Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tomy, jak testowałem Snake to piwem Ci, że on mi właśnie podchodzi bardziej pod szczupaka na moje zarośnięte bagna :) Gryzły małe esoxy, ale upoluje i większe to kwestia czasu.Z plotkami i jazgarzami hd nie mogę sobie poradzić na moim zarośniętym bajorze :/.Myślisz o czymś wolniej tonącym??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

HB najlepiej działają na żwirowniach z krystalicznie czystą wodą.Na mocno zarośniętych zbiornikach to nie ma jak guma [płotka] z rybim ogonkiem i uzbrojona jedynie w haczyk,albo okonek.To taki patent na bajora i leśne jeziorka.Branie widać na lince.

Z twardych na 100% coś będzie.Planuje płotkę typowego jerka w wersji pływającej.Do wielkości 8cm wystarczy 1 kotwa brzuszna zalać w korpusie tuż za nią magnes neodymowy który będzie ją blisko trzymał przy korpusie i powinno zadziałać.Na pewno ograniczy to ilość zbieranego zielska.Mały szczupaczek to już by był kosmos,przy jego kształcie stworzyć WTD Floatera to prościzna,tylko nikt mi nie może jak dotąd dostarczyć materiału na odbitkę.Muszę podjechać do jakiejś hodowli.

Edytowane przez Tomy

Kogut, perch jerk90 Ci się sprawdzi. Dzisiaj łowiłem nim nad wysokimi łąkami. Po rozpakowaniu wyglądał na takiego co w toni będzie lepiej się czuł,ale dzisiaj na krystalicznej wodzie popatrzyłem,że po mocnym podbiciu robi odjazd w górę i potem powolutku opad kolebiąc się lusterkując. Mega praca :)

Kogut, perch jerk90 Ci się sprawdzi. Dzisiaj łowiłem nim nad wysokimi łąkami. Po rozpakowaniu wyglądał na takiego co w toni będzie lepiej się czuł,ale dzisiaj na krystalicznej wodzie popatrzyłem,że po mocnym podbiciu robi odjazd w górę i potem powolutku opad kolebiąc się lusterkując. Mega praca :)

Czasem w górę,czasem w dół :) + zakręt, a przy lekkich podbiciach ale naprawdę bardzo delikatnych chodzi prawo,lewo jak w zegarku :)