Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Ten problem występował tylko przy małych gumach np.Ciernik malowany na okonia.Silikon żeby to zalać musi być mocniej podgrzany i czasem lekko ściemnieje.Dość szybko załatwiłem tą sprawę i jest ok.choć nie widzę w tym problemu.Farba się trzyma bardzo długo.Prędzej się guma zajedzie niż ona zejdzie itd.Widziałem w sklepach paski innych producentów które schodzą bez problemu pod palcem  :)

• Like 1

Detale miazga... Wiecej pisac nie trzeba ;-)

Właśnie dokończyłem pomieszczenie zwane modelarnią.Teraz to dopiero będzie nowości.Głównie gumy.Raczki pręgowane niestety wcięło na żwirowniach.Muszę podjechać na stawy i będę próbował zrobić kopię w silikonie.Tak z 5cm w sam raz na pasiaki.Ostatnio żaba mnie kusiła ale nie miałem serca jej skasować.

.Ostatnio żaba mnie kusiła ale nie miałem serca jej skasować.

Tomy wyobraźnią popracuj bo ta żaba to .... tusk . Jeb w łeb i masz model gotwy bez bólu serca  ;) :D

Spoko.Silikon teraz przyszedł w 20 litrowym pojemniku.Szykuję się do gumy imitacja walleye/sandacza ok.18cm a to troche pożera materiału  :)

attachicon.gifP1290396.JPG

Z ostatnich odlewów to mi sie najbadziej podoba . Będzie z kopytkiem do góry , czy jakaś inna wersja merdajacego ogonka .... Ile waży?  Dwie sztuki bym kupił :)

Edytowane przez emigrand

Jak można to byś dorzucił 2 opadowe 6-stki do tych moich okoni 12-stek  :) .

Tak samo bym poprosił  :ph34r:, jeżeli chce Ci się z tym dłubać to też 2 szt. bym wziął tych opadówek, a jak nie to chociaż jedną szt. do po testowania  :ph34r:

A te do dropa świetne  B), da się je jakoś uruchomić na główkach w ostrym podbijaniu ?

Na latawca.Czyli guma i haczyk.Zero obciążenia.Z tego zestawu leci coś takiego na 20-25 metrów.Przy podbiciach gumka zachowuje się jak "strzelona" ryba ale tam gdzie jest trochę małego szczupaka to nie ma szans połowić tą metodą okoni.Startowały ale zawsze jakaś strzałka mu sprzed nosa softa zawinęła :)

post-46714-0-05225500-1437673776_thumb.jpg

post-46714-0-91714500-1437673796_thumb.jpgpost-46714-0-97414400-1437673830_thumb.jpg

Muszę tą metodę sprawdzić na boleniach :) Czuje że będzie się działo.

Edytowane przez Tomy

Perch12.Zbrojenie albo tak jak na fotce hak 7/0 plus dozbrojka z kotwą na brzuch.Jak w pojedynczy hak to 8/0.Główka min.10g do 40g pracuje poprawnie.Stabilny,ładny opad.Na dnie ustawia się  tak jak na fotce.Na fotkach mój testowy,najbrzydszy :D

post-46714-0-87298500-1437741491_thumb.jpgpost-46714-0-00693600-1437741499_thumb.jpgpost-46714-0-30772900-1437741506_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy