Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawi mnie bardzo gumiak pod suma , dobra droga

No, taka guma to i esoxy powinna wabić :) Trzymam kciuki za realizację tego projektu.

Taka guma ze 20cm pod pika to by sie przydala :)

Nie bądźmy zachłanni, te 18 cm też powinno smakować ;)

Może tak z ciekaowści zrobię kopię sandacza w silikonie z dużym i mocno pracującym kopytem.To by na 100% dobrze działało tyle że koszt takiej gumy ok.24cm wychodzi dość spory.

Edytowane przez Tomy

Wiesz, to nonsens, zwłaszcza, że konkurencja, choćby w postaci McRubberów i Pig Shadów jest mocna. Tyle że ja nie posiadam wiedzy ile to może kosztować. Ty - przeciwnie, a że sam kiedyś pisałeś o stworzeniu czegoś na sumy... Rozumiesz ;)

To te największe smakołyki?

Między innymi. :)

SG Real Trout 20cm w jukeju kosztuje powyzej £10, 30cm powyzej £20. Wiec te 5-6dych wcale by nie odbiegalo zbytnio od konkurencji ;)

Tak a po dzisiejszych rozmowach i wynegocjowanej cenie za softplastic może i wyjdzie z 4dychy.Tyle że muszę kupić 20 litrów.Korpus i tak będę robił a do gumy od tego już blisko.Walleye/Zander  hardbait do trolliingu wersja BS będzie.Zrobię coś na testy i poślę gdzieś w świat.Niech próbują jak to działa.Potem Zelldo już będzie działał z formami a ja przygotuje się do malowania.Zander/Walleye to prościzna i na 100% design wyjdzie super.

Już pierwsze podejście wyszło obiecująco a to tylko tło.

post-46714-0-73324400-1441107196_thumb.jpgpost-46714-0-53819500-1441107222_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 4

Boleń z przed paru dni na BS 6 cm Tomy.Widowiskowe branie z powiechrzni  niecelne sekundę później opad wobka i bach!Sprzęt Phenix M1 10 lb ,TP MG 2500, na koncu Raptor BS 6 cm.Wobek zaje..ty na małe rzeki do łowienia z powiechrzni :)było wiecej bolków ale mniejszych a te z kolei wieksze nie chcą się zapinać:(

3172555_CAM00034.jpg

3172554_CAM00028.jpg

• Like 1

Witam serdecznie Tomy :) jestem pełen podziwu dla Twoich prac po prostu masakra. Od tygodnia śledzę cały wątek troszkę się tego nazbieralo:) tez zaczynam przygodę z castem. Wiele rzeczy które opisales dużo mi pomogły , gumy które kupiłem od Ciebie bajka oksy gryzą jak oszalałe:)

No i przed chwilą dostałem wiadomość że już dwa zaliczone na Perch6.Oba powyżej 100cm.Ja miałem dzisiaj na Perch5tkę ale z lajtowym megabassem nie było szans,a już wychodziłem z mocniejszym kijem to mi się koncepcja zmieniła i wróciłem po witkę  :lol:

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

PL te metróweczki ? :)

Tak i to  z wody gdzie raczej nie ma miodu z zębatymi.Mój który się urwał mniejszy chyba,ze żwirowni na której jest wręcz dramat z esoxami.Są bo widuję jak nurkuję ale mało dużych.Tak mnie podjarał że jutro skoro świt idę po niego  :D

Robię gumę na bolenie.Oświeciło mnie i mam taką koncepcję że jest to skazane na sukces.No chyba że nie wyjdzie  :lol:

Edytowane przez Tomy
  • Like 2