Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Położę sobie z okonkiem pod choinkę :wub: A może masz coś HB do podszarpywania na Rugii Tomku?

Mam Jazgarzyki HB chyba dwie sztuki zostały.

post-46714-0-14521100-1480790083_thumb.jpg

i formy na Perch6 HB już gotowe.Przez następny tydzień głównie woblery.Zapas gum odlany.Na ten czas starczy.

post-46714-0-02082800-1480790042_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Witam Tomku

Dziś dopiero grubsze testy syberianów

Miejsce-zatoka Harderwijk

Sprzęt-Dragon HM80 hot shot cw 14-42 plecionka dragon HM8X 0,18

Przynęta  Syberian Kiler 

Ryba szczupak około 105-110 (brak miarki) waga 12,5kg

Niestety bateria mi padała w tel. i tylko 2 fotki

post-62414-0-61828600-1480853382_thumb.jpg

post-62414-0-16835300-1480853514_thumb.jpg

Edytowane przez pit1982
  • Like 4

Tomku paczucha dojechała, wywaliło mnie z butów po jej rozpakowaniu :) Lepszego Mikołaja nie mogłem dostać w tym roku, kiełbiki6-eczki mistrzostwo świata - nie mówię już nic o HB bo wygląda jak żywy. Swoją drogą 

Ten nowy okoń HB i "albinosik" - "suka blać" też wygląda dobrze :) Zobaczy się w boju jak działa :)

Jeszcze raz Wielkie Dzięki

Widzę, że nowa partia śliczności HB na ukończeniu. Śmigam na priv z zamówieniem :)

Zapraszam :)

Tomku paczucha dojechała, wywaliło mnie z butów po jej rozpakowaniu :) Lepszego Mikołaja nie mogłem dostać w tym roku, kiełbiki6-eczki mistrzostwo świata - nie mówię już nic o HB bo wygląda jak żywy. Swoją drogą 

Ten nowy okoń HB i "albinosik" - "suka blać" też wygląda dobrze :) Zobaczy się w boju jak działa :)

Jeszcze raz Wielkie Dzięki

Teraz pracę na uklejką 7.Taki HB któy ładnie odbija na boki przy podbiciach a i praca przy stałym ściąganiu bardzo ciekawa.Lekkie odskoki od toru prowadzenia.Myślę że Bolki też posmakują i tu będzie próba stworzenia czegoś naprawdę realistycznego ;) .Fotka słaba.Dobrą wstawię jak skończę pracę nad tym.Trzeba jeszcze wzorek doszlifować w pewnych miejscach,dorobić płetwę odbytową itd.

post-46714-0-86635200-1480973920_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Tomy ile bym musiał wziąć Siberian Killerów w szczupakowym ubarwieniu, żebyś miał chęci je zrobić? :P

Nawet jednego bym zrobił.To nie problem.Teraz testuje różne mieszanki a zwłaszcza barwniki . Lakier mam cały czas ten sam.Zastosowałem barwnik który się roznosi po gumie i to jest jedyna droga żeby pike i te wszystkie centki wyszły naturalnie..Temat trudny ale jak już wyjdzie to esox będzie jak żywy.Barwnik wnika w gumię i zatrzymuje się w pewnym momencie.Tylko trzeba teraz wyczuć jak tym malować bo efekt finalny widac na drugi dzień.Robiłem testy na oczach słonecznicy..Chciałem żeby ramka oka poszła głęboko w gumę,dając efekt głębi jak w żywej rybie.Jutro zrobię zdjęcie tego efektu.To jest do wykorzystania przy malowaniu szczupaka. :) .Syberian przechodzi modyfikację i będzie w wersji jointed. 

Edytowane przez Tomy