Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Taki kaliber to Ja lubię.Jaka waga .Wykonanie jak zwykle doskonałe.

20cm waga jerka 150g.Woblery ze sterem będą lżejsze.Teraz są w fazie testów.Może w zimie będą już dostępne.Cena +/-  200zł/szt.Taki wobler dla koneserów a dla mnie fajna zabawa.Produkcja w bardzo małych ilościach Max.10-20 woblerów na m-c.

Edytowane przez Tomy

@Tomy  ładnie to tak niewymiarowe sandacze w żywicę zalewać (zander 200), to chyba niezgodne z regulaminem forum?  :) Nie no żart, to jest śliczne, gratuluję. Jak go zrobiłeś? Sporo już widziałem ale to jest majstersztyk, w wersji jerk z chęcią bym przygarnął kilka albo jednego w zależności od ceny, o ile takie cudo w ogóle puścisz do obrotu. Jeszcze raz gratuluję, jestem pełen podziwu :)

Edytowane przez sneyks123

@Tomy  ładnie to tak niewymiarowe sandacze w żywicę zalewać (zander 200), to chyba niezgodne z regulaminem forum?  :) Nie no żart, to jest śliczne, gratuluję. Jak go zrobiłeś? Sporo już widziałem ale to jest majstersztyk, w wersji jerk z chęcią bym przygarnął kilka albo jednego w zależności od ceny, o ile takie cudo w ogóle puścisz do obrotu. Jeszcze raz gratuluję, jestem pełen podziwu :)

Bardziej to widzę jako wobler ze sterem.Żeby jerk naprawdę fajnie chodził korpus musiałby przejść sporo modyfikacji i mocno by to straciło.Teraz chodzi ok.ale "dupy nie urywa" .Krótka seria będzie ale tak jak pisałem nie wcześniej jak w zimie.Cena jak na nasz rynek wysoka 200zł.Patrzyłbym na to bardziej jak na wobler dla koneserów itd.Dostanie ładne pudło.Taka zabawka do kolekcji.

Teraz skupiłem się mocno na gumach,ale kilka ciekawych pomysłów mam które mam nadzieję w zimie zrealizować :)

Edytowane przez Tomy

spoko, ale i tak gratuluję wspaniała robota. Może Cię zainteresuje ale moje wyobrażenie o zander 200 jednak sprowadza się do jerka, takiego klasycznego bez akcji własnej, leży na dnie jedno-dwa szarpnięcia  i opada poziomo jednocześnie lusterkując , myślę że byłby killer. Ogólnie odwalasz kawał dobrej roboty :) Oby więcej. A tak btw. zostało jeszcze trochę syberianów?

spoko, ale i tak gratuluję wspaniała robota. Może Cię zainteresuje ale moje wyobrażenie o zander 200 jednak sprowadza się do jerka, takiego klasycznego bez akcji własnej, leży na dnie jedno-dwa szarpnięcia  i opada poziomo jednocześnie lusterkując , myślę że byłby killer. Ogólnie odwalasz kawał dobrej roboty :) Oby więcej. A tak btw. zostało jeszcze trochę syberianów?

E ...to ten zakręca prawo lewo tylko niezbyt żwawo.Lusterkuje w opadzie bardzo mocno.Żeby chodził rytmicznie to patrząc od góry musiałby być równy jak listwa.

Edytowane przez Tomy

Rytmicznie w sensie glider, lewo-prawo, czy jak pullbait np. Jack? Bo przynajmniej ja go widzę właśnie jako pullbaita co idzie jak po sznurku, albo z niewielkimi odchyłami:) ale to tylko moje paranoje, znasz się na tym lepiej, powodzenia btw. Planujesz może coś w większej rozmiarówce 22-28cm (gumy)?

Edytowane przez sneyks123

Rytmicznie w sensie glider, lewo-prawo, czy jak pullbait np. Jack? Bo przynajmniej ja go widzę właśnie jako pullbaita co idzie jak po sznurku, albo z niewielkimi odchyłami:) ale to tylko moje paranoje, znasz się na tym lepiej, powodzenia btw. Planujesz może coś w większej rozmiarówce 22-28cm (gumy)?

Bardziej pullbait.Guma 28cm to już są koszty.Jak by to miał być wzór realistyczny to pociągnie to za sobą masywność przynęty.Koszt takiego wabika ok.60-70zł szt.

W sumie mógłbyś zobaczyć jak pracuje w wersji bez przegubów?

Obstawiam że przy tej grubości ogonek tylko lekko by zamiatał ale guma by porządnie lusterkowała.

Bo z przegubami pewnie będzie już miał bardzo agresywną pracę.

Wszystko oczywiście tylko gdybanie, nie miałem jeszcze styczności z twoimi gumami(więc nie wiem jak miękkiego lateksu używasz), choć w najbliższym czasie nadrobię zaległości :)

Nowe formy Perch 12,Krasnopiórka6 DS i Perch7 DS.Bogactwo!!!!Jeden gość który się sprawdził jako partner biznesowy,jako prawdziwy przyjaciel.Jedyny który toleruje moje tempo,rozumie itd.Wykonanie miazga.

post-46714-0-23840400-1476895229_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Wykończysz sie a buty ... pójdą w ....

Zwolnij troche z ... czymś. :)

Mnie najbardziej wykańcza nuda i na to nie mogę sobie pozwolić.Teraz raczej stabilnie i wszystko z umiarem :) .Może trochę przeginam z pracą ale trzeba zrealizować zamówienia w logicznym czasie.

• Like 1

W sumie mógłbyś zobaczyć jak pracuje w wersji bez przegubów?

Obstawiam że przy tej grubości ogonek tylko lekko by zamiatał ale guma by porządnie lusterkowała.

Bo z przegubami pewnie będzie już miał bardzo agresywną pracę.

Wszystko oczywiście tylko gdybanie, nie miałem jeszcze styczności z twoimi gumami(więc nie wiem jak miękkiego lateksu używasz), choć w najbliższym czasie nadrobię zaległości :)

Bez przegubów będzie bardzo mocno lusterkować.Przy tej wielkości wabia można pomyśleć o obciążeniu w środku. 

Edytowane przez Tomy