Tomy Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Tia ale obciążyłem tak samo korpus z żywicy pływającej i praca jest miodniejsza jednak.Może przy szybszym tempie nie ma różnicy ALE! przy żywicy pływającej jak okonek opadnie na dno ustawia się lekko na skos pyszczkiem w dół i stoi jak żerująca rybka,przy tonącej leży na boku.Ładniejsze są z transparentnej ale czuje że łownością przebiją je z pływającej no i "tyż pikne som" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Okonie z materiału transparentnego. 6,5cm waga 12g.Dojdzie jeszcze malowanie oczek,płetw itd. P1260423.JPGCo na to wszystko mod?Nie żal Ci w prawdziwego okonka druciane oczka wpijać? Przecie on prawdziwy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) To następne żywczyki się robią.Co to odbitek to już chyba osiągnąłem szczyt moich możliwości ale mimo wszystko jest w drodze następny materiał do testów Dzisiaj jeszcze malowanie bo to co widać to jest tło pod nie. Edytowane 9 Lutego 2015 przez Tomy 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Po kolorkach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Okonie z ostatnich wpisów to coś pięknego nie wiadomo czy na nie łowić czy może trzymać w pudełku na ozdobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Okonie z ostatnich wpisów to coś pięknego nie wiadomo czy na nie łowić czy może trzymać w pudełku na ozdobę. Dokładnie.A pewnie nie jeden by je zmielił w maszynce do mięsa i dalej by nie zatrybił Mimo wszystko zastanawia mnie jaki sens, oprócz bezapelacyjnych walorów estetycznych, ma aż tak dokładne imitowanie prawdziwej ryby. Oczywiście nie czepiam się, nie prowokuję itp. Po prostu ciekawi mnie, czy tak dokładna kopia ryby ma przełożenie na łowność przynęty. Piszę tylko o wyglądzie. Choć z drugiej strony jak przynęta podoba się samemu łowiącemu i ten używa jej z wiarą w jej skuteczność, to i pewnie na jej łowność się to przekłada. No i chyba sam sobie odpowiedziałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Niedługo gumka.Jazgarz 6cm.Obciążenie będzie w środku,hak tylko od góry.Konstrukcja do skakania i szurania po dnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Mam coś takiego ,ale nie wiem gdzie i kiedy to powstało,dostałem kiedyś kilka od szwagra. Jak na razie wszystkie sprowokowane na to rybki cięte były od dołu na zewnątrz pyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) To całkiem inna konstrukcja Adamie.Moja leży płasko na dnie.Nawet kopytko ma do góry a nie jak jest przyjęte w dół.W ostrym uciągu nawet leżąca na podłożu ogonem będzie merdać. Edytowane 10 Lutego 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Patent z tymi transparentnymi korpusami to był strzał w dziesiątkę, okonki i jazgarki wyszły hiperrealne jak żywe.Piękna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Patent z tymi transparentnymi korpusami to był strzał w dziesiątkę, okonki i jazgarki wyszły hiperrealne jak żywe.Piękna rzecz. No i takie posty to ja lubię. Silikonowy Jazgarzyk.Chodzi superowo !!! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 taki "okonek" na kanibalistyczne "OKONIE" z głębokich blatów , to może i by mi się przydał - wiela tego masz czy już zarezerwowane ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Bazyllos ale to jest Jazgarzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Jak Ty coś wymyślisz - to mi się odechciewa cokolwiek robić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 @Tomy rozwalasz system za każdym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 taki "okonek" na kanibalistyczne "OKONIE" z głębokich blatów , to może i by mi się przydał - wiela tego masz czy już zarezerwowane ?Dokladnie jak piszesz Kamil, tylko kurde robi smaki a pozniej pisze, ze juz nie ma albo nie robi... sadysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgadnijcie z czego są te czarne plamki w materiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) No ciekawe co jeszcze wymyśli. Jak nie przemawiają do mnie odlewane przynęty, to patrząc na te Twoje okonki papa mi się śmieje i muszę szczerze pochwalić Rok temu coś kombinowałem z przeźroczystymi (nieodlewanymi) i się poddałem przez problemy z wyważeniem, przy chwili czasu muszę zagadać do Ciebie w tej sprawie Edytowane 10 Lutego 2015 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Dokladnie jak piszesz Kamil, tylko kurde robi smaki a pozniej pisze, ze juz nie ma albo nie robi... sadysta.Gumki będą ale muszę formy zrobić pod injection 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 No to Tomaszu do roboty, dzień za dniem leci, trzeba się zbroić!;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Pracuje,pracuje.Formy otwarte to co pokazują na YT są o dupę potłuc.Trzeba jeszcze zrobić taki kanalik w miejscu do którego chcemy żeby się wlał silikon,a za tym kanalikiem dołek żeby ten nadmiar tam spierniczał i wszystko wtedy gra.Nie ma paprania.Jutro powinien dojść silikon i zrobię formy na blacie 0,5/05 m wejdzie z 50 jazgarzy na taki kwadrat. Edytowane 10 Lutego 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Nie popuszczę Ci tych gum. Muszę je mieć w swoim okoniowym pudełku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Taka mała gromadka. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Taka mała gromadka. P1260573.JPGP1260572.JPGP1260574.JPG To już po sandaczach.... Good job. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Bazyllos ale to jest Jazgarzyk no, a ja pisałem o okonku (wyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi