Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Zanderjerk dotarł . Szwagier laborant oko ma i pyta się - to jest skóra , wyglada jak skóra :D    A to najlepsze to : w Oświęcimiu znają sie na wyprawianiu skór :lol:

Musi być czadowy w realu , dzięki Tomy !

Edytowane przez m a t
  • Like 1

Zanderjerk dotarł . Szwagier laborant oko ma i pyta się - to jest skóra , wyglada jak skóra :D    A to najlepsze to : w Oświęcimiu znają sie na wyprawianiu skór :lol:

Musi być czadowy w realu , dzięki Tomy !

No akurat tych czerwonych nie lubię ale mogą się podobać.Teraz będzie Zanderek real na tym korpusie.Największe wrażenie robi design makrela w realu :) 

Kosmos.

Przyzwyczaiłeś nas do pięknych rzeczy, ale wciąż uciekasz w niebotyczne rejony.

Miękkie, czy twarde - zdobienie - po prostu kosmos!

:)

Kosmos to może i będzie bo to jeszcze nie koniec. :) 

Tomy codziennie się zastanawiam czym nas jeszcze możesz zaskoczyć?

To naprawdę musi być niezła frajda, móc robić takie rzeczy.

Frajda to jest jak już wyjdzie to co chce ale zanim to się stanie to nie raz latają formy po pracowni.

Niech tylko lód odpuści na siurkach to w twitching-u HB, może okazać się tym o czym każdy łowca kropów sobie myślał a nie wiedział, że jest...

Spróbuje taką strzebelkę zrobić  :)

Mi ta przynęta "siadła" idealnie.Połowiłem na to sporo garbusków.Puste strzały są bardzo rzadko.Przeważnie wszystko wcięte.Oczywiście Perche HB też będą.Jakby tak przeanalizować tą pracę to Rapy powinny w to grzać :) Jakaś mała uklejeczka może :) 

post-46714-0-69296700-1453850197_thumb.jpg

post-46714-0-88929600-1453850169_thumb.jpgpost-46714-0-74860600-1453850185_thumb.jpgpost-46714-0-07775900-1453850192_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Jest sporo przynęt o "podobnej charakterystyce" pracy, której uzyskanie jest albo tylko wirtualne albo bardzo trudne do wymuszenia, HB jest może mniej dostępny ale za to prosty w użyciu jak drut i to jest jego zaletą... szarpnij, podbij... wobler ucieka, abyśmy za chwilę poczuli jak coś zabiera linkę z młynka, ten wobler robi tylko jedną rzecz, robi ją dobrze, łowi ryby i nic więcej nie można od niego oczekiwać...

• Like 1

To jest kolejna informacja powodująca banana na mej twarzy  :D .

Zrobiłem doświadczalnie balast na rapy na tych krasnopiórkach i chodzą super.Potrzebują trochę tempa i w ostrym nurcie będą działać :)

Obciążenie 2 punktowe na różnej wysokości zdało egzamin :) 

post-46714-0-85016500-1453894881_thumb.jpgpost-46714-0-67119800-1453894887_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Jak się zdecyduje to robić w większych ilościach dam znać.Na tą chwilę nie mam czasu bo jest co innego na warsztacie :)

ok, miej na uwadze choć ja będę monitorował swoją drogą i jak rzucisz hasło że robisz to potwierdzę zamówienie, może i z 10 szt bym wziął w komplecie. 

Tu jest duża kompresja na jerku i guzik widać na tych fotkach.Moje lepiej pomalowane niż te z cytryną.No i ja nie robię tego na korpusie makreli-do czasu :) Morskie przynęty to temat który zamierzamy z Zelldo mocno drążyć.Po za tym dobry i rozchwytywany kolor na szczupaki to jest :) 

Edytowane przez Tomy

Tu jest duża kompresja na jerku i guzik widać na tych fotkach.Moje lepiej pomalowane niż te z cytryną.No i ja nie robię tego na korpusie makreli-do czasu :) Morskie przynęty to temat który zamierzamy z Zelldo mocno drążyć.Po za tym dobry i rozchwytywany kolor na szczupaki to jest :)

Ten kolor może być killerem na Syrsan ;) !

....w warunkach domowych da się ale w mniejszej ilości.Ja się przeniosłem z poddasza do piwnic.Najpierw musiałem zrobić remont,trochę kasy to zeżarło.Ogrzewanie podłączyłem miejskie i można pracować w krótkim rękawku,Wentylacja,dużo światła i nie odczuwam dyskomfortu.Zero wilgoci.W lecie nawet jak są upały po 40 stopni jest super w ok.20. Pracownia ma ok.100m2 60 z tego mi w zupełności wystarcza a pozostałe 40 przeznaczyłem na małą siłownie.Nie ma to jak w domu.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1