Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

To oko musi byc spore w takim razie;)

trochę mi się lakier na nim zmarszczył ale to już druga warstwa załatwi sprawę. ;) -TEN EMOTIKON OZNACZA ŻART!!!-

No i taki konkret jest też dobrą bazą do swimbaita.Na wszelki wypadek kopiuję ogon który w swimbaicie by był silikonowy-nie soft plastic?To jest za słabe ale jest taki materiał mega mocny który będzie się do tego nadawał.

Edytowane przez Tomy

trochę mi się lakier na nim zmarszczył ale to już druga warstwa załatwi sprawę. ;)

Dobre ;)

Zawsze krok do przodu. Jak człowiek nie zaglądnie do wątku przez chwilę to potem się gubi :) Patrząc na ostatnie wobki wielu powie: co tu więcej można zrobić? A jak zajrzymy tu za rok to się okaże, że jednak można...

Co ja piszę? jaki rok?... :)

• Like 1

trochę mi się lakier na nim zmarszczył ale to już druga warstwa załatwi sprawę. ;) -TEN EMOTIKON OZNACZA ŻART!!!-

No i taki konkret jest też dobrą bazą do swimbaita.Na wszelki wypadek kopiuję ogon który w swimbaicie by był silikonowy-nie soft plastic?To jest za słabe ale jest taki materiał mega mocny który będzie się do tego nadawał.

ale mimo wszystko edytowałem i wyjaśniłem.

Raptory75 [2015].Te będą jeszcze nacinane pod ster ,w wersji finalnej  z zatopionym w odlewie.Zmienią oczy na naturalne i dojdzie jeszcze parę nowości designerskich.Wobki są po pierwszym lakierze i nie mają jeszcze domalowanych płetw itd.ale były pytania jak będą wyglądały no to wstawiam i pozdrawiam.

Team testerów wyborowy w tym ja    ;)

post-46714-0-27739800-1427275858_thumb.jpgpost-46714-0-58913900-1427275872_thumb.jpg

Dzisiaj wstawiam nową bramę i nową szczękę  lewa strona.Po prostu przełom  :lol:

post-46714-0-87081200-1427276570_thumb.jpg

Zaraz odlewam Płoć 20+ pod jerka i swimbaita.

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Taką płotkę z złotym grzbietem jak będzie miała ster i tego jazgarza 10,5 cm bym chętnie zobaczył w swoim pudełku do przetestowania.

Miodek  :) fajny kolorek u mnie bardzo łowny.Przemo dam znać na kiedy będą gotowe.

Bierzemy się za następną konstrukcję Płoć 20cm+ jerk i swimbait.

Co i jak widać na Facebook.Tu wstawię gotowca.

Edytowane przez Tomy

Cel jest bardzo prosty.Ma to wyglądać jak żywa ryba i bardzo dobrze pracować.Podzieliliśmy sobie pracę z Zelldo tak że każdy robi to co lubi i to co mu najlepiej wychodzi. 

Tomy o to , że będzie wygladało super to raczej każdy jest spokojny B)   Praca , praca ..... fajnie byłoby zobaczyc krótki filmik jak te płocie zasuwają we wodzie ;)

Będą filmy z pracy i z łowienia ryb.Jeśli chodzi o boleniówki to będą filmy na których będzie widać brania i hole.Na dobrą sprawę już są na YT.Kiepskie bo kiepskie ale bez montażu.Widać że Rapy biorą na miejscówce z ogromną presją na ten gatunek.  

Edytowane przez Tomy

Rano leci do Zelldo i będzie kształtował korpus.Odbitka ryby to jedno a zrobienie z tego kształtu który będzie super pracował to drugie. Ja już jej mam dość  :) .Chłopak nie dosypia.Zasuwa na pełnych obrotach ale nie narzeka.Miałem już paru chętnych na współpracę,wszystko odpadło przez tempo pracy.Zelldo się trzyma dzielnie.

Myślę że do m-ca powinna już być w wersji jerk.Swimbaity zostawiamy sobie na deser.

Myślę że ten rok będzie taki mocno rozwojowy.Chcemy mieć 5-6 wzorów dopiętych na ostatni guzik.Łuska w płoci wyszła obiecująco a to podstawa.

To jest na serio duża kobyła.

post-46714-0-75353800-1427317172_thumb.jpg

Teraz pora na sandacza 20+.

Edytowane przez Tomy
  • Like 6