Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek najlepszego, sto lat a przede wszystkim zdrowia. Nic nie piszesz pewnie w gardziel lejesz :) Twoje zdrówko i ja wypije ;)

pozdro

Tak właśnie wylazłem z pracowni,w gardziel już to co miałem wlać to wlałem.Od 6 lat zero.Są na szczęście inne alternatywy :)

Dzięki wszystim za życzenia.Idę spać a w sumie nie wiem czy warto bo na świtaniu ryby :) 

Ile to Tomku będzie ważyło i w jakie barwy będzie malowane?

Ta płoć od Ciebie pracuje idealnie ale nadal uważam że jak by miała ster pracowała by zdecydowanie agresywniej, oczywiście jeśli możesz zachować taką wagę jak ta bez steru bo ta lata idealnie jak dla mnie (wciąż czekam na te z sterem). :)

Mam pytanko techniczne: czy w związku z podzieleniem korpusu na segmenty , przejścia /połączenia wzmacniałeś w jakiś sposób ?????? 

W gumach?Nie słyszałem żeby ktoś to wzmacniał a twardych swimbaitów nie będę robił.W tym soft Swimbait i tak jest dość grubo na połączeniach.

Zbrojenie planuje rurkę z obciążeniem od głowy wychodzącą na dole przy końcu 1 szego segmentu.Przewlekasz przez to FC,dajesz koralik,kotwice i gotowe.Powinno działać.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Tak, zbrojenie koniecznie od spodu :) Szczupaki BARDZO lubią okonie i wariacje na ich temat (pasy ftw! :D). U mnie, niezależnie od łowiska, to pewniak.

Tomku, jednego takiego swimka proszę dla mnie odłożyć. Jak już będzie gotowy, ma się rozumieć ;) Chętnie go przetestuję tej jesieni.

Tak, zbrojenie koniecznie od spodu :) Szczupaki BARDZO lubią okonie i wariacje na ich temat (pasy ftw! :D). U mnie, niezależnie od łowiska, to pewniak.

Tomku, jednego takiego swimka proszę dla mnie odłożyć. Jak już będzie gotowy, ma się rozumieć ;) Chętnie go przetestuję tej jesieni.

Na Jesień to bym to proponował.Już ruszyliśmy z tym Jerkiem.Perch 15 waga ok.65g.Tą Twoją 7mka spokojnie :)

To jest rzecz jasna takie tło pod malowanie :)

post-46714-0-18651700-1439039543_thumb.jpg

Gotowe będą wstawione w osobnym wątku.Tomy's Bait & Zelldo Lures.

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

No no :) Mój ulubiony format. Czekam zatem cierpliwie.

To co,po sztuce z koloru odkładać :)

post-46714-0-26577400-1439050364_thumb.jpgpost-46714-0-01976500-1439050370_thumb.jpg

Najprawdopodobniej ostatnie moje woblery na Bolenie Raptor8BS i Raptor6BS.Od nich się zaczęło na serio z Rapami i na nich się kończy moje majstrowanie woblerów na ten gatunek.

post-46714-0-76005800-1439050629_thumb.jpgpost-46714-0-73403900-1439050634_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 6

Dzięki za dobre słowo.Coraz mniej tego na jerku.

Tomku, ileż razy można wydawać z siebie ochy i achy? W tym, co robisz, jesteś światową czołówką. Więc pozostaje bez końca wzdychać, jakie to piękne, wziąć się w garść i samemu, zgodnie ze swoją ścieżką dążyć do (po swojemu rozumianej) doskonałości, lub bezsilnie zagryźć zęby i udawać, że Ciebie nie ma. 

Dzięki za dobre słowo.Coraz mniej tego na jerku.

Jak każdy normalny facet, lubisz słyszeć zasłużone komplementy. 

Proszę bardzo:

Znakomite prace. Wciąż zastanawiam się, jak do niektórych efektów dochodzisz. I nie mogę wyjść z podziwu. 

:clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

PS.

Też jestem "normalny" ;)

Janusz

• Like 1