Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

W gramach zakres od 2 do 5, wielkość haka 2. Większych główek i haków nie próbowałem. Na tym co napisałem chodzi rewelka. 

...a mi nie biorą na te cierniki  :(

Wiedźmin zawitał do świata Twórców Przynęt :P

:D takie były pod ręką ale jak wkleiłem to mi się nawet to podoba.Płoć będzie inaczej pomalowana pod te oczka.

Teraz trzeba coś zamieszać na rynku boleniowym.Próbuje z chlapakiem.Na prototyp już były jakieś tam reakcje ale ciut trzeba go poprawić.Konstrukcja na jakimś korpusie jp,nie chce mi się tego rzeźbić.Po za tym wobler ma być dość tani a to wyklucza malowanie i design R&L.No i musi kosić.Raptory8 i 6 BS non stop w produkcji.Łowią ryby ale fotek na prośbę kupujących nie wstawiam.Będą na mojej nowej stronie.   

Czadowy. Ja uparcie czekam na płoć i wzdręgę lub dwie płocie z sterem, jakoś jerki mi średnio podchodzą, jak ma ster jakoś mi się wydaje (może tylko wydaje albo łowić nie umiem) że wobki są agresywniejsze.

Ze sterem też będzie.Akcja typu kosiara z odskokami-to co Bolenie lubią najbardziej.Tylko muszę sobie zrobić łoże na ten wzór,do wycinania pod stery.

Edytowane przez Tomy

Ze sterem też będzie.Akcja typu kosiara z odskokami-to co Bolenie lubią najbardziej.Tylko muszę sobie zrobić łoże na ten wzór,do wycinania pod stery.

E tam bolenie ja taką płoć i wzdręgę lub dwie płocie jak te co teraz pokazałeś 8 cm w takim wykonaniu ale jak dostaną ster będę pod szczupłe używał choć pewnie boleniom też je podam w menu. ;)

To masz fajnie.Ja to chyba zostawię ze sprzętu castingowego tylko to co niezbędne do testów przynęt.Na przyszły sezon zapłacę łowisko Mała Wisła,kupię sprzęt muchowy i przynajmniej połowię.

Wisła-pusta,Soła-pusta,Skawa-pusta.Może by coś jeszcze wychodził przedzierając się kilometrami  przez chaszcze ale ja już na to ochoty nie mam.Bolenie na kilkaset rzutów 2 ryby też mnie już nie bawią.Żwirownie zasypane karpiem.Walą ciężarówkami,widełki w wymiarze.Fakt mięsiarstwo poszło bo ciężko im ucelować takiego do wzięcia,no ale ja karpi nie łowię.Choć patrząc na efekty chłopaków powiem szczerze,łamię się.Po kilka sztuk dziennie 15-16kg a i 20stka się trafi.Jeszcze jak by to ogrodzili żeby polska podchmielona chujoza nie miała tam wjazdu to już raj.   

• Like 1

Tomy,

Wyglądają przepieknosciowo! Jesli pracują choć w połowie tak jak wyglądają - będę zachwycony!

btw. A nie myslisz o troche większych plociach - tak 10-12 cm.? Melanż by się ucieszyl...

GADDA

Jest większa płoć 20cm/150g i kilka ich zrobimy z Zelldo.Plan jest jednak taki żeby zejść trochę z gabarytów i następna będzie taka pod 15cm.