Tomek88 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 @Tomy, a może jeszcze sylikonową traszkę zrobisz? na tym ActionDisc'u super się rusza.Na filmiku jest pokazane w drugiej minucie. Aczkolwiek zachęcam do obejrzenia całego.https://www.youtube.com/watch?v=L9fwDlcxsmM&spfreload=10Znalazłem nowe zastosowanie do przyssawek do szyb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 http://www.alibaba.com/product-detail/4cm-Lifelike-Prawn-silicone-soft-shrimp_1781580732.html Tu już ceny trochę inne.Nieważne,te konstrukcje i tak nie będą pracowały jak ta z filmu.To jest całkiem inna bajka.Po za tym ja chcę robić raki pręgowane a nie krewetki i na pewno nie będę się paprał z takim drobiem.Rak min.7cm łowienie narybku mnie nie interesuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Znalazłem nowe zastosowanie do przyssawek do szyb Można spróbować ale te dziobki żeby były węższe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Można spróbować ale te dziobki żeby były węższe.Różne są Edit: Chociaż kto wie czy takie gorsze. Edytowane 18 Lutego 2015 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgadzam się w 100% tamte tylko wyglądają,a Twoje pewnie będą nie tylko lepiej wyglądać ale ipracować tak jak powinny. Ps.jak tam okonki dla mnie ,znalazły się jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Guma z filmu ma tylko jedną zaletę wobec innych (raków) dostępnych powszechnie w kraju i tych z linku ali..., jest to zgięty, elastyczny odwłok a dzięki niemu właściwy ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Guma z filmu ma tylko jedną zaletę wobec innych (raków) dostępnych powszechnie w kraju i tych z linku ali..., jest to zgięty, elastyczny odwłok a dzięki niemu właściwy ruch. No właśnie i jest jeszcze wklęsła od wewnętrznej strony a silikon z którego jest odlana nie galaretowaty.To będzie taki materiał jak gumy Hamera i jest magik który potrafi taką mieszankę zrobić Edytowane 18 Lutego 2015 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Pisząc elastyczna miałem na myśli to co określasz mianem "galaretowata". Testowałem przywieszki dorszowe (są takie o odpowiedniej budowie) lecz niestety zrobione z twardej masy :-( To co jest powszechnie znane w tej materii ma akcję falowania szczypcami, która jest dość słaba, te kopią odwłokiem i to jest świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgadzam się w 100% tamte tylko wyglądają,a Twoje pewnie będą nie tylko lepiej wyglądać ale ipracować tak jak powinny. Ps.jak tam okonki dla mnie ,znalazły się jakieś?Maciej nie jest powiedziane.Nie jeden wzorek wylądował w koszu.Nie jeden był taki którego byłem pewny w 100% po zwodowaniu ręce opadały.Gumy nietypowe to już w ogóle ciężki temat.Może być tak że raczek wyjdzie do strzału ale może być i tak że mimo licznych prób i modyfikacji i tak guzik wyjdzie,jedynie kasa z mojej kieszeni wyjedzie.Dla mnie jak robię nową przynętę liczy się cel.Połowiłbym chętnie na taką wierną imitację raka z super pracą i nie myślę w ogóle czy to przyniesie dochody czy nie.Jak wyjdzie to za darmo nie rozdaje a cena jest adekwatna do wkładu pracy.Jak ludzie chcą to kupują jak nie to robię taką przynętę tylko na własny użytek.Przynęta silikonowa jak dla mnie musi mieć jakieś tam granice wkładu pracy.Taki raczek nie może być droższy niż 8-9zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Pisząc elastyczna miałem na myśli to co określasz mianem "galaretowata". Testowałem przywieszki dorszowe (są takie o odpowiedniej budowie) lecz niestety zrobione z twardej masy :-( To co jest powszechnie znane w tej materii ma akcję falowania szczypcami, która jest dość słaba, te kopią odwłokiem i to jest świetne.elastyczny a galaretowaty to dwie różne mieszanki.Galareta po podbiciu nie wróci szybko na pozycję wyjściową i materiał musi być elastyczny ale nie galaretowaty.Praca tej krewetki z filmu ma spora dynamikę.Bardzo szybko wraca po podbiciu i to daje efekt pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Wydaje mi się, że zależy to też od objętości masy przypadającej na jednostkę powierzchni przynęty ale nie o terminy mi chodzi a tylko o tę gumę właśnie. Fajnie, że jest ten namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Pewnie, skoro idą jak bułeczki to nie ma sensu nic zmieniać. Taka luźna sugestia Tomy, jak na maj chciałbym boleniówki to już mam stawać w kolejce? Oczywiście żeby nie było zdaje sobie sprawę z ułomności tych oczek.i z czasem będą inne.Zelldo dołącza do teamu i twarde przynęty najprawdopodobniej wszystkie,będziemy robić w kooperacji.Dzisiaj przyszły pierwsze kooperacyjne odlewy+oczka robione przez Zelldo i jestem pod wrażeniem.Nas oczka gapiłem się przez godzinę.Mnie ostatnio dojechało jedno konkretne zamówienie.Dałem radę ale 20 godzin pracy na dobę przez 14 dni to zdecydowanie za dużo.Czuję się jak bym z jakiej wojny wrócił.Razem możemy coś myśleć o większej produkcji w pojedynkę nie ma szans. Niedługo Płoć jerk.Popper Perch,Kleń WTD i wspólna boleniówka która po prostu zmiażdży system Edytowane 18 Lutego 2015 przez Tomy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Maciej nie jest powiedziane.Nie jeden wzorek wylądował w koszu.Nie jeden był taki którego byłem pewny w 100% po zwodowaniu ręce opadały.Gumy nietypowe to już w ogóle ciężki temat.Może być tak że raczek wyjdzie do strzału ale może być i tak że mimo licznych prób i modyfikacji i tak guzik wyjdzie,jedynie kasa z mojej kieszeni wyjedzie.Dla mnie jak robię nową przynętę liczy się cel.Połowiłbym chętnie na taką wierną imitację raka z super pracą i nie myślę w ogóle czy to przyniesie dochody czy nie.Jak wyjdzie to za darmo nie rozdaje a cena jest adekwatna do wkładu pracy.Jak ludzie chcą to kupują jak nie to robię taką przynętę tylko na własny użytek.Przynęta silikonowa jak dla mnie musi mieć jakieś tam granice wkładu pracy.Taki raczek nie może być droższy niż 8-9zł... a pod raczka trza bedzie zestawik:)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 ... a pod raczka trza bedzie zestawik:)...Właśnie mam na oku takie Mikado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Mhm, juz nie moge sie doczekac tego mikadunia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Nie każda Ci będzie tak chodzić.Wbrew pozorom nie jest łatwo taką gumkę zrobić.Za twarda będzie wpadać w korkociąg za miękka nie odbije po szarpnięciu.Twardość,sprężystość silikonu ma kluczowe znaczenie.Ja wiem czy ceny dobre na e-bay http://www.ebay.pl/itm/20pcs-Simulation-Prawn-Shrimp-Silicone-Bait-Fishing-Lure-Trout-Bass-Maggot-/311053510890?pt=UK_BOI_Packing_Postal_Supplies_Labels_LE&hash=item486c3be8ea http://www.ebay.pl/itm/20-SHRIMP-Prawn-Lure-Bass-Coarse-Sea-River-Fishing-Cod-Mackerel-Salmon-Bait-/191259098026?pt=UK_BOI_Packing_Postal_Supplies_Labels_LE&hash=item2c87ee3baa dla mnie na pewno jak znajdę klientów za taką kwotę. Ceny rozne, mozna tez paczke 100 sztuk 3-4cm kupic ponizej 20zl... Ale bezposrednio z Azji, z darmowa przesylka. Ale jak beda pracowac, to kto to wie Wygladaja dobrze w kazdym razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) ....a nie piszą czasem że trzeba tego wziąć dwa wagony .Rolexa też tam można kupić za parę dolców tylko trzeba być chorym żeby to nosić z resztą oryginał też. Edytowane 19 Lutego 2015 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) . Edytowane 19 Lutego 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 średnie to oko To fakt, musi @Tomy zrobic zezowate, wszak to ulomnosc jaka predatory musza lubiec 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Zazdrościł chłop wikaremu że proboszczem został. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Zazdrościł chłop wikaremu że proboszczem został. Tomy- oko jak oko, najwazniejsze by ''ucho'' bylo dobre, najlepiej w wersji blond :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Mi tam wsio rawno blond,ruda czy czorna.Byle była gibka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Mini,mini Jazgarek kleniowo,jaziowy.Będą to woblery ze sterem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Świetny , czyżbyś wysuszył prawdziwego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Mini jazgarek ...jaka długość jego będzie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi