Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Takie będą dostępne na majówkę.

attachicon.gif12828289_475377785982617_5917459205693922495_o.jpg

ha a ja takie mam i powiem tylko tyle pany zapisywać się na listę bo bardziej niż warto, te gumy są rewelacyjne a znając Tomego za dużo ich nie odleje i znów wróci do boleniówek, perchy i innych ale nie z gumy. Brać, wybierać, nie żałować bo na szczupłe to super guma.

Snake10 dotarły, wielkie dzięki, woblery są zajefajne, fachowa robota, jeżeli będą tak oszukiwały bolenie jak wyglądają, to sezon zapowiada się ciekawie.

dziękuję, pozdrawiam

Sposobów prowadzenia jest dużo ale opiszę ten najpopularniejszy.Rzut w poprzek nurtu lub lekko pod prąd.Ściągasz wolnym lub średnim tempem przez krótką chwilę potem podbicia 2-3 różnie wtedy robi zakosy jak uciekająca ukleja,potem przechodzisz znowu do wolnego prowadzenia itd.Można tylko podbijać,można też prowadzić wolnym tempem.Przy wolnym prowadzeniu wobler idzie głową skierowaną ku górze-jak ryba która chcę zaczerpnąć powietrza [trafiona ukleja] znaczy czubkiem ślad na wodzie.Woblery są bardzo lotne.Jak bolenie są agresywne ataki następują przy podbiciach,jak żerują słabo ataki są w trakcie przejścia z podbijania w prowadzenie wolnym tempem.

Jest to nic innego jak następca mojego starego wzoru sprzed 5lat -Jumper10- który był wykonany z drewna.Doszły pewne udoskonalenia na które pozwoliła zmiana materiału.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Tomek czy mi się wydaje czy zmieniła się nieco bryła Snake10 ?

Kształt bez zmian.Kurde jeszcze 2 tygodnie.Wędziory już przygotowane aż się trzęsą :) .Skoro już kupiłem tego UFM'a to trzeba zrobić coś ciekawego na bolki pod tą wędkę.

post-46714-0-89582700-1460912533_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Tomy my to sobie możemy nie połowić bo na paru modelach pogodowych na 1 maja zapowiadają nam powódź :unsure:

http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/115911,grozba-podtopien-i-powodzi-na-przelomie-kwietnia-i-maja

Edytowane przez Krisu23