Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio trochę przeginałem z brakiem snu itd.To już nie te oczy.Organizm słabo się regeneruje.Trzeba sobie dać na luz z nowymi rozwiązaniami i robić to co jest już dopracowane i zapięte na ostatni guzik.Będą to woblery Tomy&Zelldo.Swoje wynalazki będę robił tylko w wolnych chwilach.Boleniówki dla stałych klientów bo ich zostawić nie mogę.Gumy bardzo rzadko.Mimo wentylacji dobija mnie ten zapach.Może w przyszłości większa produkcja ale to się wiąże z dość poważną inwestycją.Moje formy na gumy będą dostępne w Modelarnia24.Może z Marcinem otworzymy/podepniemy tu sklep na jerkbacie z całym asortymentem.Formy będą transparentne po 150zł/szt i nietransparentne po 75zł/szt.Jak zalewać,jak sobie z tym radzić żeby osiągnąć efekt zbliżony do moich softbaitów? Tu miałem problem bo to ciężko słowami komuś przekazać i zrobię film na płycie.Instrukcja w tej formie będzie załączona do form i setów forma+materiały.Dla bardziej ambitnych instrukcja jak zalewać wypasione gumy będzie dostępna na nośniku i będzie ona oczywiście płatna.

post-46714-0-14393100-1454224372_thumb.jpg

Teraz jeszcze dojdą ćwiczenia na wzmocnienie pewnych partii mięśni pod skoki na wingsuit.Czy skoczę to będę wiedział jak stanę z tym w oko w oko ale raczej nie zdarza mi się cofać przed czymś czego naprawdę chcę.Tu nie wykluczam wyjątku bo trochę mam obawy.Cel trzeba jakiś mieć po za tym ćwiczenia,większa ilość snu wyjdą mi tylko na dobre. :)

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Jesteś hardkorem.

Mi od samego oglądania tych skoków robi sie gęsia skorka :)

...a myślisz że mi nie ?  :D  Jak ktoś nie czuje strachu przed pierwszym skokiem to jest nienormalny albo ściemnia.Nie może to być strach paraliżujący ale taki ludzki w normie jest wskazany.

Edytowane przez Tomy

Mimo wentylacji dobija mnie ten zapach...

Odlałem kilka gumek domowym sposobem , efekt taki nijaki ale to początki miały być . No i ten smród . Było nie było moja Królowa zrobiła mi wykład co ile kosztuje , ile to jeszcze będzie śmierdziało , czy nie mogę kupić gotowych gumek etc.. Całą kwintesencję swojego wywodu na temat mojego softbaitingu zawarła w jednym zdaniu " Jak nie rozumiesz to ten cały silikon w tej chwili w dupe ci wsadzę "   Wolę kupić gotowce , tym bardziej , że jest z czego wybierać i dupa cała ;) :lol:

• Like 3

wingsuit

TOMY czy nie wystarczy że jesteś orłem w przynętach?

A jak się Tobie spodoba i nie będziesz chciał wylądować-kto zrobi nowe przynęty?

Wylądować to na pewno wyląduję.Żona zdecydowanie mi zabrania i boi się że spadochron nawali.Tyle że to nic nie da.Powiedziałem że jak się nie otworzy to mnie zdejmie z ziemi i ten placek co ze mnie został będzie robił za kilim na ścianie.

Odlałem kilka gumek domowym sposobem , efekt taki nijaki ale to początki miały być . No i ten smród . Było nie było moja Królowa zrobiła mi wykład co ile kosztuje , ile to jeszcze będzie śmierdziało , czy nie mogę kupić gotowych gumek etc.. Całą kwintesencję swojego wywodu na temat mojego softbaitingu zawarła w jednym zdaniu " Jak nie rozumiesz to ten cały silikon w tej chwili w dupe ci wsadzę "   Wolę kupić gotowce , tym bardziej , że jest z czego wybierać i dupa cała ;) :lol:

hahaha no jest przykry zapach a i zdrowotnie nieciekawie zwłaszcza z materiałami ch...j wie skąd.Może to być stabilizowane ołowiem.Muszą być na to certyfikaty dopuszczenia produktu chemicznego do użytku na terenie UE,badania i karty MSDS wtedy przy zachowaniu środków bhp nic się nie stanie.Konieczna-wentylacja,maska,rękawice i okulary.Te ostatnie zwłaszcza.Wystarczy jak pryśnie kropelka do oka i posprzątane a to się zdarzyć może.Modelarnia24 ma wszelkie "glejty" na to. 

Edytowane przez Tomy

wingsuit

TOMY czy nie wystarczy że jesteś orłem w przynętach?

A jak się Tobie spodoba i nie będziesz chciał wylądować-kto zrobi nowe przynęty?

To tak jak wróbel pytał sokoła

-kto ty jesteś

-sokół król przestworzy! a Ty kto?

-orzeł tylko trochę chorowałem.... 

Bez przesady.Staram się.

• Like 1

Im wcześniej tym lepiej.Panowie to robię w wolnych chwilach których coraz mniej.Postanowiłem też nieco skrócić czas pracy bo przeginałem ostatnio dość mocno.Termin wykonania to absolutne minimum 2tygodnie.Cena 45zł/szt woblery z uzbrojeniem-jedna kotwa na brzuchu.Więcej nie ma co w to pchać.Brania na tego typu konstrukcje są w 90% wcięte.Również brań boleni na krasnopiórkę jestem pewny.

Edytowane przez Tomy