Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ale musisz płacić dodatkowe opłaty.To są stare żwirownie wykopane przez faszystów.Głębokość ok.9 metrów.Komora na której przymierzyłem się do konkretnych leszczy C&R nie wolno brać żadnych ryb,tak więc klimat mi pasuje :)

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

No ale feder/karpie/leszcze to odskocznia.Ma być lekkie ochłodzenie i grzeję już szpady na pasiaki :)

Kalleido z T3Air jednak zostanie u mnie.Dobrze się uzupełnia z MB+HL .

post-46714-0-26348500-1439372918_thumb.jpgpost-46714-0-97371700-1439372923_thumb.jpgpost-46714-0-93329300-1439372929_thumb.jpgpost-46714-0-41864300-1439372936_thumb.jpg

Nowe zbiorniki do obskoczenia w tym jeden koło starej papierni.Ponoć takie szczupy tam są że myśliwy jednego musiał odstrzelić.Położył go dopiero 7 mym strzałem w dwururki.

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

I marudzi taki na niedostatek dobrych łowisk ;)

Szczupaków trochę mało.Są ale głównie drobne to co wpuścili.Cieszy to że widać już narybek,takie telesforki po 10cm. :)

Bedziemy chcieli na zebraniu koła przepchnąć cłakowity zakaz łowienia na żywca.Szuwarki tną po tym jak wyjarają kiepa.Gdzieś w którejś głupawej książce ktoś podaj taki sposób.Trzeba ich ujebać,rozmiarami widełkowymi,C&R na niektóre gatunki i wysokimi wymiarami okonia.Nie dyskutować tylko stworzyć dla nich upierdliwe ramy.Wprowadzić wyższe opłaty roczne i powinno ubyć gumofilców.

Pamiętam czasy tych żwirowni kiedy okoń 40stka to była norma,nic szczególnego i to wróci ale trzeba podjąć pewne kroki.Duże Okonie są,przy nurkowaniu nie raz widzimy 50tki.Niestety fotki nie wychodzą.Woda lekko zakwitła i mojego aparatu wychodzi zielona plama z cieniem ryby.

Edytowane przez Tomy

Tommy dawaj tego swimbaita okonia w gumie :-D

To czeka na swoją kolej.Jeszcze z nim nic nie ruszyłem.Gadałem z Irasem na temat tego typu konstrukcji i w sumie nie wiem czy nie szkoda na to materiału.Jak dla mnie to najlepiej działają gumy typu dead fish.Dobra imitacja bez żadnych modyfikacji natury.Hak w pysk na dozbrojce kotwa pod brzuch,może być na magnesie kadmowym.Obciążenie znikome albo i bez przy konstrukcji większej.Przy podbiciu po odpowiednim dopasowaniu twardości plastisolu działa to rewelacyjnie i rewelacyjnie kusi szczupaki.Do złudzenia przypomina trąconą rybę która regularnej pracy raczej nie ma :)

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Taki szczupak ok.70 na ciernika softbaita,ale to nic dzisiaj był wąs ok.190cm.Szykuje konkretne armaty.

post-46714-0-64025000-1439917660_thumb.jpgpost-46714-0-30179100-1439917675_thumb.jpgpost-46714-0-62554100-1439917653_thumb.jpgpost-46714-0-67182000-1439917680_thumb.jpg

Wątek Tomy's Bait & Zelldo Lures zniknął w tajemniczych okolicznościach.W związku z tym dalsze nasze pracę proszę śledzić na Faceebok.Jeśli to kogoś interesuje.

• Like 4