Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tia ale obciążyłem tak samo korpus z żywicy pływającej i praca jest miodniejsza jednak.Może przy szybszym tempie nie ma różnicy ALE! przy żywicy pływającej jak okonek opadnie na dno  ustawia się lekko na skos pyszczkiem w dół i stoi jak żerująca rybka,przy tonącej leży na boku.Ładniejsze są z transparentnej ale czuje że łownością przebiją je z pływającej no i "tyż pikne som"

Okonie z ostatnich wpisów to coś pięknego :) nie wiadomo czy na nie łowić czy może trzymać w pudełku na ozdobę.

Dokładnie.

A pewnie nie jeden by je zmielił w maszynce do mięsa i dalej by nie zatrybił ;)

Mimo wszystko zastanawia mnie jaki sens, oprócz bezapelacyjnych walorów estetycznych, ma aż tak dokładne imitowanie prawdziwej ryby. 

Oczywiście nie czepiam się, nie prowokuję itp. Po prostu ciekawi mnie, czy tak dokładna kopia ryby ma przełożenie na łowność przynęty. Piszę tylko o wyglądzie. Choć z drugiej strony jak przynęta podoba się samemu łowiącemu i ten używa jej z wiarą w jej skuteczność, to i pewnie na jej łowność się to przekłada.

No i chyba sam sobie odpowiedziałem :)

• Like 2

taki "okonek" na kanibalistyczne "OKONIE" z głębokich blatów , to może i by mi się przydał :) - wiela tego masz czy już zarezerwowane ?

Dokladnie jak piszesz Kamil, tylko kurde robi smaki a pozniej pisze, ze juz nie ma albo nie robi... sadysta.

No ciekawe co jeszcze wymyśli.

Jak nie przemawiają do mnie odlewane przynęty, to patrząc na te Twoje okonki papa mi się śmieje i muszę szczerze pochwalić :)

Rok temu coś kombinowałem z przeźroczystymi (nieodlewanymi) i się poddałem przez problemy z wyważeniem, przy chwili czasu muszę zagadać do Ciebie w tej sprawie ;)

Edytowane przez *Hektor*

Pracuje,pracuje.Formy otwarte to co pokazują na YT są o dupę potłuc.Trzeba jeszcze zrobić taki kanalik w miejscu do którego  chcemy  żeby się wlał silikon,a za tym kanalikiem dołek żeby ten nadmiar tam spierniczał i wszystko wtedy gra.Nie ma paprania.Jutro powinien dojść silikon i zrobię formy na blacie 0,5/05 m wejdzie z 50 jazgarzy na taki kwadrat. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1