Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko jak będzie cała szóstka gotowa to wysyłaj, do tego jak sam zresztą obiecałeś okonia na testy jakiego zrobiłeś, a no i powiedz mi co z tym łamańcem? jak pracuje choć w połowie tak dobrze jak płotka mogę dopłacić i też go poproszę. ;)

Muchy będziesz sam kręcił?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak i będę robił parę przydatnych rzeczy dla muszkarzy.Mam parę ciekawych pomysłów w tym temacie :)

Teraz muszę sobie sprawić jakieś śpioszki i laczersy do tego :) 

Edytowane przez Tomy

Na dniach nowy HB Twitchbait Perch 6.Zmiana metody malowania level UP no i ćwiczenie malowania oczek wg.wskazówek od Irasa.Wróci również Słonecznica HB w poprawionej wersji,będzie ona dedykowana boleniom.Wystarczy ją dość szybko ściągać.

post-46714-0-94062200-1465142164_thumb.jpgpost-46714-0-36160800-1465142017_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Perch jerk po testach.Długość 9cm waga ok.20g+.Potem sprawdzę.Kusi mocno.Woda na której był testowany nie jest zbyt obfita w ten gatunek.Skosztowały go 3sztuki w ciągu ok.2godzin.Rzucałem tam gdzie widziałem większe skupiska wzdręg i okoni.Podbicie odjazdy prawo,lewo ale lubi też wykręcić niespodziewany numer,zanurkować np.lub zapikować do góry.Wygląda to dość naturalnie.Regularną pracę raz w jedną raz w drugą i nic po za tym mogę uzyskać ale musiałbym go "splaszczyć".Nie będę tego robił bo takich jerków jest na kopy.Ja idę swoim kierunkiem jasno wytyczonym.Praca ma przypominać ranną,trąconą rybę.Raczej wolny opad,wobler w jego trakcie jest poziomo,wyjście z opadu podbicie,skutkuje mocnym zakrętem w prawo lub w lewo.Prowadząc dość płytko i podbijając widać jak wobler generuje wyraźnie odbłyski.Podczas ciągłego ściągania idzie wężykiem zamiatając tyłem.Podbijać wystarczy delikatnie,wobler bardzo szybko reaguje.Łowi się tym przyjemnie.No co więcej mogę napisać.Chcecie się z tym zmierzyć kupujcie :) .

post-46714-0-29065100-1465219629_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Tomek wodę to masz kryształ :)

Woda cudna.Trochę za dużo karpia tam walą,no i tych pipczyków i innych dzwonków się człowiek nasłucha.Ku....a pi,pii,pipiripi,kukuryku :) .No i nasrane w krzakach mocno.Jak to karpiarze.Siedzą,piją,jedzą no i srają.

Teksty które generują bywają dość zabawne.Kiedyś słyszałem jak jeden czekając na to wymarzone branie już od tygodnia,bujając się na fotelu niczym ofiara choroby sierocej,wyrzuca z siebie " ku....a przynajmniej by jaka syrena wypłynęła i wzięła do dzioba" :D  

Edytowane przez Tomy
  • Like 7