Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Łamaniec 10cm to będzie eksperyment z płetwami silikonowymi .Może hardbaita spróbuję jeszcze podzielić 6,5cm.Te płoteczki na fotkach to dla Ciebie po 2sztuki z koloru.Jutro zrobię zdjęcia w świetle naturalnym na tych to guzik widać.Wyszły bardzo dobrze.No i połowie sobie na nie przed wysyłką  :D

Edytowane przez Tomy

Na 100% będzie w nim jedna kotwa i zastanawiam się czy by go nie zrobić pływającego brzuchem do góry.Takiego "floatera" na płytkie łowiska.Potem zaczynam się bawić z przynętami z wykorzystaniem magnesów neodymowych.Takie eksperymenty w wolnych chwilach.  

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Może być niezły patent na zarośnięte zbiorniki gdzie szczupłe walą.z pod lustra wody czekając ukryte w zaroślach.

Taki konający brzuchem do góry jest do strzału zdjęty :)

Teraz foremki się robią na Perch90 bo miło mnie ten wobler zaskoczył.Potem biorę się za łamańca na szczupaki,następny w kolejce łamaniec na okonie.

Edytowane przez Tomy

Na 100% będzie w nim jedna kotwa i zastanawiam się czy by go nie zrobić pływającego brzuchem do góry.Takiego "floatera" na płytkie łowiska.Potem zaczynam się bawić z przynętami z wykorzystaniem magnesów neodymowych.Takie eksperymenty w wolnych chwilach.  

Na ten eksperyment to chętnie się zapiszę :)

Może na Drużnie i Żarnowcu będzie siał głód brań? ;)

Tymczasem jak można poproszę jerka Percha 9cm,20g-natural :)

Na ten eksperyment to chętnie się zapiszę :)

Może na Drużnie i Żarnowcu będzie siał głód brań? ;)

Tymczasem jak można poproszę jerka Percha 9cm,20g-natural :)

ok.Za Perch90 gonią okonie takie pod 30cm.Jak są konkretne garby w łowisku mogą go skosztować.Ten łamaniec do góry nogami może przynieść bardzo dobre efekty.Ja się nie mogę doczekać testów to też na pierwsze egzemplarze nie trzeba będzie długo czekać :).

Jutro się zabieram za odbitki płetw potem formy pod płetwy i formy pod korpusy.Spróbuję się jeszcze pobawić z oczami 3D.Trochę brudna robota bo trzeba takie oko rybie skopiować,zrobić formę.Zalać do połowy,potem nadruk 3D na żywicę i dolać resztę.Montaż tego wszystkiego do woblera na żywicę transparentną zabarwioną leciutko na mięsny kolor.Powinno dać zamierzony efekt.Do tworzenia takich woblerów zrobiłem osobne pomieszczenie na poddaszu [lepiej się myśli niż w katakumbach] tzw.modelarnię.Jeszcze trochę inwestycji przede mną.Komory do wygrzewania,komory próżniowe itp.ale jak trzeba to trzeba. 

Edytowane przez Tomy

Tomek juz nie ogarniam co i jak :-D

Jeszcze niedawno piszesz ze być może koniec z lure bo nowy biznes na oku teraz że inwestycja w komory :-)

To jak to w końcu będzie? :-)

To co robię teraz to hobby w formie działalności gospodarczej ale to nie są jakieś przemysłowe ilości.Pisałem o produkcji na dużą skalę.

Teraz jeszcze dojdą muchowe wabiki :) 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Te złote są ekstra! Będą kosić na zbiornikach w których kaczki lubią opędzlować karasia :)

Mi tam bardziej przypominają Krasnopiórkę :) .Byłem na chwilę testowałem.Niezły garb wisiał ale spadł mi ze sztywnego patyka.Pojadę tam z płotkami jak już będę miał swoje.Te są dla Hunter Pike wyliczone i opuszczanie na dno z duszą na ramieniu.Ja je tam wydłubię na te woblery :)