Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Też się wybieram na bolenie ale bardziej w rejony Krisu.Tym czasem ugrzązłem na karpiach.Muszę sobie trochę ryb połowić.Nie ważne co.Byle dużo,duże i oby darło.Kij trzeszczy normalnie.Doje ile wlezie po 30-40 kilo na dzień  :D .

Woda na progu dalej taki syfilis?

Edytowane przez Tomy

Też się wybieram na bolenie ale bardziej w rejony Krisu.Tym czasem ugrzązłem na karpiach.Muszę sobie trochę ryb połowić.Nie ważne co.Byle dużo,duże i oby darło.Kij trzeszczy normalnie.Doje ile wlezie po 30-40 kilo na dzień :D .

Tommy na spina je walisz ? :-D masz komercje pod nosem chyba :-D

Nie na spina.Co prawda próbowałem na casta ale to zawracanie dupy jest :) .Łowiłem z 3-4 sztuki na kilka godzin biczowania.  

Na metod feeder naparzam.Cały dzień w pracowni na nogach to dobrze sobie usiąść i złapać oddech.Na siedząco pracować nie potrafię.

Na muchę by je tam trzepał ale jest dookoła taka skarpa że ta machawka musiałby mieć z 10 metrów :lol: .Pływadełko załatwiłoby sprawę ale nie wolno. 

To są stare żwirownie po Hitlerze.Konkretne wąsate też są ale można zapomnieć o regularnym łowieniu ich na spina.Na stacjonarkę jedynie.

Jest nadzieja jak mi wyjdą silikonowe raczki w to mogą walić karpiszony ale chyba tylko jak jest wylinka.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Na dworach nie byłem, ale na swoich rewirach mam mini próg Dwory w skali 1:3.  Na spina idzie całkiem niezle połowić lechonow, stoją prawie na wszystkich przelewach i widac je  z daleka. Wystrczy wobek 2cm  a'la kiełż i biją jeden po drugim

Jest nadzieja jak mi wyjdą silikonowe raczki w to mogą walić karpiszony ale chyba tylko jak jest wylinka.

A i garbus nie pogardzi takim raczkiem , czyli coś będziesz działał na warsztacie w tym temacie ;)

Raczki chyba pare razy do roku zrzucają pancerze przynajmniej te młode sztuki .

Daj znać jak cos wyjedzie z warsztatu .

Edytowane przez j-23

Tak i to jest problem jak raczki mają wylinkę.Rzucaliśmy różnymi twisterami 2 ogonowymi tzw.portki,różnymi imitacjami raczków i zero. <<...>>

Używanie żywych raków jako przynęty spinningowej jest niezgodne z regulaminem połowu ryb. Musiałaby to być bardzo wierna imitacja.

Raczki pręgowane[amerykańskie] wątpię żeby były pod ochroną.To jest chwast.

Edytowane przez Tomy

Tu raczej chodzi o spinning wyłącznie sztuczną przynętą= zakaz użycia przynęty naturalnej w spinie. Rak pręgowany nie podlega żadnej ochronie.

Linkowane raki z filmu są dostępne u nas, 42 zł, nie chcę robić reklamy sklepowi, kto chce, niech wejdzie na stronę producenta i znajdzie sklepy partnerskie. 

Edytowane przez Koza11

Jak to pracuje w jednostajnym prowadzeniu ? Czy da radę na jeziorowe bolki ?

Zwłaszcza :)  i na wolnej wodzie.Na szybkich uciągach też ale trzeba wiedzieć jak.Postaram się nakręcić filmik.Wobler mimo sporej wagi bardzo łatwo prowadzić przy powierzchni.Ryjek jest poszerzony,mocno zadarty do góry.Przy mocniejszym podbiciu można go wybić nad powierzchnię,u mnie to skutkuje.Przy lekkim podbiciu oczkowanie+plus odejście w bok.Opad bardzo mocne lusterkowanie.

a ja nie mam żadnych sentymentów  :D .

Nowy wzorek robię.Zagranie solowe.Okoń w wersji przynęty twardej będzie miał ok.11cm,w wersji przynęty miękkiej ok.12cm.

Jakość odbitki jest powalająca.Nowy materiał daje radę duuuużo lepiej niż inne specjalnie do tego przeznaczone.Wcześniej patent do wyciągania szczegółów po prostu strzał w dziesiątkę.

post-46714-0-19571600-1437161187_thumb.jpgpost-46714-0-10456400-1437161194_thumb.jpgpost-46714-0-38310000-1437161200_thumb.jpg

Jutro jadę po ukleję.Taka wypasiona boleniówka to po prostu musi być w mojej ofercie.

Edytowane przez Tomy
  • Like 6

a ja nie mam żadnych sentymentów  :D .

Nowy wzorek robię.Zagranie solowe.Okoń w wersji przynęty twardej będzie miał ok.11cm,w wersji przynęty miękkiej ok.12cm.

Jakość odbitki jest powalająca.Nowy materiał daje radę duuuużo lepiej niż inne specjalnie do tego przeznaczone.Wcześniej patent do wyciągania szczegółów po prostu strzał w dziesiątkę.

attachicon.gifP1310011.JPGattachicon.gifP1310006.JPGattachicon.gifP1310005.JPG

Jutro jadę po ukleję.Taka wypasiona boleniówka to po prostu musi być w mojej ofercie.

Teraz to pojechałeś z detalami :D

Wydaje mi się czy wątek zmienił tytuł ?

Edytowane przez radekc1991