Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tomy, tą formę na gumy masz taką długą i czy tniesz na kawałki ?

To już jest pocięte.Całość ze wszystkimi wzorkami które dzisiaj robiłem miała 3,5 metra.Teraz to potnę na pojedyncze formy.Przy zastosowaniu Xiamter transparent cięcie jest łatwe bo formy są dość twarde i się to nie poddaje pod nożem. 

To te płoćki dla mnie? Kasa dziś płynie jak ustaliliśmy na priv, wykonanie bajka, muszę jeszcze kiedyś cię zmolestować byś zrobił mi taką płoć wstawiając jej ster jak w tym jazgarzu 6 cm jakiego mam od Ciebie, pracuje zarąbiście z sterem i jestem więcej niż pewien że płocie jak by dostały tak samo wyprofilowany ster szarpały by wodę okrutnie przy ich aktualnej konstrukcji i wadze.

A przy tych płociach jakie mi ostatnio zrobiłeś to dwie kolejne (jedna malowanie na płoć natural, druga na okonia) jak będziesz odlewał zrób mi z sterem chodzi mi konkretnie o taki kształt steru i identycznie wstawiony jak w tym jazgarzu tu klik

ps. okonie wyszły ci ciut cięższe niż złote płocie i płocie malowane na jazgarza przynajmniej z tych co ja mam, bo okonie latają dalej ale to bardzo dobrze. :)

Też bym się pisał na Plotkę i Jazgarza ze sterem :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

to jest nas dwóch może Tomy da się przekonać i w te płocie jakie robi jak odleje kolejną partię wstawi ster jak w jazgarzu z linku jaki wyżej zamieściłem, ja jeśli chodzi o ich pracę się nie martwię, uwielbiam testować coś idealnie wykonanego szczególnie że ster wstawiony jak w jazgarzu przy tej konstrukcji i wadze spowoduje iż ta płoćka będzie pracowała jak by była prądem targana a to kusi szczupaki bardzo. Co jest wielkim plusem tej konstrukcji? Można nią łowić na zarośniętych zbiornikach bo umiejętnie prowadzona mimo swojej wagi idzie do 30 cm pod lustrem wody i przy jednostajnym zwijaniu zachowuje się jak by trolował. Dodatkowe poszarpnięcie szczytem kija co 4-5 obrót korby powoduje zachowanie trąconej konającej płoci jaka resztkami sił próbuje utrzymać się w toni, w opadzie zajebiście lusterkuje. Ta z sterem będzie dodatkowo trzepała się w wodzie. Tomy działaj.

Odnośnie BigBaitów nie wcześniej jak na jesień coś będzie.Będą też blanki do kupienia-Sandacz,Płoć.Okoń i inne gatunki do samodzielnego wykonania form i swoich woblerów.Jakość odbitki na najwyższym poziomie.Tu już jest zastosowany do tego celu najlepszy materiał dostępny na rynku. 

Edytowane przez Tomy

Tomek ja to po pierwsze nie mam na to czasu, bo drugie w te klocki to gamoń jestem, po trzecie Ty też musisz zarobić, po czwarte Twojego wykonania nikt narazie nie poprawił, ba nie zrobił nic co byłoby identyczne więc jak narazie ja będę sobie zamawiał u Ciebie a by i jak to zrobić co zamówię to już Twoje zmartwienie. Co do płoci że sterem to ja jak pisałem chcę w malowaniu natural, okoń a no i niech będzie złota. No i wziąłbym pewnie nie tylko ja z dwa ruffle 105 w malowaniu Jazgarza natural jak byś się zmusił by je również zrobić.

BigBaity to raczej będą w formie woblerów ze sterem i bez ale do trollingu.Ten 20cm to najmniejszy model.Ja nie łowię tą metodą więc muszę zrobić tego trochę i powysyłać ludziom do testów.

Co z tą płocią co kiedyś miała wyjść 20 cm?? Jest w ofercie czy nie? :-)