Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Formy Tomy's Bait które będą na sprzedaż.Jazgarz90 i Perch85.Tu akurat podwójna dla klienta.Będą dostępne w sklepie internetowym Modelarnia24 u kolegi Marcina i u mnie w tej samej cenie.Myślę że będziemy je sprzedawać w zestawieniu wraz ze wszystkimi materiałami potrzebnymi do odlewania tych modeli-SoftPlastic,termostabilizator,barwniki pyłowe i płynne,brokat czarny wskazany przy jazgarzu itd.Oferta będzie caly czas powiększana o nowe wzory.Tylko wersje otwarte do użytku w warunkach domowych.Wykonanie gum na tych formach jest dość proste.Należy jednak pamiętać o zachowaniu niezbędnych środków ostrożności,zwłaszcza rękawic,maski i okularów ochronnych.

post-46714-0-25248700-1450472950_thumb.jpgpost-46714-0-15226900-1450472956_thumb.jpgpost-46714-0-89407000-1450472960_thumb.jpg

• Like 2

Strzebelki klasa!

Wymyśliłem sobie softa na Bolenie.Za wzorek posłuży Jaź złota orfa ok.9cm -10cm.Skrzela będą mocno rozłożone,obciążenie zintegrowane o małej masie.Ma to imitować ranną rybę i służyć do prowadzenia przy samej powierzchni.Ogonem ma robić ale nie za mocno.Taki projekt i nad nim teraz pracuje.Myślę że to się wstrzeli w Rapy.Drugi pomysł to wierna imitacja uklejki bez pracy własnej,coś jak soft DS do spławiania wachlarzem.

• Like 1

Pomalować tak wobka to żaden problem z gumą gorzej.Stosuje wszystkie barwniki w masie bez malowania a to co uzyskasz w mieszance nie zawsze tak samo wyglada już po odlaniu.Typowe strzebelki wyszły super po ok.10 próbach.Guma w zasadzie uniwersalna.Klenie powinny w to pakować tym bardziej że akcja moich gum to nie jest tylkko ogon a reszta stoi.Wywija całym korpusem.Praca ogonowa z migotaniem bokami.Im twardzszy silikon tym większe migotanie.