Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tomy, a o Syberian Killerze w szczupakowym ubarwieniu nie myślałeś? Cofnąłem się w wątku do sierpnia i nie przyuważyłem takie designu. Za dużo zabawy z centkami?

Spoczko bym to ogarnął ale Syberiana zmniejszam,odchudzam i robię go w wersji jointed. :) .Tym czasem woby opadowe jadę na tym wzorze.To będzie wyjściowy korpus do gumy.

post-46714-0-30241200-1480022301_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Spoczko bym to ogarnął ale Syberiana zmniejszam,odchudzam i robię go w wersji jointed. :) .Tym czasem woby opadowe jadę na tym wzorze.To będzie wyjściowy korpus do gumy.

Może być i w tym korpusie ;)

Trochę mniejsza nawet lepiej.

Jak się pojawi guma to pomęczę Cię o centki

Jak by mój kumpel zobaczył te kiełbiki powiedziałby - na żywca się nada :P - malowany jak żywy :)

Na fotce słabo wyszły.Jedyny problem jest taki że nie da się zrobić kilku odbitek z tej formy bo powielenie przy tak drobnych łuskach i detalach skasuje szczegóły i trzeba odbijać od pierwowzoru,ale!  gościa od form mam i nie ma dla niego problemu.Drugi kolega wspomaga przy woblerach.Team się zbiera.Ludzie konkretni.Moja broszka malowanie,design i pomysły na nowe wzory.Eh! sporo rzeczy nowych.Njagorsze to że trzeba spać.Taka strata czasu :) .

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Spoko. Mamy czas do maja. Coś czuję że jak zobaczę wersje finalną  to przynajmniej podwoję zamówienie.

Musialem troszkę zmodyfikować odbitkę uklejki .Ciut pogrubiona i tył wycięty.Chodzi pięknie.Trzęsawka tzw. :) .Odskoki na boki za jakiś czas.To już próby na ile mogę cofnąć balast w stronę ogona.

Tomek gumy tłuczesz konkretne, to fakt. Jednak nie wszyscy na nie łowią. Do wiosny daleko więc pewnie chwilę znajdziesz. Pomyślałbyś w końcu o reaktywacji hooligans i pampuchów. Myślę że nie tylko ja na nie czekam(zapasy się kończą z trudem zdobyte na giełdzie). Rzuć tylko hasło że jak będą chętni, to pomyślisz(chociażby) a na pewno tacy znajdą..( Ci co chcą niech lajkują) Może to Cię przekona.

• Like 1

Tomek gumy tłuczesz konkretne, to fakt. Jednak nie wszyscy na nie łowią. Do wiosny daleko więc pewnie chwilę znajdziesz. Pomyślałbyś w końcu o reaktywacji hooligans i pampuchów. Myślę że nie tylko ja na nie czekam(zapasy się kończą z trudem zdobyte na giełdzie). Rzuć tylko hasło że jak będą chętni, to pomyślisz(chociażby) a na pewno tacy znajdą..( Ci co chcą niech lajkują) Może to Cię przekona.

Dzisiaj w przerwach miedzy malowaniem odlałem kilka Bastard4.Na 100% będą.Tymczasem w ilościach śladowych max.100sztuk na miesiąc.Pracownię do produkcji woblerów robię.To musi być oddzielone od gum całkowicie.Bastard działa na klenie i często bolki w niego tłuką.Sporo pracy przy nich i cena 50zł/szt żadnych okrojonych wersji.Raczej design pójdzie oczko wyżej.

post-46714-0-81780100-1480107340_thumb.jpgpost-46714-0-51665300-1480107355_thumb.jpgpost-46714-0-50844100-1480107362_thumb.jpgpost-46714-0-77820100-1480107368_thumb.jpg

post-46714-0-70635400-1480107370_thumb.jpgpost-46714-0-71286900-1480107372_thumb.jpgpost-46714-0-41968600-1480107378_thumb.jpgpost-46714-0-01393200-1480107380_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Tomku celowo nie pytałem o Bastard4 bo jeszcze mam zapas. A co do pozostałych kleniówek , pomyślisz? Wiem że powinienem na priv ale tylko tu jest szansa że ktoś mnie poprze w tym temacie. I może wtedy się zdecydujesz. A żebym nie był gołosłowny powiem Ci tylko, że gdy się pochwaliłem kolekcją Twoich wobków kleniowych w" jakimś tam wątku "miałem sporo ofert kupna tych wyrobów. Ale przecież domyślasz się że  wtedy i teraz nie były na sprzedaż. Proszę , pomyśl o tym.

• Like 2

Tomku celowo nie pytałem o Bastard4 bo jeszcze mam zapas. A co do pozostałych kleniówek , pomyślisz? Wiem że powinienem na priv ale tylko tu jest szansa że ktoś mnie poprze w tym temacie. I może wtedy się zdecydujesz. A żebym nie był gołosłowny powiem Ci tylko, że gdy się pochwaliłem kolekcją Twoich wobków kleniowych w" jakimś tam wątku "miałem sporo ofert kupna tych wyrobów. Ale przecież domyślasz się że  wtedy i teraz nie były na sprzedaż. Proszę , pomyśl o tym.

Hooligans i pampuch były zdaje się z drewna.To bym musiał robić trzecią pracownię.Kuwa pogubiłbym sie w tym wszystkim :) Nie mówię nie!!!Życie mnie nauczyło.Nigdy nie mów nigdy :).Ostatnio trochę szeroko działam.Wzory pod formy,formy.gumy,woblery,galanteria wędkarska jakieś wieszaki,stojaki na wędki itd.

Edytowane przez Tomy