No, to byłoby pięknie. Mam nadzieję, że @Zelldo pamięta o mnie i innych lajtowych zwolennikach jerków - tak do 3/4oz poprosim... Dawajcie Panowie, mało czasu już zostało do sezonu!!!!3/4 oz to dziewiąteczka Ci siądzie.Miał być jeden kooperacyjny wabik ale tak jakoś nam razem po drodze że do strzału są już dwa a w planach następne.Odbitki ryb na tą chwilę to już wychodzą tak że lepiej się nie da.Mnóstwo mi to nerwów i kasy zeżarło ale w końcu wypracowałem metodę która daje idealną kopię ryby.Modyfikacje korpusu która jest konieczna do uzyskania naprawdę odjazdowej pracy jerka,Zelldo opanował bez problemowo.Myślę że będzie dobrze.Oczywiście nie byłbym sobą gdybym w spokoju działał.Po opanowaniu odbitek,żywic,mikrobalonów itd.wymyśliłem sobie że silikoooony będę robił. Edytowane 1 Lutego 2015 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Jaki będzie największy jerk w ofercie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Matt planujemy pstrąga 18cm ale nie mam gdzie takie szkuta kupić.Kwestia czasu.Odbitki wychodzą świetnie.Jaki Twoim zdaniem big bait byłby dobry.Bujo już nie pytam bo ten to by łowił na jerki 40sto centymetrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Fajne te twoje cudeńka , a w temacie jerków myślę że 10 cm to minimum w okolicach 15 cm było by super , jak tylko coś w taki rozmiarze powstanie to pewnie na kilka bym się zapisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 18 to minimum i jak dla mnie 22 to max i 120gr . Większymi i cięższymi klocami nie mam zamiaru chlapać . Jak się coś pojawi interesującego to zdecydowanie kupię Nie będę zamawiał bo od tego dostaję bólu głowy . Terminy na jerku coraz odleglejsze etc... Będę śledził wątek regularnie to może wstrzelę się w odpowiedni moment i capnę jakiegoś mega trouta , zeda lub percha .... najlepiej wszystkie trzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Bardzo fajnie.Dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) 18 to minimum i jak dla mnie 22 to max i 120gr . Większymi i cięższymi klocami nie mam zamiaru chlapać . Jak się coś pojawi interesującego to zdecydowanie kupię Nie będę zamawiał bo od tego dostaję bólu głowy . Terminy na jerku coraz odleglejsze etc... Będę śledził wątek regularnie to może wstrzelę się w odpowiedni moment i capnę jakiegoś mega trouta , zeda lub percha .... najlepiej wszystkie trzy 22 to już z ryby 25cm można zrobić a takie pstrągi są dostępne do strzału.Zainteresowanie jest bo połączyliśmy z Zelldo i siły i kontakty.Będziemy się starać żeby były dostępne non stop. Edytowane 1 Lutego 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Fajne te twoje cudeńka , a w temacie jerków myślę że 10 cm to minimum w okolicach 15 cm było by super , jak tylko coś w taki rozmiarze powstanie to pewnie na kilka bym się zapisał.Jerki to już nie tylko moje. Zelldo&Tomy połączenie technik da bardzo dobre efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 22 to już z ryby 25cm można zrobić a takie pstrągi są dostępne do strzału.Zainteresowanie jest bo połączyliśmy z Zelldo i siły i kontakty.Będziemy się starać żeby były dostępne non stop.To i pewnie dwudziestaka okonia z krwistymi płetewkami nie byłoby problemu zrobić .... i na jego bazie ( jakiegoś węższego ) barwy sandaczowe i trio jest dla matta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Wszystko się da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Próby formy pod żelki. Jazgarzyki ok.5cm w prostym malowaniu. Edytowane 2 Lutego 2015 przez Tomy 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Gumy.Cierniki.To taka próba. Gumki są lekko transparentne i biały papier pod nimi kasuje design.Najlepiej go widać w wodzie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 REWELACJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Gumy.Cierniki.To taka próba. P1260193.JPG Gumki są lekko transparentne i biały papier pod nimi kasuje design.Najlepiej go widać w wodzie. P1260210.JPGP1260209.JPGP1260211.JPGP1260215.JPGTomek, KIEDY i po ile zeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Te cierniki nigdy w życiu.Może za jakiś czas po modyfikacji wentylacji.To jest syf nad syfy.Na 100% nie będą to gumy tego typu.Za dużo pracy przy jednej głupiej gumce.Coś pomyślę na formach otwartych.To zrobiłem bo chciałem sobie coś tam udowodnić.Mniej więcej wiem już o co chodzi.Kiedyś na 100% do tego wrócę. Edytowane 2 Lutego 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Świetna robota! Jak już wcześniej pisałem urywają nogi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Te cierniki nigdy w życiu.Może za jakiś czas po modyfikacji wentylacji.To jest syf nad syfy.Na 100% nie będą to gumy tego typu.Za dużo pracy przy jednej głupiej gumce.Coś pomyślę na formach otwartych.To zrobiłem bo chciałem sobie coś tam udowodnić.Mniej więcej wiem już o co chodzi.Kiedyś na 100% do tego wrócę.Ale one wyglądają rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Jak dla mnie soft plastic to gówniany materiał.Co najwyżej do twisterów czy prostych gumek.Lepienie z tego ładnych przynęt to jak rzeźbienie w lodzie.Bardzo słaby materiał.Rwie się to w rękach.Cienizna.Śmierdzi przy robocie .Lakiery przy tym to łąka kwiatowa,sanatorium.Szczawnica.Na 100% materiał jest cholernie toksyczny.Spróbować musiałem. Robiłem to równocześnie z żywicą transparentną.Powiedziałem sobie to albo to.Zdecydowanie żywica. Edytowane 2 Lutego 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Próby formy pod żelki.P1260152.JPGP1260154.JPG Jazgarzyki ok.5cm w prostym malowaniu.P1260159.JPGNie zdziwiłbym się jakby przez noc zbudowały gniazdo. Rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi